|

Draci hostí Buldoky! Komu se podaří přiblížit předkolu?

V 29. kole II. Ligy ČR přivítáme společně s hokejisty HC BAK Trutnov hostující celek HC Řisuty. Buldoci bojují, stejně jako Draci, o postup do předkola Play Off. Oba dva soupeře dělí v tabulce pouze dvanáctý Pelhřimov, ale hosté ztrácejí na Trutnov čtyři body.

Tento článek patří k zápasu TRU - RIS 6:2
Hokejisté Trutnova rychle zapomněli na nezdar v Havlíčkově Brodě. Utkání, ve kterém byl Trutnov dvě třetiny lepším týmem, avšak tím neproduktivním, nakonec prohrál 4:1.

Ve středečním duelu s celkem SHC Klatovy, však domácí hokejisté zapomněli, že jsou hosté třetí. Ačkoliv Trutnov prohrával 0:2, dokázal utkání zvládnout téměř na jedničku. V zápase využili Draci celkem čtyři přesilové hry, včetně početní výhody pěti proti třem a celé utkání ovládli. Po šedesáti minutách se radovali zeleno-bílí hráči z výhry 5:4.

Koho bychom z kádru vyzdvihli? Jedná se především o nejproduktivnějšího hráče Lukáše Kastnera, který do dneška nasbíral 24 bodů (7+17). Na záda mu dýchá jeho parťák z útoku, Tomáš Půlpán, který je zároveň i nejlepším střelcem Draků (12+10). Nejlepší bodový průměr má listopadová posila Aleš Půlpán, který ve dvanácti zápasech nasbíral 13 bodů (6+7). V brance je aktuálně ve formě Ota Jeschke, který svými spolehlivými výkony má úspěšnost zákroků 92,36%.

Mužstvo Buldoků z Řisut (které domácí zápasy hraje ve Slaném) si v posledních zápasech nevedlo vůbec dobře. Celkem čtyři utkání v řadě dokázali Buldoci prohrát a jediný bod získali při prohře v prodloužení se Žďárem n/S (3:4p). V posledním kole však smolnou sérii dokázali Řisuty zlomit. Poradili si na domácím ledě se Sokolovem (4:3).

V dresu Buldoků září, jako každý rok, kapitán Matěj Kos. Ten v 27 utkáních nasbíral 33 bodů (15+18). Druhý je v bodování Vojtěch Šilhavý, který ve 22 zápasech nasbíral 21 bodů (11+10). V brance je oporou Jan Ilašenko, který svými zákroky deptal trutnovské střelce v posledním měření sil.

Poslední vzájemný duel se hrál na ledě Řisut, ve Slaném, a hokejisté Trutnova nedokázali domácí celek porazit. Ačkoliv byl Trutnov v utkání lepším týmem, nedokázal odpovědět na většinu slepených gólů, které se podařili Řisutům vstřelit. Ani závěrečná hra v power-play nic nezměnila. Trutnov prohrál 5:2.

Sobotní duel tak nabídne velmi zajímavou podívanou, kterou můžeme sledovat od 18:00 v trutnovské Pro Hockey Aréně. Ještě před utkáním budeme držet minutu ticha za zesnulého pana Jiřího Hradeckého. Přijďte podpořit domácí hokejisty v boji o předkolo Play Off! Potřebujeme každý hlas a každé ruce! Děkujeme za přízeň a podporu! Redakce