|

Fantazie! Trutnov udolal Klatovy a zvýšil náskok na šestém místě!

Velmi těžké, ale divácky atraktivní utkání, sehráli hokejisté Trutnova na domácím ledě s celkem HC Klatovy. Domácí rozhodli o vítězství v posledních deseti minutách. Hattrickem se blýskl Tomáš Půlpán. Trutnov si zajistil postup do Play Off.

TRUKLT
Trutnov
33. Kolo
Trutnov
08.02.2017
18:00
5:3
(1:2, 0:0 4:1)
Klatovy
Branky a nahrávky: 12. T. Půlpán (Beneš, Chytráček), 50. T. Půlpán (Abraham), 55. Chytráček (P. Beneš), 58. Ukhin (Píša), 60. T. Půlpán - 9. Špaček (Vracovský, M. Beneš), 14. M. Beneš (Pacanda, Kružík), 54. Kružík (Slavík, Pacanda)

Vyloučení: 5:6, navíc Fedulov 5+OK

Trutnov: Jeschke (Bechný) - Poul, Píša, Vácha, Abraham, Sakaev, Junek - Ukhin, Beneš, A. Půlpán - T. Půlpán, Fedulov, Chytráček - Kastner, Zahradník, Janoušek - Smékal, Konečný, Hlaváček - Jakub Tatar

Klatovy: Sochůrek (Zeman) – Špaček, Kubík, Slavík, Houfek, Kaňák, Marcel Hlaváček, Prokop – Švarc, Pacanda, Vracovský, Kružík, M.Beneš, Tulačka, Vavřička, Kokoška, Presheva

Hokejisté Trutnova hostili ve středečním duelu favorizované Klatovy, které dorazily v naprosto plné síle. V sestavě jsme mohli vidět převážně plzeňské juniory, nebo hráče extraligové Škodovky.

Úvod zápasu byl pro domácí poněkud nešťastný. Ti se doslova lekli tlaku Klatov a nemohli se z něho vymanit. Na Jeschkeho lítala jedna rána za druhou a třikrát musel řešit velmi kritické případy. V 9. minutě byl ale krátký na střelu hostujícího Špačka, která zapadla za záda domácího brankáře - 0:1. V 10. minutě se hra trošku vyrovnala, protože domácí začali hrát více do těla a osobní souboje hostujícímu týmu nesvědčily. Ve 12. minutě se do zakončení dostal Tomáš Půlpán a propálil Sochůrka - 1:1. Šťastné vyrovnání z téměř první pořádně střely na branku ale netrvalo dlouho. Při signalizované výhodě tečoval střelu Pacandy hostující M. Beneš a poslal hosty znovu do vedení - 1:2. Na ledě to začalo jiskřit a bylo jasné, že tohle utkání bude mít pořádné grády.

Trutnov ve druhé třetině přidal a bylo to vidět. Hosté hrozili z protiútoků, které však likvidoval famózní Jeschke. Velkou šanci měl Vracovský, ale odkrytou branku minul. Po něm střílel Pacanda, ale lapačka Jeschkeho byla na místě. Když už měli šanci domácí, byl faulován Tomáš Půlpán a sudí Jechoutek nařídil trestné střílení. Domácí střelec však na Sochůrka nevyzrál. A trestat mohli hosté. Tulačkova střela sice skončila na betonech Jeschkeho, ale dorážka M. Beneše už měla gólové parametry. Proti tomu byli však Jeschke s Poulem, kteří kotouč tečovali do bezpečí. Ve 33. minutě začal naplno úřadovat sudí Jechoutek. Fedulov vyfasoval pětiminutový trest do konce hry a hosté měli výhodu jednoho muže v poli. Trutnov se však semknul a hosté se k ničemu nedostali. Když na konci třetiny upadl na hokejku Abrahama hostující Slavík, zdálo se, že je zranění. Hostující hráč však po třech vteřinách ležení na ledě vyskočil, zdravý jako rybička, a uštědřil domácímu obránci dvě rány pěstí. Sudí Jechoutek selhal a poslal na trestnou lavici oba dva.

Třetí třetina byla jako z říše snů. Domácí vedení hlučným publikem na hosty vlétli jako vosy. Vyrovnání přišlo v 50. minutě. Bekhendem se prosadil Tomáš Půlpán - 2:2. Jenže hosté znovu odpověděli. Špatné přebrání hráčů na modré čáře vyřešil ostrou střelou hostující Kružík a dodal Klatovům klid - 2:3. Jenže. Domácí znovu bleskurychle odpověděli. Střela Petra Chytráčka propadla Sochůrkovi pod rukou a bylo znovu srovnáno - 3:3. Poté přišlo totální selhání hostující obrany. Nejprve chyboval Slavík, který upadl a pustil do brejku Ukhina. Jaroslav Ukhin vymíchal Sochůrka a poslal blafákem do bekhendu domácí do vedení - 4:3. Poněkud brzy sáhli hosté k power-play a nesehráli tuto situaci dobře. Frustrovaní hosté, především Kaňák, vyrobili další chybu a námaz na Tomáše Půlpána skončil v opuštěné brance Klatov. Domácí mohli o necelou minutu později slavit velmi důležité vítězství.

Trutnov tak bere velmi cenné tři body a v tabulce tak získal náskok pěti bodů na Řisuty a sedmi bodů na Děčín. Play Off má Trutnov jisté a tak znovu po roce uvidíme závěrečné boje sezóny! Děkujeme všem za podporu a v sobotu se uvidíme na pražské Kobře, se kterou máme kladnou vzájemnou bilanci! Reportáž: Redakce