|

Bezchybný výkon na ledě i v hledišti! Dvůr nafasoval bůra!

Pět gólů v síti Dvora Králové a žádný v síti trutnovské. To je konečné skóre sobotního derby mezi Trutnovem a Dvorem, které hostila trutnovská Bauer Hockey Aréna. Nejlepším hráčem utkání byli domácí fanoušci, kteří ukázali, že atmosféra v Trutnově je prostě neskutečná.

TRUDKR
Trutnov
13. Kolo
Trutnov
28.10.2017
18:00
5:0
(2:0, 2:0, 1:0)
Dvůr Králové n. L.
Branky a nahrávky: 8. A. Půlpán (Kolář), 18. Svoboda (T. Půlpán, Kastner), 26. Fedulov (Kolář, Svoboda), 31. Martinec (Kolář, Vácha), 45. Zahradník (T. Půlpán, Fedulov)

Vyloučení: 6:8, navíc A. Půlpán (TRU) a Pozdnyakov (DVK) 5+OK, Zmítko (DVK) OT, Využití: 1:0

Diváci: 1325

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) – Poul, Vácha, Fedulov, Suvorov, Suk, Malík, Bezděk – Martinec, A.Půlpán, Kolář - T. Půlpán, Kastner, Svoboda - Chytráček, Zahradník, Smékal

Dvůr Králové n. L.: Čáp (od 31. Veselý) – Vitebský, Klust, Antonov, Hamerský, Petira, Junek – Filip, Hrazdira, Kmošek, Pozdnyakov, Sedláček, Lelka, Zmítko, Kocián, Luštinec, Ježek, Valášek

Sobotní derby přilákalo do trutnovské Bauer Hockey Arény 1325 diváků. Ti mohli sledovat galavečer trutnovského hokeje, který domácí hokejisté zakončili výhrou nad Dvorem vysoko 5:0.

Kdo přišel a viděl začátek utkání, nestačil se divit. Hrálo se pět minut nahoru a dolů. První šanci si připravila první pětka Draků, ale Martinec byl neúspěšný. Na druhé straně mohl vedení strhnout Hrazdira a Luštinec, ale ani tito dva neuspěli. Od hostů to bylo navíc na dlouhou dobu vše, co předvedli. Běžela osmá minuta a domácí hráli přesilovou hru. Přihrávku od Jana Koláře dostal Aleš Půlpán a překonal bezmocného Čápa - 1:0. Domácí hráli jak z partesu. Hosté se nemohli dostat ani za polovinu a jen díky Čápovi, který si dvakrát shodil masku, neinkasovali až do 18. minuty. V této minutě vyslal střelu na branku Tomáš Půlpán, kotouč se odrazil k Danielu Svobodovi, který ho poslal za záda Čápa - 2:0. Hosté nedokázali nijak reagovat a do pauzy mohli ještě jednou inkasovat. Střela Smékala však trefila jen Čápa do betonů.

Druhá třetina domácím dělá problémy, ale tentokrát k žádným kompikacím nedošlo. Dvůr sice dostal výhodu přesilových her - téměř čtyři minuty hráli hosté přesilové hry 4 na 3 a 5 na 3. Ovšem domácí obrana byla skálopevná a když už hosté vystřelili (moc střel to nebylo) tak trefili připraveného Ašenbrennera. Ve 26. minutě se navíc ke kotouči dostal hrdina večera Jan Kolář, famózně našel Pavla Fedulova a ten překonal Čápa po třetí - 3:0. Aby toho nebylo málo, ve 31. minutě našel opět Jan Kolář svou geniální nahrávkou Jakuba Martince, který Čápa prostřelil a vyhnal z branky Dvora - 4:0. Jeho místo zaujal František Veselý a počínal si skvěle. Musel hned likvidovat střelu Aleše Půlpána, proti kterému vytasil pohotový semafor. Jan Kolář poté ujel sám na branku, ale znovu narazil na připraveného Veselého. Ve druhé třetině se toho více nestalo.

Třetí třetina začala opět náporem Trutnova. Domácí neměli dost a jen díky výbornému výkonu Veselého se drželo skóre na čtyřech brankách. Hostující brankář však kapituloval ve 45. minutě. Přihrávku od Tomáše Půlpána zužitkoval pohotovým zakončením Tomáš Zahradník - 5:0. Hosté porážku neunesli. Nevybíravý zákrok předvedl Klust na Váchu. Hostující obránce shodil rukavice, vyfasoval však pouhé 4 minuty, přičemž Vácha dvě. V přesilovce měl šanci Poul, ale z úhlu nepřekonal rychlou lapačku Veselého. Domácí obránce byl pak faulovaný ostrým kolenem Hamerského. Když už se schylovalo ke klidnému konci, atakoval Zmítko Jana Koláře ramenem přímo do hlavy. Za tento faul byl Zmítko nejen potrestán dvěma minutami a osobním trestem, ale také nutnou dávkou ran z rukou Jana Koláře. V další šarvátce poté vyprovokoval hostující střelec Pozdnyakov domácího Aleše Půlpána, který si ze šarvátky odnesl tři krvavé šrámy. Vlastně až pět minut před koncem si všichni v aréně všimli dvorského tahouna s ruskou státní příslušností. Oba dva aktéři vyfasovali pětiminutový trest do konce hry. Utkání se poté dohrávalo a posledních dvacet sekund před koncem už domácí slavili za svojí brankou fantastickou výhru 5:0 nad okresním rivalem.

Hokejisté Trutnova předvedli fantastický výkon a díky třem bodům se posunuli na šesté místo právě před dvorský Rodos. Se ztrátou tří bodů na čtvrté místo jedou ve středu na led Sokolova, kde právě budou mít šanci se posunout do první pětky v tabulce.

Děkujeme všem fanouškům za neskutečnou atmosféru a těšíme se na další domácí utkání! Reportáž: Redakce