|

Draci přejeli Vlky a nasázeli jim šest branek!

Hokejisté Trutnova zvládli další velmi důležité utkání a to na svém ledě, když porazili favorizovaný Jablonec vysoko 6:1. Trutnov tak žhaví naději ještě na páté místo, které bude ve hře v posledním kole!

TRUJBL
Trutnov
35. Kolo
Trutnov
18.02.2017
18:00
6:1
(0:1, 3:0, 3:0)
Jablonec nad Nisou
Branky a nahrávky: 21. A.Půlpán (Ukhin, Fedulov), 34. Ukhin (Chytráček, Abrahám), 40. Fedulov (Poul, A.Půlpán), 45. T.Půlpán (Chytráček, Abrahám), 45. Fedulov (Ukhin), 58. Smékal (Tatar, Zahradník) – 1. Babec (Havlas)

Vyloučení: 2:5, Využití: 1:0

Trutnov: Jeschke (Bechný) - Poul, Píša, Beneš, Abraham, Vácha, Junek - Ukhin, Fedulov, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Smékal, Zahradník, Jakub Tatar

Jablonec nad Nisou: Bouška (Stejskal) – Moravec, Žalud, Čechura, Pavlů, Zeman, Pilař, Bílek – Havlas, Babec, Švík, Homolka, Mulač, Brokeš, Frk "A", Hubáček, Pulec, Gecko

Hokejisté Trutnova finišují základní část. V cestě za obranou šesté příčky jim stál v sobotu Jablonec, který byl letos nad síly Draků. Vše se změnilo při sobotním utkání, které shlédlo skoro čtyři sta diváků.

Úvodní část byla od domácích dobrá, jenže chvilka nepozornosti na začátku a Jeschke musel lovit kotouč z branky. To když se z mezikruží trefil Babec a poslal hosty do brzkého vedení - 0:1. Domácí zabrali. Zahráli si také přesilovou hru, ale střela Tatara a dorážka POula minula branku Boušky, který nahradil jedničku Stejskala, který si zachytal dvě utkání Play Off za Benátky. Do přestávky měl na hokejce srovnání Chytráček, ale neuspěl, stejně tak jako Aleš Půlpán.

Ve druhé třetině se probudil domácí brankostroj. Hosté měli jen jednu šanci a tu zlikvidoval parádním zákrokem Ota Jeschke. Ve 21. minutě stál za brankou Aleš Půlpán a svojí střelou nachytal nepozorného Boušku - 1:1. Domácí byli na koni. Hosté chvílemi nevěděli, co se děje. Trutnov hrál velmi aktivně a znovu velmi tvrdě, ale v rámci pravidel. Ve 34. minutě si z rohu vyjel Jaroslav Ukhin a blafákem překonal Boušku a poslal domácí do vedení - 2:1. Třicet sekund před pauzou se vhazovalo po pravici Boušky. Z buly se dostal kotouč k Poulovi, ten švihem našel hokejku Pavla Fedulova a ten poslal kotouč ze vzduchu za záda Boušky - 3:1.

Na druhou třetinu navázali Draci jak výkonem, tak brankami. Třetí dějství bylo v jejich režii a Jablonec působil odevzdaně. Ve 45. minutě se kotouč dostal na hokejku Tomáše Půlpána a ten s klidem překonal Boušku - 4:1. O čtyři minuty později se svou aktivitou znovu prosadil Pavel Fedulov - 5:1. Trestné střílení měl ve svých rukách David Smékal, ale jeho střela orazítkovala tyčku Bouškovy branky. Smutný být nemusel, protože v 58. minutě dostal David Smékal nahrávku od Jakuba Tatara a kotouč poslal za záda Boušky - 6:1.

Domácí hokejisté tak získali důležité body a o tom, kde skončí po základní části, se rozhodne již tuto středu, kdy Draci zajíždějí do Bíliny, se kterou letos třikrát prohráli. Trutnov bude nejhůře sedmý a nejlépe pátý. Páte místo by platilo v tom případě, že Děčín vyhraje ve Vrchlabí, Trutnov v Bílině a Klášterec prohraje na pražské Kobře. Všechny výhry a prohry by museli být za tři body.

Děkujeme všem za podporu a ve středu se uvidíme v Bílině! Reportáž: Redakce