|

Poslední derby letošní sezóny zvládli Horalové

PRÁSK! A Klement otevřel gólový účet derby Vrchlabí - Více než polovinu zápasu čekali návštěvníci podkrkonošského derby na první změnu stavu. Pak přišla dělovka, kterou hostující gólman zaznamenal až za svými zády.

VCHTRU
Vrchlabí
32. Kolo
Vrchlabí
04.02.2017
18:00
4:1
(0:0, 2:0, 2:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 32. Klement (Filip, Svoboda), 38. Filip (Klement), 52. Procházka (Svoboda, Filip), 53. Bláha (Jirků) – 45. A. Půlpán (Píša)

Rozhodčí: Veinfurter – Gabriel, Zmeškal

Vyloučení: 6:5, Bez využití, V oslabení: 0:1

Vrchlabí: Jelínek – Klement, Hejda, Jirků, Matějček, Jandejsek, Chleborád, Tržický – Procházka, Filip, Čurda – Maďar, Šimoníček, Bláha – Svoboda, Urban, Oppelt – Miškovský

Trutnov: Jeschke – Píša, Poul, Abrahám, Beneš, Vácha, Junek, Sakaev, Bezděk – A. Půlpán, Ukhin, Fedulov – T. Půlpán, Kastner, Chytráček – Hlaváček, Janoušek, Smékal – Tatar, Konečný

Dlouhé fronty před arénou dávaly už před zápasem tušit, že spousta fanoušků do ochozů dorazí až po pár minutách hry. A právě těmto smolařům nebyl dopřán úvod, v němž za delší provaz rozhodně tahali hosté. Trutnovské do tempa dostala brzká přesilovka při vyloučení Klementa. Zkušený Píša nechal vyniknout Jelínkovu lapačku, při vyrovnaném počtu sil pak Janoušek v nájezdu orazítkoval pouze horní tyčku.

Domácí se rozjížděli pomaleji, jako by start utkání měl přítomným sdělit, v jakém že výsledkovém rozpoložení se oba celky před derby nacházely. V 10. minutě si přesilovou hru vyzkoušel také Stadion a hned z toho byl gól. Možná by i platil, jenže pozorný sudí Veinfurter stál hodně blízko, a tak při střele Svobody nemohl nepostřehnout nedovolené projetí Urbana brankovištěm. Za chvíli Jeschke znemožnil skórovat Bláhovi s Filipem a pak už přišel jeden z klíčových momentů celého duelu.

V čase 15:19 byli vyloučeni Tržický s Oppeltem a Trutnovu se nabízela dvouminutová výhoda pěti proti třem. Přesilovka se ale hostům nedařila, a když jim sebral puk Čurda, předvedl parádní sólo, na jehož konci byl faul Beneše.

I díky tomuto momentu úvodní třetina góly nepřinesla, přesto se bylo na co koukat. Hokej „měl šťávu" i v prostřední části, neustále však nad útočníky kralovali brankáři. A tak si vzal slovo obránce. V čase 31:34 domácí kapitán Filip vyhrál buly pro Klementa a jeho dělová rána od modré div neprotrhla síť. To byla bomba! Druhá mohla zanedlouho explodovat na straně druhé, Ukhin ale v přesilovce mířil opět do tyče.

Otřepané nedáš – dostaneš se potvrdilo v polovině 38. minuty. Klement s Filipem si tentokrát vyměnili role, zakončení vyšlo na nestárnoucího útočníka, a ten sám před Jeschkem puk zkušeně nasměroval mezi betony – 2:0.

Vrchlabští v derby hráli hodně zodpovědně, přesto jednou inkasovali. Při vlastní přesilovce si vybral slabší chvilku jinak bezchybný Jelínek, jehož zaváhání za brankou potrestal střelou do odkryté klece Aleš Půlpán. Žádný obrat se ale nekonal. Hosty naopak několikrát podržel dobře chytající Jeschke, ani on však v 52. minutě nezabránil Procházkovi, aby gólově dokonal vydařenou kombinaci Filipa se Svobodou – 3:1. V napěchovaném kotli vrchlabských fanoušků tak mohly definitivně propuknout oslavy triumfu, zvlášť když 35 vteřin po třetím gólu zvýšil na 4:1 neustále aktivní Bláha. Zdroj: http://krkonossky.denik.cz/hokej_region/prask-a-klement-otevrel-golovy-ucet-derby-20170205.html Reportáž: Redakce, Krkonošský Deník, Tomáš Otradovský