|

Trutnov bere opět bod - Bílina byla úspěšnější v nájezdech...

V dalším zápase se hokejisté Trutnova představili na domácím ledě, kde přivítali Bílinu. Utkání došlo až k nájezdům, kde rozhodla až 16. série, ve které se trefil pouze hostující Procházka.

TRUBLN
Trutnov
27. Kolo
Trutnov
14.01.2017
18:00
2:3 sn
(0:0, 1:1, 1:1 - 2:3)
Bílina
Branky a nahrávky: 33. Chytráček (Abrahám, Kastner), 60. Ukhin (Poul, Píša) – 22. Fučík, 42. Petráš, rozh. náj. Procházka

Trutnov: Jeschke (Veselý) - Poul, Píša, Vácha, Abraham, Junek, Beneš - Ukhin, Fedulov, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Smékal (od 41. Konečný), Janoušek, Hlaváček

Bílina: Doplníme později...

Hokejisté Trutnova chtěli napravit předchozí dvě porážky - v Jablonci a v Klášterci. Na domácím ledě na ně čekala Bílina, se kterou dvakrát neuspěli.

Utkání začalo velkým tlakem domácích, kteří na hosty vlétli hlava nehlava. První šanci měl Hlaváček, ale skákající kotouč netrefil přesně a pouze ho poslal do připraveného Moučka. Na druhé straně pálil velmi ostře Petráš ale proti němu stál opět bezchybný Ota Jeschke. Od modré si také vypálil Aleš Píša a teč Ukhina skončila v lapačce hostujícího brankáře. Po první třetině mohli domácí vést minimálně o tři branky. Nájezd Chytráčka skvěle vypíchl Mouček a to samé udělal i Smékalovi. Prní dvacetiminutovka bez branek.

Defenzivní duel založený na perfektních brankářských výkonech pokračoval i v druhé třetině. Nejprve se trefili hosté, kteří těžili ze svých protiútoků. Fučík projel ze svého pásma až do pásma Trutnova a střelou švihem nedal Jeschkemu šanci - 0:1. S domácími to neudělalo vůbec nic. Dál se snažili tvořit hru a tlačit se do brankových příležitostí. Srovnat mohl v přesilové hře Ukhin, ale Mouček byl proti. Poté měl šanci obránce Poul, ale trefil pouze připravenou hokejkou Moučka. Hosté však faulovali a domácí dostali výhodu přesilové hry. A tu využili. Kastner nabyl Abrahamovi, ten tvrdě vypálil a k dorážce se jako první dostal Petr Chytráček a vyrovnal - 1:1. Zdálo se, že Trutnov přidá další branku, ale zbytečnými vyloučeními dostali domácí hosty zase zpět do hry. Jeschke musel likvidovat nejednu šanci v hostující přesilovce - ale byl 100% úspěšný. Ve druhé třetině ještě pálil nebezpečně Janoušek, ale opět našel pouze náruč Moučka.

Třetí třetina byla opět velmi napínavá. Domácí dotahovali, protože ve 42. minutě nechali moc prostoru Petrášovi a ten využil svoje volno ke střele, která opět byla nad Jeschkeho síly - 1:2. Srovnat mohl Tomáš Půlpán, ale skákající kotouč těsně minul odkrytou branku. Slibnou šanci měl i Aleš Půlpán, ale jeho pokus skončil pouze na zadním mantinelu. Schylovalo se ke konci zápasu a Draci vložili vše do útoku. Nejprve pálil znovu Aleš Půlpán, teč Poula skončila nad brankářem Moučkem a jen tak tak zapadla mimo branku. Následná střela Aleše Píši orazítkovala boční konstrukci. Domácí si vzali time-out a odvolali Jeschke. Píša vystřelil od modré, brankář Bíliny ho vyrazil na hlavu Poula a v momentě, kdy spadl dolů, ho za záda Moučka uklidil Jaroslav Ukhin - 2:2. Bylo vyrovnáno. Trutnov mohl ještě v závěrečných vteřinách jít do vedení, ale střela Aleše Píši od modré skončila v lapačce Moučka.

Prodloužení nabídlo opět velmi strhující podívanou. Šance byli na obou stranách, ale ani jednomu mužstvu se nedařilo vstřelit branku. Brankářské výkony byly opravdu famózní. Hosté měli dokonce výhodu přesilové hry, ale tu nezužitkovali. Šlo se tedy na nájezdy.

Nájezdy byly dlouhé a velmi napínavé. Koncovka sobotního duelu už nemohla být prostě lepší. Do vedení šla Bílina, za domácí srovnal Poul. Poté se dlouho čekalo na úspěšného střelce, který ne a ne přijít. Hostující Kučera se ale trefil. Čtrnáctou sérii ale srovnal domácí Hlaváček a pokračovalo se dál. V šestnácté sérii však vstřelil branku hostující Procházka a domácího Poula vychytal se štěstím Mouček.

Domácí tak strhující bitvu zakončili s jedním bodem, což značně zkomplikovalo boje o Play Off. Nyní čeká na Draky výjezd do Klatov a to ve středu 18.1.2017.

Děkujeme všem fanouškům za neuvěřitelnou podporu a těšíme se na další domácí utkání! Jste úžasní! Reportáž: Redakce