|

Děčín, Děčín a zase ten Děčín! Osmá výhra v řadě a soupeř pro Play Off!

Hokejisté Trutnova dokázali dotáhnout sérii s Děčínem v základní části do zdárného konce. Medvědi už dva roky nepoznali radost z vítězství právě proti Trutnovu. Dvě branky vstřelil Aleš Půlpán a čisté konto, třetí v sezóně a páté celkem, vychytal Patrik Ašenbrenner.

DECTRU
Děčín
43. Kolo
Děčín
24.02.2018
18:00
0:2
(0:0, 0:2, 0:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 21. A. Půlpán, 24. A. Půlpán (Kubinčák, Fedulov)

Vyloučení: 4:6, Bez využití, V oslabení: 0:1

Děčín: Lavinger (Šticha) – Hříbal, Balcar, Kaltenböck, Michajličenko, Tenkrát, Chmel, Molnár – Janda, Volráb, Faigl, Chovanec, Petráš, Zika, Amirov, Kvaček

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Poul, Vácha, Fedulov, Bezděk, Suvorov, Suk - Kubinčák, Baránek, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Martinec - Smékal, Zahradník, Chytráček - Voženílek, Malík, Svoboda

Děčín - oblíbený soupeř trutnovských hokejistů. Tříhodinová cesta se vyplatila a Trutnov odvezl od Medvědů všechny tři body. Děčínu chyběla řada hráčů včetně nejzkušenější dvojice Oliverius - Hašek.

Utkání začalo z obou stran velmi svižně. Hosté se brzo dostali do první šance, ale Tomáš Půlpán Lavingera nepřekonal. To se na druhé straně také nepovedlo Zikovi, který ztroskotal na Ašenbrennerovi. Když hráli hosté přesilovou hru tak si vytvořili slušný tlak, ale bez efektu vstřelené branky. Naopak Děčín využil první vážnější šance. Puk do branky dostal Zika, ale sudí Jaroš nekompromisně rozpažil - posunutá branka. Trutnov toho chtěl využít, ale střela Aleše Půlpána minula cíl. Děčín se pak dostal do přečíslení dvou proti jednomu, ale hostující obrana tuto šanci vyřešila s ledovým klidem.

Druhá třetina začala zostra. Domácí hráli přesilovku, ale již po úvodním vhazování (uběhlo osm sekund) se po chybě domácí obrany trefil Aleš Půlpán - 0:1. Opaření domácí se nedostali poté do žádné šance. A o tři minuty vedli hosté o dvě branky. Opět to byl Aleš Půlpán, který tentokrát bekhendem překonal s nutnou dávkou štěstí Lavingera - 0:2. Domácím se nic nedařilo, hosté hráli do obrany opět výborně. So prošlo, tak chytil Ašenbrenner. Snížit mohl domácí Petráš, ale jeho únik zastavily Ašenbrennerovy betony. Na druhé straně našel aktivní Svoboda Poula, ale ten minul branku. Domácí pak vstřelili branku, ale sudí Jaroš ji opět neuznal - faul domácích. Do kabin se šlo za vedení dva nula pro hosty.

Třetí třetina toho moc nenabídla. Hodně se bránilo. Hostující fanoušci vytvořili ryze domácí kulisu. S vidinou toho, že se obě mužstva utkají i v Play Off se už toho moc nestalo. Nebyla k vidění žádná vážnější šance a tak tento "pohodový" zápas skončil s vítězstvím 0:2 pro Trutnov. Ten si užil děkovačku se svými věrnými fanoušky a odjel zpět domů.

Poslední utkání základní části sehrají Draci ve středu, kdy přivítají o Play Off bojující Buldoky z Řisut. Utkání začíná v 18:00 a v sekci zápasy už máte jízdní řád Play Off! Děkujeme za podporu a ve středu na značkách! Reportáž: Ondřej Poul