|

Draci přispěli do přestřelky pěti góly, ale ty na výhru nestačily

Trutnov - Góly jsou kořením hokeje, takže sobotní zápas druhé ligy v Sokolově, kam přijeli trutnovští Draci, nabídl hodně pikantní menu. Těch gólů padlo hned třináct, bohužel větší počet do hostující brány. Svěřenci kouče Aleše Půlpána skórovali „jen“ pětkrát, což na body v tomto případě nestačilo a v tabulce je přeskočila pražská Kobra. Zpět na páté místo se však Draci mohou vrátit už ve středu, kdy budou doma dohrávat utkání s Bílinou.

SOKTRU
Baník Sokolov
36. Kolo
Sokolov
27.01.2018
17:30
8:5
(3:3, 2:0, 3:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 2. Kuběna (D. Hruška, Šik), 8. Zadražil (Kuběna, Šik), 19. Zadražil (D. Hruška, Kuběna), 23. Čejka (Račanský, Michálek), 26. Strunz (Trapl, Šmejc), 46. D. Hruška (Kuběna), 55. Kuběna (Zadražil, Šik), 60. Kuběna (D. Hruška) - 2. T. Půlpán (Fedulov, Malík), 4. Kastner (T. Půlpán, Smékal), 15. Martinec (A. Půlpán, Bezděk), 42. Malík (D. Svoboda, Kastner), 57. A. Půlpán (T. Půlpán, Kastner)

Baník Sokolov: Hruška P. (Šmídl) - Přindiš, Rulík, Šafář, Šik "C", Michálek, Hohl, Gombár - Šmejc, Trapl, Strunz - Zadražil, Kuběna, Hruška D. - Rohan T., Račanský, Čejka - Nídl

Trutnov: Jeschke (26. Ašenbrenner) - Píša, Suvorov, Fedulov, Bezděk, Vácha (Machač), Suk - A. Půlpán, Martinec, Kubinčák - Malík, Kastner, T. Půlpán - Chytráček, Vacek, Smékal

Ze Sokolova trutnovští hokejisté body příliš často nevozí. Čtyřzápasová vítězná lednová série jim však dávala určité vyhlídky, že by to tentokrát nemuselo dopadnou špatně. Také po první třetině se zdálo, že hosté nemusí být bez šance na úspěch. Stav byl 3:3! Draci šli třikrát do vedení, ale domácí dokázali vždy na jejich branku odpovědět.

Úvodní gól zápasu vstřelil už po 63 vteřinách Tomáš Půlpán, jenomže uběhlo dalších 23 vteřin a bylo srovnáno. Podruhé hosté odskočili na začátku 4. minuty po nájezdu Lukáše Kastnera. Domácí odpověď přišla v 8. minutě. V 15. minutě Jakub Martinec využil přesilovku a Draci znovu disponovali těsným náskokem. Ale v 19. minutě uspěli v početní výhodě i hráči Sokolova, a tudíž se ve druhé třetině začínalo od začátku.

Lepší vstup tentokrát předvedli ale domácí, kteří velmi záhy odskočili do vedení 5:3, což vyvolalo změnu v hostující svatyni, kde Jeschkeho nahradil Ašenbrenner. Ten ve zbytku prostřední části nekapituloval, ovšem jeho spoluhráči s dvoubrankovou ztrátou nic neudělali. Kontaktní gól se jim povedlo vstřelit až v přesilovce na začátku třetí třetiny. Autorem branky byl David Malík – 5:4.

Trvalo to ale jen pár minut a domácí exligista David Hruška vnesl do řad domácích diváků znovu větší klid. Když pak v 55. minutě zvýšili hokejisté Sokolova na 7:4, bylo zřejmé, že se hosté budou vracet do Trutnova s prázdnou. A nic na tom nezměnila ani parádní kombinace zakončená Alešem Půlpánem. Navíc také na tento gól domácí ještě reagovali, když v poslední minutě při trutnovské power-play skórovali do prázdné brány.

„Byl to těžký zápas proti dobrému soupeři. V utkání bylo vidět, proč je Sokolov celou sezónu v tabulce nahoře. Ale mohli jsme vyhrát, kdybychom nedělali hrubé chyby v obraně. Třikrát jsme šli do vedení a třikrát jsme jim umožnili zápas rychle vyrovnat. To si prostě s takovým soupeřem nemůžeme dovolit, mají zkušené útočníky, které své šance využívají. My jsme bohužel několik našich šancí zahodili,“ hodnotil duel trutnovský obránce Pavel Fedulov, podle kterého měl zápas kvalitu a hokej se fanouškům musel líbit. „Teď jsou před námi dva domácí zápasy, tak bych chtěl fanoušky poprosit, aby nás přišli podpořit na zimák,“ doplnil. Ve středu Draci vyzvou Bílinu (18:00) a v sobotu nastoupí tradičně od 18 hodin proti Letňanům. Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz, Michal Bogáň