|

Skvělý závěr! Trutnov porazil Slaný!

Druhé domácí utkání bylo napínavé až do samotného závěru. Rozhodla až 57. minuta, kdy domácí dvakrát udeřili a nakonec o jednu branku zvítězili. Nováček SHK Antiradary Slaný tak odjel z Bauer Hockey arény v Trutnově bez bodů.

TRUSLN
Trutnov
5. Kolo
Trutnov
27.09.2017
18:00
4:3
(1:2, 1:0, 2:1)
Slaný
Branky a nahrávky: 9. Martinec (Malík, Kolář), 24. Vácha (Martinec), 57. Vácha (Chytráček, Kolář), 57. Chytráček (Smékal, T. Půlpán) - 3. Kubinčák (Rod, Alinč), 11. Šefl (Rod, Kubinčák), 49. Tupý (Kohút, SKlenička)

Vyloučení: 5:9, Využití: 1:1

Trutnov: Ašenbrenner (Jeschke) - Poul, Vácha, Polívka, Fedulov, Malík, Suk - Kolář, Martinec, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Smékal, Zahradník, Ukhin - Janoušek, Hlaváček

Slaný: Kuchař (Spěšný) – Šefl, Sklenička, Míka, Hora – Kubinčák, Rod, Alinč, Hajšman, Tupý, Kohút, Tuček, Voroblev

Hokejisté Trutnov si po výhře v Letňanech brousili zuby na dalšího nováčka. V dresech Mostu hrající SHK Antiradary Slaný. V nově vytvořeném mužstvu hrají extraligové legendy Jan Alinč a Vojtěch Kubinčák.

Přesně na tuto dvojici ještě doplněnou o dalšího zkušeného borce Tomáše Roda, si měli domácí dávat speciální pozor. Jenže byli to právě oni, kdo první udeřil. Ve 3. minutě propadl domácí útok a únik proměnil Kubinčák - 0:1. Nepodařený start Draků se vlekl celou první třetinou. V 9. minutě však z neslaného a nemastného výkonu domácí srovnali. Přihrávku Malíka zužitkoval první centr Trutnova Jakub Martinec - 1:1. Hosté hráli pomalu a domácí ještě pomaleji. Střela Šefla z 11. minuta navíc skončila za zády Ašenbrennera a hosté vedli - 1:2. Do přestávky ještě mohl srovnat agilní Aleš Půlpán, ale Kuchaře nepřekonal.

Druhá třetina už domácím vyšla. Draci začali bruslit a to se Antiradarům nelíbilo. Hosté nestíhali a jedna šance střídala druhou. Velkou příležitost měla v oslabení dvojice Aleš Půlpán a Jan Kolář. Druhý jmenovaný však minul branku Kuchaře. Zanedlouho domácí chybovali a Alinč s Kubinčákem mířili na domácího brankáře úplně sami. Jenže Patrik Ašenbrenner vytasil pohotový zákrok hokejkou a šanci zneškodnil. Ve 24. minutě navíc hned po vhazování dostal kotouč Lukáš Vácha a dělovkou prostřelil bezmocného Kuchaře 2:2. Domácí šlapali, ale hostující Kuchař chytal výborně. Ani přesilovkové střely Polívky a Chytráčka za jeho zády neskončily. Do kabin se tak šlo za vyrovnaného stavu.

Ve třetí třetině byli hosté pod drtivým tlakem. Domácí opravdu převzali otěže celého zápasu a hosté tahali za kratší konec. Jenže ve 49. minutě, při první šanci, udeřili. Tupý unikl po křídle a švihem poslal Slaný do vedení - 2:3. Domácí dostali zanedlouho výhodu přesilové hry a to dokonce ojedinělou čtyři proti třem. Největší šanci měl domácí Poul, ale nejprve střelu a pak dorážku, hostující Kuchař zázračně chytil. Schylovalo se ke konci a domácím docházel čas. Jenže přišla 57. minuta a naprostý stav euforie. Nejprve od modré vystřelil znovu Lukáš Vácha a kotouč skončil až za zády Kuchaře - 3:3. O necelých padesát sekund později vlétl do útočné třetiny Petr Chytráček a bekhendem překonal s nutnou dávkou štěstí hostujícího brankáře po čtvrté - 4:3. Obrat byl dokonán, ale hostům stále zbývalo dost času na vyrovnání. To se snažili ve hře bez brankáře, ale obětavá hra domácích přinesla svoje ovoce a hlavně další tři body do druholigové tabulky.

Děkujeme všem fanouškům za podporu, protože byla neuvěřitelná. Těšíme se na další utkání! V sobotu zajíždějí Draci na led Jablonce nad Nisou, kde za uplynulých 8 let získali pouze jediný bod (5:4 prohra v prodloužení v loňském roce). Draci tak budou chtít tuto černou sérii překonat. Pomozte jim v honbě za dalšími body! Reportáž: Redakce