|

Draci sestřelili Buldoky! Rozhodl závěr druhé třetiny!

Ve 29. kole II. Ligy ČR jsme mohli opět vidět krásný hokej plný gólů. Ke štěstí domácích v síti hostujících Řisut. Dvě branky a jednu nahrávku si připsal navrátilec do sestavy Aleš Půlpán, který mimo jiné využil trestné střílení.

TRURIS
Trutnov
29. Kolo
Trutnov
23.01.2016
18:00
6:2
(2:0, 4:1, 0:1)
HC Řisuty
Branky a nahrávky: 4. Chytráček (A.Půlpán, Píša), 7. Kastner (Shamolin), 34. A.Půlpán (TS), 37. Shamolin (Fedulov, Kastner), 37. Malý (Beneš, Píša), 39. A.Půlpán (Chytráček, Píša) – 25. Slavíček (Kolařík), 50. Slavíček (Bílek)

Vyloučení: 6:2 navíc Kolařík (ŘIS) 5+OK, Využití: 3:2

Diváci: 397

Trutnov: Jeschke (Hlubuček) - Píša, Beneš, Kubica, Vácha, Suvorov, Fedulov - A. Půlpán, Chytráček, Malý - Shamolin, Kastner, T. Půlpán - Smékal, Janoušek, Perutek

HC Řisuty: Ilašenko (od 39.Škubal) – Kužel, Dostál, Kašák "A", Sedláček, Kolařík, Muláček, Bílek – Náprstek, Kos "C", Sladký, Záleský, Brém, Krpata, Kalla, Slavíček, Fortelka, Raclavský

Hokejisté Trutnova přivítali v dalším důležitém duelu hosty z Řisut. V sestavě nebyli zraněný Čáp, bratři Novákové a Karlík. K dispozici měl už trenér Malinský Aleše Půlpána.

Úvodní třetina začala velmi pomalu. Začátek zápasu byl plný nepřesností a obě mužstva čekala na chybu soupeře. Hned Ve 2. minutě se snažil střílet Aleš Půlpán, ale jeho šanci se štěstím Ilašenko vykryl. To samé na druhé straně Jeschke, který si poradil s pokusem Fortelky. Ve 3. minutě ujeli po chybě Suvorova hostující Kos s Náprstkem, ale přihrávku Kose zblokoval domácí Fedulov. Skóre se měnilo vzápětí. Střela Petra Chytráčka vystřelená přes obránce udělala Ilašenkovi takové starosti, že si ji sám hodil do branky - 1:0. Nejistý hostující brankář pokračoval ve stejném výkonu i nadále. Pavel Malý nahodil kotouč z otočky na branku a Ilašenko měl starosti, aby si znovu kotouč nehodil do branky. V 7. minutě se prodral do útočného pásma a před branku hostí Aleš Půlpán, ale jeho bekhend v síti neskončil. V téže minutě to už bylo o dvě branky. Alexej Shamolin perfektně vybruslil z rohu, z otočky našel Lukáše Kastnera a ten překonal dezorientovaného Ilašenka - 2:0. Hosté se dostali ke slovu až v 9. minutě, kdy dvakrát střílel Náprstek, ale Jeschke byl v domácí brance velmi pozorný. Skóre se neměnilo ani při domácí přesilové hře, když největší šanci spálili Aleš Půlpán a Alexej Shamolin. V 18. minutě jeli dva na jednoho Malý s A. Půlpánem, ale prvně jmenovaný Ilašenka nepřekonal. To se nepovedlo ani dvojici Kastner – Smékal těsně před koncem úvodního dějství.

