|

Doma pátá výhra v řadě! Letci padli!

Hokejisty Trutnova čekaly Letňany. Vyrovnaný a dramatický duel nakonec rozhodla branka ve druhé třetině, kdy se prosadil Jakub Martinec. Výborný výkon předvedl Ota Jeschke.

TRULET
Trutnov
15. Kolo
Trutnov
04.11.2017
18:00
3:2
(1:1, 2:1, 0:0)
Letňany
Branky a nahrávky: 18. T. Půlpán (Suvorov), 26. Fedulov (Zahradník, Svoboda), 33. Martinec (Kolář, A. Půlpán - 3. Honetschläger (Novák), 30. Švarc (Chvála, F. Kučera)

Vloučení: 4:2, navíc Kotyra (LET) 5+TH

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Poul, Vácha, Suvorov, Fedulov, Suk, Bezděk - Kolář, Martinec, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Svoboda - Smékal, Zahradník, Malík - Chytráček

Letňany: Pírs (Sljusarčuk) – L.Kučera, Beran, Gebell, Chvála, Novák, Jakub Kučera – Havlůj, Kotyra (C), F.Kučera, Švarc, Kadaně (A), Honetschläger, Lojka, Vá.Prchal, Vo.Prchal, Jan Kučera

Hokejisty Trutnova čekal v sobotním duelu rozjetý celek z Letňan. První měření sil zvládl Trutnov a podařilo se mu uhrát i měření druhé. Letňany tak po výhře nad Vrchlabím se museli sklonit před Draky.

Utkání začalo z obou stran velmi opatrně. Organizovaná hra obou celků vyústila v první šanci ve 3. minutě. Hostující Honetschläger se trefil přesně mezi tyče Jeschkeho - 0:1. Na druhé straně pálil Kastner, ale bez výsledku. Trutnov ale vyrovnal. Sice až v 18. minutě, ale střela Tomáše Půlpána skončila za zády Pírse - 1:1. Poté přišel zkrat hostujícího kapitána Kotyry, který loktem udeřil do obličeje domácího Suka a dostal pětiminutový trest do konce hry a navíc ještě trest ve hře. V početní výhodě si Trutnov vypracoval řadu šancí. Tu první měl Kolář, ale pálil pouze do lapačky Pírse. Ke konci třetiny jel sám na branku Martinec, ale jeho střela orazítkovala tyčku.

Do druhé třetiny nastoupili domácí s výhodou přesilovky. Tu poté hosté zdvojnásobili. Ale střela Martince skončila opět na tyčce, střela Poula ve výstroji Pírse a Kolářova dorážka v lapačce Pírse. Domácí přesilovku nevyužili. Ve 26. minutě byl ale na brankovišti aktivní Pavel Fedulov, který bekhendem poslal Draky do vedení - 2:1. Vedení však netrvalo dlouho. Domácí se bránili v oslabení a po naskočení Váchy na led se prosadil Švarc - 2:2. Utkání vyrovnané na obě strany nakonec rozhodl Jakub Martinec. Ten doklepl střely Koláře a Půlpána, když se psala 33. minuta - 3:2.

Ve třetí třetině jsme branky neviděli, za to byl k viděný velmi bojovný a obětavý výkon domácích. Hosté vsadili vše na útok a Jeschke se musel obracet. Největší šanci měl hostující Kadaně, který stál před prázdnou brankou, avšak jeho střelu zastavil fantastickým zákrokem domácí brankář. Letňany si poté zahráli o power-play, ale většinu hry bez brankáře strávil na kotouči domácí Trutnov a vyrovnání tak nedopustil. Draci dokráčeli pro pátou výhru na domácím ledě v řadě.

Děkujeme všem fanouškům za fantastickou podporu! Další utkání sehrají Draci na ledě Slaného, když od 17:30 nastoupí proti domácím Antiradarům. Reportáž: Redakce