|

Šest branek a tři body! Trutnov vítězí po třetí v řadě, tentokrát v Sokolově!

Třetí výhra za sebou - 1:6 - na ledě Baníku Sokolov. To je sumář dalšího kola II. Ligy ČR ve skupině Západ. Hostující Trutnov potvrdil roli favorita a po druhé v sezóně uštědřil Sokolovu debakl. Baníku přejeme hodně štěstí v baráži a doufáme, že svou druholigovou příslušnost uhájí!

SOKTRU
Baník Sokolov
30. Kolo
Sokolov
28.01.2017
17:30
1:6
(0:1, 1:2, 0:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 22. Řezníček (Sus) – 20. Kastner (T.Půlpán, Beneš), 31. T.Půlpán, 36. T.Půlpán (Abrahám), 41. A.Půlpán (Ukhin, Fedulov), 48. Kastner (A.Půlpán, T.Půlpán), 60. Hlaváček (Vácha)

Vyloučení: 7:6, Využití: 0:2

Baník Sokolov: Fečo (Špírek) – Gombár, Šik, Binias, Michálek, Novák, Váňa – Čejka, Račanský, Trapl, Řezníček, Sláma, Kašpar, Pfister, Musil, Sus.

Trutnov: Bechný (Kosina) - Poul, Píša, Beneš, Abraham, Vácha, Junek - Ukhin, Fedulov, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Hlaváček, Janoušek (od 50. Konečný), Smékal

Hokejisté Trutnova zajížděli na led posledního Sokolova. Domácí mužstvo nesehrálo poslední utkání špatně. Sice Baníku patří poslední příčka, ale dokáže být důstojným soupeřem. To se potvrdilo i v sobotním duelu.

První třetina začala lépe pro domácí. Ti na Trutnov vlétli jako uragán a hosté, unavení z cesty, mohli děkovat nováčkovi v brance Bechnému, že skóre je na nule. Hostující brankář totiž chytil naprosté dvě tutovky z hokejek Trapla a Slámy. Hosté se dostali do první šance v desáté minutě, ale pokus Aleše Půlpána v brance neskončil. V přečíslení dvou proti jednomu selhal domácí Račanský, který trestuhodně minul prázdnou branku. Střelu od modré, kterou vyslal Poul, tečoval jen těsně mimo Fedulov. První branka padla těsně před koncem první třetiny. Nejlépe se na brankovišti zorientoval Lukáš Kastner a poslal Trutnov do vedení - 0:1.

Kdo čekal lehkou práci pro hosty, tak se mýlil. Domácí Baník znovu začal lépe a znovu to byl Bechný, který odolával nájezdům domácích. Ti trefili nejprve tyčku. Jenže poté vyrobili hosté obrovskou hrubku, únik Baníku dvou proti Bechnému zakončil do prázdné branky Řezníček a bylo srovnáno - 1:1. Trutnovu trvalo asi pět minut, než se vrátil do hry. Ve 31. minutě však šli hosté do vedení. Slabší chvilky si vybral domácí brankář Fečo. Nahození od mantinelu, které vyslal Tomáš Půlpán skončilo za zády domácho brankáře - 1:2. O pět minut později, opět to byl Tomáš Půlpán, překvapil Feča bekhendem za brankovou čárou - kotouč opět skončil v síti - 1:3. Únik Aleše Půlpána sice v brance skončil, ale rozhodčí rozpažili a branku neuznali. Hosté šli do kabin s dvoubrankovým vedením.

Třetí tetina začínala přesilovou hrou pěti proti třem. Na modré si kotouč vyměnili Poul a Píša, následně našel Fedulov Ukhina, a jeho střelu uklidil za záda Feča Aleš Půlpán pohotovou dorážkou - 1:4. Domácí se snažili, ale marně. V cestě stál velmi kvalitní výkon Bechného. Ve 48. minutě navýšili hosté svoje vedení. Útočná akce bratrů Půlpánů skončila u Lukáše Kastnera, který propálil Feča - 1:5. Tečku za povedeným utkání udělal Martin Hlaváček, který vymetl pavučinu v levém rohu domácí branky - 1:6.

Hokejisté Trutnova tak sebrali domácímu Baníku tři body. Nyní jsou na šestém místě v tabulce, které budou obhajovat ve středu, kdy na domácím ledě přivítají Děčín, který jim neúprosně dýchá na záda. Začínáme v 18:00! Reportáž: Redakce