Druhá třetina začala z domácí strany velmi vlažně. Již ve 24. minutě se nabídla hostům přesilová hra pěti proti třem. Tu nevyužili. Jeschke pochytal všechny pokusy, včetně dělovky Sedláčka. Ovšem pokračující výhoda pěti proti čtyřem už v brance domácích skončila. Kolařík střílenou nahrávkou vybídl Slavíčka a ten střelou z první překonal Jeschkeho - 2:1. Domácí byli najednou všude pozdě, nedařila se jim ani jedna nahrávka a Řisuty ožily. Ve 26. minutě spálil velkou šanci na vyrovnání hostující Kužel, který minul úplně odkrytou branku domácích. Ve 27. minutě se kolem branky Ilašenka obtočil Shamolin, ale kotouč zasunout nedokázal. 28. minuta přinesla velký závar před Jeschkeho brankou, ale ani nadvakrát se Náprstek neprosadil. Po vhazování ujeli domácí a načechraná přihrávka od Fedulova nabídla Perutkovi tutovou šanci. Domácí střelec však ztroskotal na Ilašenkovi. Ve 34. minutě zalehli hosté kotouč v brankovišti a hlavní sudí Patrik Vokřál nařídil trestné střílení. K tomu se postavil Aleš Půlpán a svůj blafák provedl bravůrně a nedal Ilašenkovi ani kousek šance - 3:1. No a domácí byli na koni. Jejich comeback do zápasu ještě potvrdil hostující Kolařík, který nevybíravě srazil Lukáše Váchu hlavou do mantinelu a odešel s pětiminutovým trestem okamžitě do sprch. Jenže v oslabení ujel Buldok Záleský a Jeschke musel předvést další parádní zákrok. V 37. minutě vystřelil Kastner, kotouč tečoval Fedulov a za záda Ilašenka ho dopravil pohotový Alexej Shamolin - 4:1. V téže minutě vypálil od modré Beneš, na brankovišti se nejlépe zorientoval Pavel Malý a poslal kotouč do víka hostující branky - 5:1. Totálně zdecimovaní hosté však inkasovali ještě jednou. Aleš Půlpán si šikovně počkal až se Ilašenko přesune na nahrávku, ale zakončil akci sám a hostujícího brankáře vyhnal z branky - 6:1. Trutnov tedy v pětiminutové výhodě udeřil hned třikrát a potvrdil tak střeleckou pohodu z minulého utkání, kdy domácí využili celkem čtyři přesilové hry.

Poslední třetina sobotního klání byla vyrovnaná. O malinko více ze hry měli hosté, díky čtyřem početním výhodám. První šanci měl ve 43. minutě Tomáš Půlpán, ale jeho střelu Škubal chytil. Ve 45. minutě to zkoušel z druhé strany, levé, Perutek, ale Škubal jeho ránu chytil ramenem. Ve 47. minutě si hosté zahráli další početní výhodu, ale bez efektu. Jediná střela, Sedláčka, skončila v lapačce pohotového Jeschkeho. Další přesilová hra však už pro hosty úspěšná byla. Od modré vystřelil Bílek a jeho střelu tečoval Sedláček - 6:2. O minutu později měl velkou šanci hostující Záleský, ale domácí brankář předvedl velmi rychlý pravý beton a kotouč s přehledem vyrazil mimo nebezpečnou zónu. V 52. minutě si zahráli přesilovku i domácí. Kubica nastřelil již po druhé v zápase tyčku a střelu Aleše Píši tečoval Malý pouze do Škubala. Před koncem zápasu měli Řisuty výhodu dvojnásobné početní převahy, ale znovu bez žádného efektu. Jedinou šanci si tedy připravili domácí, když Kastner vyskočil z trestné lavice. Ten byl v úniku faulován a sudí Vokřál znovu nařídil trestné střílení. To však domácí nejproduktivnější hráč neproměnil.

Hokejisté Trutnova tak vyhráli druhé utkání za sebou a znovu stáhli náskok soupeřů v první desítce. Konkrétně náskok Písku, který prohrál v derby s hostujícím Táborem. Všichni soupeři jinak svá utkání zvládli a zvítězili. Kromě Pelhřimova, který svoje utkání odložil.

Děkujeme všem za přízeň a podporu! Další utkání sehrají Draci ve středu a zajíždějí na led Draků z Bíliny. Reportáž: Redakce