|

Debakl v Řisutech! Trutnov nasázel osm branek!

Velmi povedené utkání mají za sebou hokejisté Trutnova. Ve Slaném se Trutnovu povedlo dát osm branek, letošní maximum. Hattrickem a dvěma asistencemi se na výhře nejvíce podílel hostující kapitán Aleš Půlpán. Dvě nahrávky si také připsal brankář František Veselý, který podal bezchybný výkon.

RISTRU
HC Řisuty
28. Kolo
Slaný
21.01.2017
17:00
1:8
(0:4, 1:0, 0:4)
Trutnov
Branky a nahrávky: 25. Záleský (Janeček, Krpata) - 2. Fedulov (Ukhin, A. Půlpán), 5. A. Půlpán (Fedulov, Píša), 8. A. Půlpán (Abraham, Veselý), 14. Poul (A. Půlpán, Fedulov), 45. A. Půlpán (Píša, Veselý), 53. Chytráček (Kastner, Bažant), 54. Bažant (Abraham, Kastner), 57. Hlaváček (Sakaev)

Vyloučení: 6:7, navíc Sedláček (Řisuty) 10 OT, Využití: 0:3, V oslabení: 0:1

HC Řisuty: Chabr, (Škubal) – Bílek, Matula – Babický (A), Kolařík – Kulich, Sedláček – Keller, Bunda – Havlůj, Kos (C), Hegenbart (A) – Záleský, Čurilla, Janeček – Krpata, Brém, Slavíček – Fortelka, Vyskočil, Náprstek

Trutnov: Veselý (Jeschke) - Poul, Píša, Bažant, Abraham, Vácha, Beneš, od 54. minuty Sakaev - Ukhin, Fedulov, A. Půlpán - T: Půlpán, Kastner, Chytráček - Jakub Tatar, Janoušek, Smékal - od 54. minuty Hlaváček, Konečný

Hokejisty Trutnova čekal další velmi těžký duel a to tentokrát ve Slaném, kde Trutnov hostily Řisuty.

Hokejisté Trutnova dostali jasný úkol. Hrát již od první minuty aktivně. To se jim povedlo na výbornou a v první třetině byla první pětka hostí naprosto neudržitelná. Hned po šestnácti sekundách vystřelil Aleš Půlpán, kotouč si našel Pavel Fedulov a poslal hosty do vedení - 0:1. Další branka padla v 5. minutě. Fedulov geniálně přihrál zpoza branky na volného Aleše Půlpána a ten se střelou mezi betony Chabra nemýlil - 0:2. Domácí byli na ručník, hostující mužstvo však nemělo stále dost. V dalším střídání dostal kotouč do brejku hostující kapitán Aleš Půlpán a blafákem do forhendu znovu Chabra překonal - 0:3. Hostům se pak nabídla výhoda přesilové hry a tu využili. Fedulov si vyměnil kotouč s Alešem Půlpánem, ten našel osamoceného Ondřeje Poula, který příklepem trefil volné místo v brance domácích - 0:4. Domácí v první třetině nenašli recept na výborně chytajícího Františka Veselého, který musel odrážet dva závary.

Druhá třetina už byla vyrovnaná, jelikož domácí otevřeli hru a napadali až se třemi hráči. To se jim vyplatilo v 25. minutě, kdy rychlé přečíslení vyřešil po nahrávce Janečka domácí Záleský - 1:4. Domácí poté Trutnovu zatápěli, ale vše končilo na bezchybném Veselém. Velkou příležitost měl hostující Petr Chytráček, avšak jeho střela skončila v lapačce Chabra. Domácí zahrozili v přesilové hře, ale dorážka Kose skončila na betonu Veselého.

Třetí dějství už bylo z domácí strany "buď a nebo". Hosté toho využili na jedničku. Po velkém tlaku ujel v oslabení Aleš Půlpán a svůj brejk zakončil střelou mezi betony - 1:5. Domácí naprosto rezignovali. Šestou branku přidal opět z brejku hostující Petr Chytráček - 1:6. O minutu později využil přesilovou hru pěti proti třem hostující Matěj Bažant - 1:7. Trutnovskou kanonádu dokonal Martin Hlaváček, který vyslal zpoza modré čáry tak ostrou střelu, že si Chabr kotouče všiml až v brance - 1:8.

Hokejisté Trutnova zaslouženě zvítězili a ještě si s chutí zastříleli. Teď je ale čeká středeční, domácí utkání, ve kterém od 18:00 přivítají Klášterec nad Ohří. Děkujeme všem za přízeň a podporu a těšíme se na středeční utkání! Reportáž: Redakce