|

Vedení v sérii se ujal Žďár ...

První utkání ovládli hokejisté Žďáru. Po povedené druhé třetině už domácí hosty k ničemu nepustili. Další utkání se hraje již v pondělí, od 18:00 na ledě Trutnova.

Foto: Réne Rámiš, hokejzr.cz

SENTRU
Ždár nad Sázavou
1. Osmifinále
Žďár nad Sázavou
25.02.2017
17:30
3:1
(1:1, 2:0, 0:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 4. Krupka (Beneš, Střecha T.), 34. Gregar (Juráň, Beneš), 39. Krupka (Střecha T., Kaňka) – 8. Půlpán T. (Kastner, Půlpán A)

Vyloučení: 8:12

Diváci: 1214

Stav série: 1:0

Ždár nad Sázavou: Řehoř – Pleva, Petr Beneš, Vítek M., Smejkal, Staněk, Rašner, Kolda – Červenka, Kunstmüller, Vítek D., Bureš, Kuřítko, Gregar, Jícha, Střecha T., Krupka, Kaňka, Juráň, Čech

Trutnov: Jeschke - Poul, Píša, Peter Beneš, Abraham, Junek, Bažant, Vácha - Ukhin, Fedulov, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Smékal, Janoušek, Tatar - Hlaváček

Hokejisté Trutnova vstoupili do Play Off prohrou na ledě Žďáru nad Sázavou. Utkání mělo náboj a vše nasvědčuje tomu, že tahle série bude velmi kvalitní.

Trutnovští o soupeři nic moc nevěděli a tak začátek byl trošku opatrný. První šanci měl domácí Krupka, který po nahrávce Červenky minul branku. Po něm v přesilové hře mířil vedle také kapitán domácího celku Pleva. Těsně po vypršení trestu Abrahama se však na kotouč dostal domácí Petr Beneš, našel volného Krupku a ten překonal Jeschkeho - 1:0. Hosté se trošku lekli. Atmosféra na stadionu byla úžasná. Než se Draci rozkoukali, mohl jít Žďár do dvougólového vedení. Jenže Kaňka trestuhodně minul prázdnou branku. V osmé minutě přišlo srovnání. Z rohu vybruslil Tomáš Půlpán a vymetl šibenici Řehoře - 1:1. Hra se na chvilku otočila a a iniciativu převzali hosté. Ti však nedokázali výrazně ohrozit domácí branku.

Druhá třetina byla bohužel klíčová. Domácí byli prvních sedm minut pod velkým tlakem. Trutnovu se vstup do druhého dějství velmi povedl, jenže ani po šanci Aleše Půlpána branka nepadla. Poté byl v šanci Fedulov, ani on však na Řehoře nevyzrál. Karta se pomalu začala otáčet. Domácí začali hru kouskovat a vytahovat útočníky směrem k brance Trutnova. Toho využil ve 34. minutě Gregar, který propálil jak hostujícího obránce tak i brankáře - 2:1. Poté začal hlavní sudí trochu nepochopitelně trestat hostující střídačku. Po vyloučeném Bažantovi (za čistý hit) putoval na trestnou lavici i hostující Poul, který naopak inkasoval tak intenzivní sekeru přes rukavici, že mu domácí Jícha vykloubil palec. To samé se stalo Tomášovi Půlpánovi, který zase odešel po domácí sekeře s tržnou ránou na prstě. Jenže vyloučení hostí využili domácí. Sice ne v přesilové hře, ale opět po jejím vypršení. Krupka se z mezikruží nemýlil - 3:1.

Třetí třetina patřila domácím. Ti se zatáhli do obrany a více méně hrozili pouze z protiútoků a přesilových her, kterých měli dost - ani jednu však nevyužili a to ani přesilovku pět na tři. Estráda sudího Slavky pokračovala a hostím docházeli síly. Domácí mohli odskočit o tři branky, ale v cestě jim stál velmi pozorný Jeschke. Ten si vychutnal i domácího Jíchu, který neproměnil trestné střílení. Hosté pak na konci tlak sice měli, ale bez výsledku. První utkání tedy ovládli domácí Plameny.

Další utkání sehrají hokejisté HC BAK Trutnov již toto pondělí, když od 18:00 přivítají Žďár v druhém duelu série hrané na čtyři vítězná utkání. Reportáž: Redakce