|

Z Bíliny bez bodů a na osmém místě...

Druhou čtvrtinu načali hokejisté Trutnova prohrou na ledě Bíliny. Premiérovou branku v dresu Trutnova vstřelil Daniel Svoboda, který se do Trutnova vrátil téměř po třech letech.

BLNTRU
Bílina
12.Kolo
Bílina
25.10.2017
18:00
6:3
(1:2, 4:0, 1:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 3. Mical, 28. Mála (Hrdlička), 31. Mical, 36. Mála (Kýhos), 40. Komínek (Böhm, Mála), 60. Mála (Hrdlička) – 1. Martinec (Kolář, A. Půlpán), 4. A. Půlpán, 49. Svoboda (A. Půlpán, Chytráček)

Bílina: Odložilík (Kurakov) – Polák, Jirkovský, Brettscheinder, Fučík, Zicho, Petráš, Komínek, Procházka, Böhm, Gevorkian, Kýhos, Mical, Mála, Hrdlička, Kopřiva, Lenart

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) – Poul, Vácha, Suvorov, Fedulov, Suk, Malík - A. Půlpán, Martinec, Kolář - T. Půlpán, Kastner, Svoboda - Janoušek, Chytráček, Zahradník - Ukhin

Hokejisté Trutnova do utkání nastoupili bez Erika Polívky, který v Trutnově skončil. Důvodem byly neuspokojivé výkony, jelikož se od tohoto hráče čekalo více. Do Bíliny nejel ani zraněný Aleš Píša a David Smékal, který má nastřelený kotník ze zápasu s Řisuty. V sestavě se naopak objevil Daniel Svoboda a svůj úvodní duel v letošní sezóně ozdobil brankou.

Utkání začalo velmi divoce. Již v prvním střídání se trefili hosté. Po 27 sekundách otevřel skóre tečí Jakub Martinec - 0:1. Odpověď našli domácí hned ve třetí minutě, kdy nedorozumění v hostující obraně potrestal Mical - 1:1. Jenže o minutu později opět hosté vedli. Nařízené trestné střílení proměnil Aleš Půlpán - 1:2. Domácí se tlačili do útoku, ale v cestě jim stál výborný Jeschke. Na druhé straně mohl pojistku vstřelit Jan Kolář, ale neúspěšně. Do kabin se šlo za vedení hostů z Trutnova.

První třetina končila menší šarvátkou. Druhá začala pětiminutovým trestem za faul domácích. V přesilové hře měl největší šanci Chytráček a Martinec, ale oba byli nedůrazní. Za to domácí předvedli třetinu z říše snů. Ve 28. minutě si našel kotouč Mála a překonal Jeschkeho - 2:2. O tři minuty později potrestal chybu Trutnova domácí Mical - 3:2. O dvě branky vedli domácí už v 36. minutě, kdy se opět trefil Mála - 4:2. Ex-klášterecký útočník hrál ve velké pohodě. Obrat a skvělou třetinu dokonal těsně před přestávkou domácí kapitán Böhm - 5:2. Hosté nedokázali ani jednou reagovat.

Třetí třetina patřila ale Trutnovu. Ten do ní vstoupil odhodlaně. První šanci spálil Aleš Půlpán, tu druhou Lukáš Kastner. Jiskřičku naděje vstřelil Daniel Svoboda, který propálil domácího brankáře - 5:3. Hosté tlačili, domácí nestíhali a faulovali. Jenže sudí Místecký ztratil kontrolu nad zápasem a dost často si vymyslel takové rozhodnutí, které bylo nepochopitelné. Například - Daniel Svoboda byl atakován před brankou domácím obráncem, chtěl odjet pryč a inkasoval další krosček. Vyloučen byl však jak domácí obránce, tak hostující útočník, za hrubost. takových případů bylo více. Trutnov tak zbrzdila vymyšlená vyloučení. V power-play hosté domácí zmáčkli a snížení měl na hokejce Kolář, Aleš Půlpán a Fedulov, ale ani jeden z nich branku nevstřelili. To potrestal domácí Mála, který naslepo z otočky trefil přes celé hřiště prázdnou branku Trutnova - 6:3.

Trutnov tak po druhé za sebou prohrál na ledě soupeře a svůj neúspěch bude chtít odčinit na domácím ledě, kde v sobotu od 18:00 přivítá kamiony z Rodosu Dvůr Králové. Reportáž: Redakce