|

Drakům vstup do nového roku nevyšel, derby vyhrálo Vrchlabí

Trutnov - Derby na rozjezd nového roku čekalo druholigové hokejisty pod Krkonošemi. Trutnovští Draci ve středu zavítali do vrchlabské arény, a přestože na začátku třetí třetiny po dvou gólech Kastnera zápas vyrovnali, domácím se podařilo znovu odskočit a zvítězit 4:2. Utkání sledovalo 1262 diváků.

VCHTRU
Vrchlabí
30. Kolo
Vrchlabí
03.01.2018
18:00
4:2
(0:0, 2:0, 2:2)
Trutnov
Branky a nahrávky: 24. Urban (Niko), 29. Šimoníček (Jirků), 50. Urban (Niko), 56. Abraham (Filip, Niko) - 42. Kastner (T. Půlpán, Bezděk), 45. Kastner (T. Půlpán, Svoboda)

Vyloučení: 7:6 navíc Mikšovský (VRC) OT, Využití: 1:1, V oslabení: 1:1

Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Abraham, Pojkar, Jirků, Chleborád, Havránek, Matějček, Erban, Niko – Krsek, Oppelt, Miškovský, Šimoníček, Urban, Kerekanič, Filip, Chalupa, Bláha, Šťastný, Moník, Procházka

Trutnov: Jeschke - Píša, Vácha, Fedulov, Bezděk, Suk, Suvorov, od 41. Malík - A. Půlpán, Kubinčák, Chytráček - Svoboda, Kastner, T. Půlpán - Zahradník, Martinec, Smékal

První třetina souboje okresních rivalů nevnesla ani do jednoho z táborů radost z branky. Nejblíže gólu byl Vrchlabák Miškovský, který v přesilové hře orazítkoval břevno Jeschkeho svatyně.

Bezbrankový stav změnila až 24. minuta, kdy domácí Niko oslovil krásnou přihrávku přes celé hřiště Urbana, ten pak jel sám na Jeschkeho a s nájezdem skvěle naložil - 1:0. Hosté mohli vyrovnat. Zahradníkově střele moc nescházelo a Chytráčka před odkrytou brankou zase na poslední chvíli vychytal Jelínek. Ve 29. minutě hráli Draci po vyloučení Chleboráda přesilovku, jenže si nepohlídali Šimoníčka, který poslal kotouč do růžku za Jeschkem. Gól v oslabení - 2:0.

Hráči Trutnova se vrátili do zápasu až v úvodu třetí třetiny a nejenže snížili, dokonce derby vyrovnali. Ve 42. minutě totiž uspěl střelou nad vyrážečku Kastner a ten samý hráč o tři minuty později skóroval v přesilové hře Draků - 2:2. Hostující mužstvo bylo blízko bodům, ovšem v 50. minutě se podruhé v utkání prosadil i Urban a domácí šli znovu do vedení. To pak ještě v přesilovce zvýraznil střelou od modré čáry Abraham a bylo hotovo - 4:2. Hosté to sice minutu a půl před koncem zkusili bez brankáře, ale se zápasem už nic neudělali.

I ve třetím letošním derby tak vítězné mužstvo vstřelilo čtyři branky, poprvé se však z výhry těšil domácí mančaft. Další zápas čeká Trutnov za týden ve středu na vlastním stadionu s Děčínem, utkání začíná v 18:00 a všichni jste srdečně zváni!

Ohlasy po utkání

Petr Hlaváč (HC Stadion Vrchlabí)

„Měli jsme desetidenní pauzu, mezi svátky jsme se vrhli na trénink, třífázově jsme potrénovali a čekali jsme, co to s námi udělá. Nechtěli jsme proto hru otevřít a chtěli jsme hrát spíš zezadu. Bylo to od nás takové syrové a více méně stav 0:0 po první třetině odpovídal průběhu hry. Do druhé třetiny, kdy máme blíže střídačku, jsme si řekli, že zkusíme víc napadat, držet se na puku, chodit do soubojů v rozích a odtud to přečíslovat. Hodně střílet. Docela se nám to dařilo, dali jsme dva góly a mohli jsme přidat ještě další. Ve druhé třetině jsme měli výraznou převahu. Podle mě utkání nakonec skončilo spravedlivě, i když v tu chvíli, co Trutnov vyrovnal na 2:2, to mohlo skončit všelijak. Potom se ale štěstí zase přiklonilo na naši stranu a dovedli jsme zápas do vítězného konce, takže jsme spokojení. Vzhledem k tomu, že se hrálo po Vánocích, tak to byl dobrý zápas. Hodně se bruslilo, bylo tam hodně osobních soubojů i dobrá kulisa.“

Aleš Půlpán starší (HC BAK Trutnov)

„Ze zápasu jsem trošku zklamaný. Do Vrchlabí jsme přijeli bodovat, bohužel se nám to nepovedlo. Domácí nás zaskočili taktikou, kterou jsme na ně chtěli hrát my. Že budeme zataženější, počkáme si a budeme chodit do rychlých protiútoků. Po první třetině jsme přemýšleli co s tím. Ale tím, že jsme pak udělali dvě hrubé chyby a dostali jsme dva góly, jsme domácí posadili na koně, takže jsme tu taktiku museli celou přebourat. Před třetí třetinou jsem se musel v šatně trošku rozzlobit, přeházel jsem lajny a zkusili jsme jít do tlaku. Hráče jsem nabádal k trpělivosti, že stav 2:0 v hokeji nic není, ale musíme rychle chodit do zakončení, což se nám povedlo. Dali jsme dva góly a mohli jsme dát i třetí, ale místo toho jsme po naší další hrubé chybě inkasovali třetí gól a ten nás zlomil tak, že už jsme se nedokázali vrátit do tlaku ze začátku třetiny. Celkově dnes byli domácí určitě lepším týmem.“

Reportáž: Redakce, Michal Bogáň, Trutnovinky.cz