|

Nejlepší obrana? Nejlepší tým na domácím ledě? To je HC BAK Trutnov

Základní část skončila. V posledním duelu porazil Trutnov na domácím ledě Řisuty. Povedená základní část vyústila v boje Play Off, kde budeme čelit Děčínu!

TRURIS
Trutnov
44. Kolo
Trutnov
28.02.2018
18:00
4:1
(3:0, 0:1, 1:0)
HC Řisuty
Branky a nahrávky: 7. Smékal (Chytráček, Baránek), 9. Kastner (T.Půlpán, Martinec), 17. Baránek (Chytráček), 57. T.Půlpán (Martinec, Kastner) – 32. Dostál (Mařík, Potěchin)

Vyloučení: 4:4, Bez využití

Trutnov: Jeschke (od 32. Ašenbrenner) - Poul, Vácha, Fedulov, Bezděk, Suvorov, Suk, Machač - Kubinčák, Zahradník, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Martinec - Smékal, Chytráček, Baránek - Malík, Svoboda, Voženílek

HC Řisuty: Ilašenko (Švihálek) – Matula, Dostál, Havelka, Kužel, Zderadička, Potěchin – Kružík, Kellerstein, Kos, Mařík, Vyskočil, Záleský, Fortelka, Hampl, Rod, Krpata

Hokejisté Trutnov přivítali ve středečním duelu hostující Řisuty. Buldoci chtěli zabojovat o pozice Play Off, ale již v první třetině se jim tento plán rozplynul.

Úvod zápasu patřil domácím. Ti začali na čtyři útoky a tři obrany a dostávali se velmi snadno do koncovky. Samostatný nájezd neproměnil Aleš Půlpán, bomba Kastnera skončila na Ilašenkovi. Tutovku Voženílka zase zneškodnil Ilašenko. Skóre se měnilo v 7. minutě. Chytráček našel šikovně Davida Smékala a ten poslal Draky do vedení - 1:0. O dvě minuty později se prosadil centr druhé formace - Lukáš Kastner, který kotouč dotlačil až do branky - 2:0. Poté přišel zkrat domácích a hostující přesilovka pěti proti třem. Domácí však výborně toto oslabení ubránili. V 17. minutě navíc dostal přihrávku Martin Baránek a prostřelil Ilašenka po třetí - 3:0.

Druhá třetina byla z pohledu Draků hodně ofenzivní a tak se zapomínalo na zadní vrátka. Poul s Váchou museli čelit přečíslení čtyř proti dvěma, ale s pomocí Jeschkeho tento atak ustáli. To samé platilo o šanci Krpaty s Kosem, kterou domácí brankář s klidem zneškodnil. Pod tlak se dostala domácí třetí formace, ale dva zásahy Jeschkeho opět drželi skóre při starém. Ve 32. minutě, když už se schylovalo k vystřídání domácích brankářů však hosté přeci jen skórovali. Se štěstím se prosadil Dostál - 3:1. Domácí pak promarnili přesilovou hru pěti proti třem a i následnou klasickou početní výhodu. Střelu Kubinčáka vytěsnil Ilašenko a Poulovu střelu tečoval Zahradník pouze do betonů. Když ani Svoboda s Baránkem neuspěli v samostatných únicích, šlo se do kabin za dvoubrankového vedení domácích.

Třetí třetina moc hokeje nenabídla. Domácí tlačili, ale bez úspěchu. Kubinčák měl velkou příležitost po vhazování, ale jeho střelu zneškodnil Ilašenko. Zkoušel to Baránek, ale na poslední chvíli minul branku. Světlým momentem byl v 55. minutě ostrý bodyček domácího Poula, po kterém musel z ledu za pomoci svých spoluhráčů hostující Fortelka. V 56. minutě se rozvlnila síť hostující branky. Poslední gól v základní části vstřelil Tomáš Půlpán - 4:1.

Hokejisté Trutnova tak dokráčeli k poslednímu vítězství v základní části, na domácím ledě. V sobotu je čeká první utkání Play Off, ve kterém budeme hrát s Děčínem. Série se hraje na tři vítězná utkání.

Trutnov se stal letos nejlepším mužstvem na domácím ledě. Z 20 utkání Draci vyhráli 16 zápasů a čtyři prohráli. V konečné tabulce jim patří páté místo se ziskem 72 bodů a ztrátou čtyř bodů na druhé místo. Trutnov se také může pyšnit nejlepší obranou - ta obdržela pouhých 107 branek ve 40 utkáních.

Děkujeme všem za podporu a těšíme se na boje o Play Off! Reportáž: Ondřej Poul