|

Trutnov bere dva body. V Bílině rozhodl v nájezdech ruský blafák Váchy!

Trutnov - Před středečním domácím derby se Dvorem Králové se hokejisté Trutnova posilnili dvěma body z ledu Bíliny, kde zvítězili 4:3 po samostatných nájezdech. Hostující Draci v sobotním utkání nejprve prohrávali, pak třemi góly výsledek otočili, ale domácí dvoubrankovou ztrátu stáhli. Zápas dospěl až do nájezdů, v nichž byl jediným úspěšným střelcem, až v sedmé sérii, obránce Lukáš Vácha.

BLNTRU
Bílina
34. Kolo
Bílina
20.01.2018
18:00
3:4 sn
(1:2, 2:1, 0:0 - 0:0 - 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky Trutnova: 8. A. Půlpán (Kubinčák, Martinec), 15. Kubinčák (A. Půlpán, Píša), 21. A. Půlpán (Kubinčák), rozhodující nájezd Vácha

Vyloučení: 4:4, Využití: 1:0

Bílina: doplníme...

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Píša, Suvorov, Fedulov, Bezděk, Suk, Vácha, Machač - A. Půlpán, Martinec, Kubinčák - Chytráček, Kastner, T. Půlpán - Malík (21. Vacek), Zahradník, Svoboda

Do Bíliny se trutnovským hokejistům moc nechtělo, jelikož ta nepatří zrovna mezi jejich oblíbené soupeře. V říjnu tam Draci prohráli 3:6. Tentokrát ale uspěli. „Ty body ale měly být tři,“ nechal se slyšet asistent trenéra Luboš Petera, že hosté měli zápas rozehraný i na výhru v základní hrací době.

Ačkoliv samotný úvod vyšel lépe domácím, kteří se ujali vedení. V 8. minutě ovšem ujel kapitán Aleš Půlpán a blafákem vyrovnal. Pak Kubinčák v 15. minutě výsledek otočil a po dvaceti vteřinách druhé třetiny, do které již nezasáhl zraněný Malík, přidala výborně hrající první formace třetí branku, když opět skóroval Aleš Půlpán.

„Následoval asi desetiminutový úsek, kdy jsme soupeře opravdu hodně přehrávali, vytvářeli jsme si šance, které jsme bohužel neproměnili,“ přiblížil Luboš Petera. Situaci na ledě pak obrátila využitá domácí přesilovka, po které hráči Bíliny narostli a záhy se po závaru před Ašenbrennerem dočkali i vyrovnání. „Byli jsme pak rádi, že to po druhé třetině zůstalo 3:3,“ přiznal Petera.

Ve třetím dějství zápas startoval od začátku a přinesl boj o každý metr. Ale žádnou branku. Hned v úvodu prodloužení hosté měli štěstí, protože domácí z první akce trefili tyčku. Nastavení ale jinak nabídlo opatrný hokej a rozhodnout musely nájezdy. V těch hlavní trenér Draků Aleš Půlpán starší nemohl počítat se svými syny Alešem a Tomášem, protože oba byli v závěru prodloužení vyloučeni.

Zahradník, Kubinčák, Chytráček, Bezděk, Fedulov a Martinec. Prvních šest hráčů Trutnova v souboji s domácím brankářem neuspělo. Ale stejně dopadli i bílinští hokejisté, které vychytal Ašenbrenner. Sedmou sérii zahajoval bek Vácha. Žádnou kličku nevymýšlel, vsadil na nápřah a z mezikruží vyslal nad vyrážečku vítěznou střelu. Ašenbrenner si totiž vzápětí připsal skalp i sedmého domácího hráče a Draci slavili třetí výhru v řadě.

„Děkujeme fanouškům, kteří za námi přijeli do Bíliny a jsme rádi, že se domů mohli vracet s vítěznou náladou a povzbuzeni na středeční derby se Dvorem, na které bych chtěl všechny diváky pozvat,“ uzavřel asistent trenéra Luboš Petera. Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz, Michal Bogáň