|

Z Bíliny tři body a páté místo!

Velmi těžké a důležité utkání sehráli hokejisté Trutnova v Bílině. Po jednoduché matematice nakonec Trutnov končí základní část na pátém místě, což je jednoznačný úspěch a dobrá pozice pro Play Off!

BLNTRU
Bílina
36. Kolo
Bílina
22.02.2017
18:00
3:5
(0:0, 2:2, 1:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 26. Jirkovský (Fryč), 37. Kučera, 41. Böhm - 32. Kastner (T. Půlpán, Chytráček), 37. Ukhin (Fedulov, Poul), 45. Tatar (Smékal, Junek), 49. A. Půlpán (Ukhin, Poul), 57. Smékal (Tatar, Junek)

Vyloučení: 4:2, navíc Petráš 10 OT

Bílina: Doplníme později

Trutnov: Jeschke (Bechný) - Poul, Píša, Beneš, Abraham, Vácha (od 41. Sakaev), Junek - Ukhin, Fedulov, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Smékal, Zahradník, Jakub Tatar

Hokejisté Trutnov odjížděli do Bíliny s jasným cílem - vyhrát za tři body a bojovat o nejlepší umístění. To však dlouho nasvědčovalo tomu, že Trutnov skončí sedmý a půjde na Tábor. Vše rozhodla pražská Kobra šest minut před koncem.

Utkání začalo velmi z ostra. Bílina chtěl poslední svoje utkání v sezóně vyhrát. Trutnov na Bílinu prostě neumí a to zvlášť platí na ledě Bíliny. Bílina hrozila z protiútoků. Ten jeden vymyslel Jirkovský, ale lapačka Jeschkeho byla pozorná. Na druhé straně minul Tomáš Půlpán. Poté střílel Píša a Poul, ale kotouč skončil mimo. Na druhé straně zahrozil Nedrda, ale jeho pokus chytil Jeschke. První třetina skončila bez branek.

Druhá třetina byla vyrovnaná i co se týče branek. Domácí šli do vedení ve 26. minutě. Fryč našel Jirkovského a ten se štěstím překonal Jeschkeho - 1:0. Trutnov ale našel odpověď. Ve 32. minutě se nejlépe zorientoval Lukáš Kastner a jeho střela propálila Moučka - 1:1. Poté měl velkou šanci Fedulov, ale Mouček předvedl další fantastický zákrok. Ve 37. minutě udělala hostující obrana fatální hrubku a tu potrestal střelou pod vyrážečku domácí Kučera - 2:1. Ihned po vhazování, v téže minutě, však hosté srovnali krok. Jaroslav Ukhin vypálil švihem od mantinelu a Moučkovi zapadl kotouč přímo do víka - 2:2.

Po druhé třetině byly výsledky pro Trutnov nepříznivé. Klášterec vedl o dvě branky a druhá skupina byla téměř rozhodnutá. O to víc se situace zkomplikovala, když ihned v 41. minutě ujel Böhm a prostřelil Jeschkeho - 3:2. Trutnov pak bušil do Moučka, ale bez výsledku. Vyrovnání přišlo ve 45. minutě. Jakub Tatar vybojoval kotouč na brankovišti a vyrovnal - 3:3. Příznivé zprávy přišly i z onlajnů, Kobra totiž vyrovnala. Ve 49. minutě vyslal Ondřej Poul do brejku kapitána Aleše Půlpána a ten překonal Moučka na lapačku - 3:4. V 54. minutě propukly ovace na střídačce hostí. Jakeš poslal Kobru do vedení a Trutnov na páté místo. To umocnil David Smékal, který v 57. minutě překonal Moučka po páté a dodal hostům klid. Utkání skončilo v Praze i v Bílině a Trutnov mohl tak slavit!

Hokejisté Trutnova tak na poslední pokus porazili i Bílinu a v letošní sezóně porazili každého svého soupeře! Páté místo znamená postup do osmifinále, kde hokejisté HC BAK Trutnov narazí na SKLH Žďár nad Sázavou! Taháme za jeden provaz, těšíme se na vaší podporu v Play Off!! Reportáž: Redakce