|

Obrat jako z říše snů! Trutnov srovnal v osmifinále krok!

Hokejisté Trutnova se poučili ze sobotního nezdaru a na domácím ledě Plameny porazili. Zejména díky fantastické druhé polovině utkání a sedmi minutám ve třetí třetině, kdy stihli nasázet do branky hostů celkem tři branky.

Foto: Trutnovinky.cz, Jan Bartoš

TRUSEN
Trutnov
2. Osmifinále
Trutnov
27.02.2017
18:00
4:2
(1:2, 0:0, 3:0)
Ždár nad Sázavou
Branky a nahrávky: 11. A.Půlpán (Fedulov, Ukhin), 42. Kastner, 43. Fedulov (A.Půlpán, Ukhin), 48. Tatar – 17. Kaňka (Střecha, Krupka), 20. Kaňka (Střecha, Beneš)

Vyloučení: 7:8 navíc Vácha (TRU) 5+OK, Využití: 0:2

Diváci: 627

Stav série: 1:1

Trutnov: Jeschke (Bechný) - Poul, Píša, Beneš, Abraham, Vácha, Junek, Bezděk - Ukhin, Fedulov, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Smékal, Zahradník, Hnik - Jakub Tatar

Ždár nad Sázavou: Řehoř (Sláma) – Pleva, Petr Beneš, M.Vítek, Smejkal, Staněk, Rašner, Kolda – Červenka, Kunstmüller, D.Vítek, Bureš, Kuřítko, Gregar, Čech, Střecha, Krupka, Kaňka

Hokejisté Trutnova přivítali žďárské Plameny tentokrát na svém ledě v Trutnově. Více jak šest stovek diváků sledovalo čestné vhazování z ruky prezidenta klubu Zdeňka Poul a pana Libora Kasíka ze Společenského centra UFFO, Trutnov.

Do sestavy se vrátil brankář Bechný a útočník Zahradník. Premiéru si v mužstvu odbyl František Hnik z Mountfield HK juniorky. Naopak chyběli zraněný Bažant a Janoušek. Žďáru chyběl Jícha, který nastoupil za Jihlavu.

Od první minuty bylo jasné, že tohle utkání bude mít přinejmenším podobný scénář, jako to ve Žďáře. Obě mužstva jezdila nahoru dolů a byl to boj o každý kousek ledu. V první šanci selhal hostující Střecha, kterého vychytal lapačkou Jeschke. Na druhé straně pálil Poul, ale jeho střelu tečoval Ukhin mimo. V 11. minutě předvedli domácí výborný forčeking a nahrávka Fedulova přistála přímo na čepeli Aleše Půlpána, který otevřel skóre utkání - 1:0. Domácím narostla křídla a moc hosty do šancí nepouštěli. Zvýšit mohl Kastner, ale jeho velkou příležitost zmařil Řehoř. V 17. minutě šli domácí do čtyř a hosté toho využili. Zaváhání v obraně potrestal hostující Kaňka, který uklidil kotouč do odkryté branky - 1:1. Domácí pak šli do oslabení ještě jednou a hosté toho opět využili. Zbývalo 8.8 sekund do první sirény, ale další přihrávku Střechy opět zužitkoval Kaňka a poslal hosty do vedení - 1:2.

Domácí se sice oklepali, ale ve druhém dějství jim stál v cestě brankář Řehoř. Ten nejprve zlikvidoval šanci Aleše Půlpána. Poté pálil přes obránce Smékal, ale i jeho střelu brankář hostí chytil. Největší šance přišla v polovině utkání, kdy stál sám před brankou Tomáš Půlpán, ale jeho kolega Lukáš Kastner skákající kotouč nezkrotil. Na druhé straně jel sám na branku obránce Petr Beneš, ale na poslední chvíli mu nájezd zmařil obránce Ondřej Poul. Ten pak ještě před koncem pálil po vhazování a Řehoř vytáhl famózní semafor. Druhá třetina tak skončila bez branek.

To, co přinesla třetina třetí, to asi čekal málokdo. Jenže hostům začali docházet síly a domácí na ledě dominovali. Ve 42. minutě se ke kotouči dostal Lukáš Kastner, to když chyboval hostující strážce svatyně Řehoř, a střelou švihem vyrovnal - 2:2. O minutu později se domácí dostal do útoku, Aleš Půlpán naservíroval kotouč na Pavla Fedulova a ten prostřelil Řehoře po třetí - 3:2. Hosté nevěděli, kde jim hlava stojí a celé dílo zkázy dokonal Trutnov ve 47. minutě. Zatím nejhezčí gól celé série má na svědomí Jakub Tatar, který prošel přes tři hráče Žďáru a blafákem do bekhendu nedal šanci ani brankářovi Plamenů - 4:2. Komplikace ale nastala necelých deset minut před koncem. To putoval do kabin Lukáš Vácha za napadení a hostům se naskytla přesilová hra pěti proti čtyřem a to rovnou celých pět minut. Z této přesilovky se pak stala přesilová hra čtyř proti třem a dokonce pěti proti třem. Jenže domácí skákali do střel, blokovali a jejich obětavost nedokázali hosté prostřelit. Domácí oslabení ubránili a když hrál Žďár v šesti, přišlo jejich vyloučení a konec nadějí na zvrat v zápase. Trutnov si tak dokráčel pro velmi cenné vítězství a srovnání celé série.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na ledě Žďáru již tuto středu a to od 18:00. Děkujeme všem za podporu a těšíme se na další utkání! Reportáž: Redakce