|

Trutnovská šňůra se přetrhla po výprasku v Letňanech

Trutnov - „Z naší strany to byl vyloženě nepovedený zápas,“ prohlásil po sobotním utkání Draků asistent trenéra Luboš Petera. Hokejisté Trutnova padli v pražských Letňanech 2:7. Rozhodující byla druhá třetina, kterou hosté prohráli 0:4, přičemž dva góly inkasovali při vlastní přesilovce. Ve středu čeká Draky poslední domácí zápas letošního roku, kdy si dají předehrávku s pražskou Kobrou. Původně se mělo hrát 30. prosince.

LETTRU
Letňany
26. Kolo
Praha
16.12.2017
18:00
7:2
(2:1, 4:0, 1:1)
Trutnov
10. Havlůj (Volek, Dyrynk), 13. Beran (Kotyra, Hozák), 22. Kadaně (Kotyra, Hozák), 24. Hozák (Kadaně, Lytvynov), 33. Prchal Václav, 37. Kučera Jan, 45. Kotyra (Hozák, Kadaně) - 16. Svoboda (Kastner), 47. Martinec (Chytráček, Suvorov)

Vyloučení: 5:5

Letňany: Pírs (Sljusarčuk) - Gebell, Uhlíř, Lytvynov, Beran, Novák, Saňa - Honetschläger, Švarc, Prchal Voj., Dyrynk, Kadaňe, Volek, Kučera, Kotyra, Hozák, Havlůj, Lojka, Prchal Vác

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Poul, Píša, Bezděk, Fedulov, Suvorov, Vácha, Suk, Machač - A. Půlpán, Zahradník, Kubinčák, T. Půlpán, Kastner, Svoboda, Chytráček, Smékal, Martinec.

Zdroj: Trutnovinky.cz, Michal Bogáň

I když v aréně nováčka letos už jednou vyhráli (5:1), zvládli také domácí utkání (3:2) a navíc se aktuálně pyšnili skvělou sérií pěti vítězných zápasů v řadě, věděli hokejisté Trutnova, že v sobotu v Praze to nebude jednoduché utkání. To potvrdilo. Nicméně že zápas nabere takový ráz, s tím Draci nepočítali.

„Utkání bylo především o našich chybách. Nechci snižovat výkon Letňan, které hrály dobře, ovšem rozhodující bylo, že jsme udělali strašné množství nevynucených individuálních chyb, a to včetně nejzkušenějších hráčů,“ podotkl asistent kouče Luboš Petera. „Dát si při vlastní přesilovce dva vlastní góly? Jak se nám dařila hra, kdy jsme vyhráli těch pět zápasů za sebou, tak tentokrát to byl zápas, na který nejlépe co nejrychleji zapomenout,“ dodal.

Hosté v utkání prohrávali 2:0, když domácí jednou využili přesilovku. Po kombinaci celé druhé pětky se Drakům v 16. minutě podařilo snížit. Trefil se Svoboda. Vyrovnat mohl Smékal ale trefil tyčku. „To by byl možná moment, který nás mohl nakopnout,“ poznamenal Luboš Petera.

Místo toho se trutnovští hokejisté ve druhé třetině sami popravili - chybami a nedůsledností při bránění. Domácí čtyřikrát skórovali, z toho dvě branky vstřelili v situaci, kdy Draci hráli přesilovku. I když vstřelili… Vlastní branku si dal Poul, který pak odstoupil z utkání. A další chybu vyrobil Bezděk, který namazal kotouč přímo před bránu na hůl soupeře. Po pátém inkasovaném gólu nahradil Jeschkeho v bráně Ašenbrenner a po druhé třetině prohrával Trutnov 1:6.

„Ve třetí třetině to sice kluci nezabalili, byli jsme aktivnější, ale všichni věděli, že už jde jen o to dohrát zápas a vyloženě nezklamat, už tak zklamanou hrstku diváků, která přijela z Trutnova,“ pravil Petera s tím, že i takové zápasy k hokeji patří. „Ale mrzí nás to i vzhledem k tomu, že jsme se teď přiblížili v tabulce čtvrtému místu,“ litoval porážky.

Boj o čtvrté místo však budou mít Draci v následujících zápasech stále ve svých rukou. Ve středu totiž na domácím stadionu přivítají pátou pražskou Kobru a hned zkraje nového roku jedou na led čtvrtého Vrchlabí. Mezi svátky čeká Trutnov ještě utkání v Jablonci, lídrem soutěže. Reportáž: Redakce, Trutnovink.cz, Michal Bogáň