|

Derby zvládl lépe Dvůr. Trutnov na první body čeká...

Dlouhé čekání na první utkání ukončilo první letošní derby. Trutnov ve 2. kole II. Ligy ČR zajížděl na led kamioňáků ze Dvora Králové. Domácí předvedli perfektní výkon podpořený skvělou taktickou hrou a po zásluze vyhráli.

DKRTRU
Dvůr Králové n. L.
2. Kolo
Dvůr Králové nad Labem
16.09.2017
17:00
3:1
(0:0, 1:0, 2:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 40. Hrazdíra (Ďurač), 49. Kmošek (Fořt, Kocián), 49. Luštinec (Klust) - 50. T. Půlpán

Vyloučení: 4:2, bez využití

Dvůr Králové n. L.: Čáp (Veselý) - Vitebský, Klust, Hamerský, Janeba, Petira, Junek, Karlík - Filip, Hrazdíra, Kmošek, Sedláček, Zmítko, Kocián, Luštinec, Ďurač, Fořt, Ježek, Lelka

Trutnov: Jeschke (Ašenbrenner) - Poul, Polívka, Vácha, Fedulov, Malík, Suk - A. Půlpán, Martinec, Kolář - T. Půlpán, Kastner, Ukhin - Zahradník, Janoušek, Hlaváček- Chytráček

Hokejisté Trutnove úvodní duel na ledě rivala ze Dvora Králové nezvládli. Po velmi dobrém taktickém výkonu zvítězili domácí a mohou se radovat z prvních třech bodů do tabulky. Trutnov si naopak na body bude muset minimálně do středy počkat.

Trutnov šel do zápasu bez několika hráčů - Píša, Suvorov, Machač, Bezděk, Smékal. Dvůr postrádal pouze valáška a pardubické juniory, do sestavy se jim naopak vrátil brankář Josef Čáp, kterému nevyšlo angažmá v zahraničí.

Již úvod duelu napověděl, že nepůjde o žádnou obrannou bitvu. Domácí měli úvod lepší a Jeschke musel řešit hned několik střel, které na něj letěli. Zejména spolupráce dvorských forvardů s obránci dělala problémy trutnovským borcům. Velkou šanci na úvodní branku měl domácí Ježek, ale jeho střelu Jeschke vytěsnil mimo svým betonem. To samé platilo i o dorážce Luštince, na kterého zívala úplně odkrytá branka, jenže Jeschke byl pohotový. Na druhé straně měl slibnou šanci Aleš Půlpán, ale střela mu nesedla a Čáp ji chytil. To platilo i o pokusu Kastnera v přesilové hře. Po první třetin se šlo do kabin za bezbrankového stavu.

Ve druhé třetině domácí ještě přidali. Trutnov, který nehrál 8 dní žádné utkání, měl značné problémy v pohybu a ve hře dozadu. Rychlé brejky domácích se začaly stupňovat. Ďuračovu střelu a následnou dorážku řešil Jeschke s ledovým klidem. I šance Kmoška skončila v náručí Jeschkeho. Na druhé straně mohl dát vedoucí gól Polívka, ale orazítkoval pouze masku Čápa. Zlomový okamžik přišel v 39. minutě. Dvorská obrana chybovala a v přečíslení mohl trefit první branku zápasu Kolář, jenže letící kotouč do odkryté branky chytil domácí obránce. Z protiútoku se radovali domácí. Ďurač našel volného Hrazdiru a ten poslal dvorské kamioňáky do vedení - 1:0. Zbývala necelá minuta do konce druhé třetiny.

Hostující tým ale zbraně nesložil a ačkoliv dostal branku do šatny, do třetího dějství vešel úplně nový tým. Aktivní napadání dělalo domácím problémy. Jenže Trutnov se nemohl prosadit. Největší šanci na zlom a vyrovnání měl Aleš Půlpán, ale Čáp jeho bekhendový pokus zázračně chytil. Když jel sám na branku Martinec a byl natlačen do brankoviště, zdálo se, že bude odpískaný faul. Hra pokračovala a Trutnov dal gól, jenže ten hlavní sudí neuznal právě proto, protože v brankovišti zrovna vstával hostující Martinec. Postavení mimo hru, to byl slabší článek čárových rozhodčích. Dva ofsajdy, které odpískali domácím jasně nebyly. Jenže poté přehlédli ofsajd na druhé straně a přečíslení domácích vyřešil Kmošek - 2:0. Hosté byli opaření. V téže minutě totiž ujel Luštinec a blafákem do bekhendu dal třetí branku - 3:0. Hosté přeci jen nesložili zbraně a dál bojovali. Odměnou jim byl gól. Tomáš Půlpán vystřelil a domácí Hamerský si kotouč srazil do vlastní sítě - 3:1. Zbývalo necelých deset minut, ale domácí to zvládli takticky na jedničku. Z obrany už nevylézali a hosté se přes tento val nedokázali dostat. Když zahoukala siréna, Dvůr mohl oslavit první body.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na domácím ledě a to ve středu, 20.9.2017, kdy od 18:00 přivítají Baník Sokolov s Davidem hruškou v sestavě. Děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na domácí utkání. Reportáž: Redakce