|

Trutnov v Play Off končí, Plameny byly nad síly Draků ...

Trutnov - Počtvrté v osmifinálové sérii prohráli hokejisté Trutnova se Žďárem nad Sázavou a to znamená jediné: vyřazení z play-off druhé ligy a konec sezony. Draci svedli se čtvrtým týmem skupiny Střed čtyři vyrovnané bitvy, ale v té dnešní páté podlehli soupeři jednoznačně 1:5. Čestný úspěch hostů vstřelil až v závěru utkání Tomáš Půlpán. Do čtvrtfinále po výhře 4:1 na zápasy postoupily Plameny.

SENTRU
Ždár nad Sázavou
5. Osmifinále
Žďár nad Sázavou
05.03.2017
17:30
5:1
(2:0, 2:0, 1:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 1. Červenka (Kunstmüller, Pleva), 8. Bureš (Kuřítko, Jícha), 31. Gregar (Staněk, Hort), 33. Pleva (Beneš), 53. Bureš (Jícha, Řehoř) - 58. T. Půlpán (Chytráček, Fedulov)

Vyloučení: 6:9

Konečný stav série: 4:1, postupuje SKLH Žďár nad Sázavou

Ždár nad Sázavou: Řehoř – Pleva "C", Beneš "A", Vítek M., Smejkal, Hort, Rašner, Kolda – Červenka, Kunstmüller "A", Vítek D., Bureš, Kuřítko, Gregar, Čech, Střecha, Krupka, Kaňka, Juráň, Jícha

Trutnov: Jeschke – Píša, Poul "A", Abrahám, Beneš, Junek, Vácha, Bezděk – Půlpán A. "C", Ukhin, Fedulov, Půlpán T., Kastner, Chytráček "A", Zahradník, Hnik, Smékal, Tatar, Janoušek, Hlaváček, Konečný

Trutnovský tým sužovaly zdravotní problémy obránců, chyběli Píša, Bažant i Beneš, který to chtěl zkusit, ale při rozbruslení zjistil, že to nepůjde. Poul šel do zápasu se dvěma zlomeninami v ruce. „Věděli jsme, že to bude těžké, ale samozřejmě jsme sérii ještě chtěli vrátit do Trutnova. Už jenom kvůli fanouškům, kteří nás přijeli podpořit,“ uvedl trutnovský asistent Luboš Petera. Jenže…

Čáru přes plán udělal hostujícímu mančaftu ukrutně brzy inkasovaný gól. Ve 14. vteřině! „Ta branka nás hodně srazila,“ přiznal kouč Draků. „Byla to klasická ztráta na útočné modré. Tomáš Zahradník špatně vyhodnotil situaci, jeho přihrávku zachytil protihráč a z přečíslení domácí skórovali,“ přiblížil Petera situaci, která předcházela Červenkově gólu.

A tak bylo jasné, že Trutnovští budou zase stahovat ztrátu, která byla navíc od 8. minuty a trefě Bureše dvoubranková. Utkání tak začalo úplně stejně jako v pátek pod Krkonošemi. „Ty první třetiny se nám prostě nedaří,“ zopakoval Petera páteční slova hlavního trenéra Půlpána. Zatímco však doma v dalších dvou třetinách Draci vyrovnali a vynutili si prodloužení, ve Žďáru jim Plameny odskočily ještě do výraznějšího vedení.

„Stále jsme si říkali, že ten stav 0:2 známe, že to dokážeme otočit. Řekl bych, že do druhé třetiny jsme vstoupili aktivně. Měli jsme tam nějaké přesilovky, které jsme na naše poměry odehráli slušně, ale gól jsme nedali a minutu na to jsme inkasovali potřetí,“ posteskl si asistent Petera a dodal, že v tu chvíli Trutnov začínal cítit, že už je to špatné.

Když na gólovou střelu Gregara navázal ve 33. minutě dorážkou Pleva, bylo de facto po zápase - 4:0. „Soustředili jsme se už pak jen to, abychom to dohráli se ctí,“ poznamenal Petera a byl rád, že se mužstvo dočkalo alespoň čestného gólu. Ten přišel za stavu 5:0. Fedulov zachytil rozehrávku domácích, našel před brankou Chytráčka, který byl před gólmanem úplně sám, naznačil mu blafák a předložil puk před prázdnou branku Tomáši Půlpánovi.

„Nepřáli jsme si takový konec, ale musím říct, že soupeř dnes zvítězil naprosto zaslouženě a gratulujeme mu k postupu,“ pronesl trenér. Čtvrtfinále bude bez Draků, kteří se tak ve čtvrtek sejdou na posledním tréninku. „Sezonu hodnotíme kladně, páté místo po základní části a postup do play-off bereme jako úspěch,“ uzavřel Luboš Petera. Reportáž: Redakce, Trutnovinky.cz, Michal Bogáň