|

Výborný výkon na body nestačil. Trutnov v dohrávce prohrál znovu o jednu branku...

Dohrávka z 28.12.2016 se odehrála na ledě Klatov. Favorit celého utkání, farma plzeňské Škodovky, však neměl jednoduchou práci. Utkání se rozhodlo až pět minut před koncem, díky se trefil domácí kapitán Topinka. Hosté podali velmi dobrý výkon.

KLTTRU
Klatovy
24. Kolo
Klatovy
18.01.2017
18:00
3:2
(1:0, 0:1, 2:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 8. Uhlík (Topinka, Tulačka), 42. Tulačka (Vracovský), 56. Topinka (Uhlík) – 22. Fedulov (Píša, Ukhin), 48. Ukhin (Píša, Chytráček)

Vyloučení: 4:8, Využití: 1:1

Klatovy: Sochůrek (Štekr) – Špaček, Kubík, Slavík, Marcel, Leština, Houfek, Kaňák, Švarc, Topinka, Uhlík, Vracovský, Tulačka, Beneš, Vlček, Němec

Trutnov: Jeschke (Veselý) - Poul, Píša, Beneš, Abraham, Vácha, Junek - Ukhin, Fedulov, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Chytráček - Jakub Tatar, Janoušek, Hlaváček - Konečný

Hokejisty Trutnova čekal v nabitém lednovém rozpisu další zápas na ledě soupeře. Dohrávka z 28.12.2016 na Trutnov čekala v Klatovech.

Hosté odcestovali opět s nekompletní sestavou. Chyběl pracující Smékal a studující Bezděk. I tak hráli hosté s domácími velmi vyrovnanou partii, ba naopak byli v mnoha úsecích hry lepším týmem. Hned první šanci měli však domácí. Vlček z mezikruží ostrou střelou trefil spojnici v rohu branky Jeschkeho. Po něm měl také velkou šanci Švarc, ale jeho pokus zase zneškodnil Jeschke. Na druhé straně jel v přečíslení Aleš Půlpán, ale jeho nahrávku nedokázal Jaro Ukhin uklidit za záda Sochůrka. Domácí šli do vedení v 8. minutě. Fatální chyba ve středním pásmu, přečíslení tři na jednoho a přesná střela Uhlíka, znamenala první branku zápasu - 1:0. Hosté však neupustili od své hry a srovnat mohl Hlaváček, ale jeho střelu chytil Sochůrek.

Druhá třetina byla z hostující strany ještě lepší. Domácí se nedokázali prosazovat tak, jako tomu bylo v předchozích zápasech. Po pasu Abrahama ujížděl sám na branku Chytráček, ale trefil pouze Sochůrkův beton. Po dvou vyloučeních domácích se nabídla hostům přesilová hra pěti proti třem. Na tu nastoupila první formace Draků. Střelu Aleše Píši ještě Sochůrek vyrazil, ale na dorážku Pavla Fedulova byl už krátký - 1:1. Klatovy mohli jít do oslabení znovu, ale gesto Fair-Play prokázal hostující mladíček Jakub Tatar, který odvolal vyloučení, jelikož o faul nešlo. Jenže toto gesto potrestal hlavní sudí Hucl. Dvě minuty po tomto světlém okamžiku poslal hosty nekompromisně do tří. Klatovy však nic nevymysleli, hosté oslabení perfektně a obětavě ubránili. Velkou šanci měl Vracovský, ale Jeschkeho beton byl ještě rychlejší.

Třetí třetina se nesla v duchu trutnovských oslabeních. Dost často nepochopitelné vyloučení, které chápal jen hlavní arbitr. Z jednoho právě padla další branka. Hosté nevyhodili kotouč, ten se dostal na hůl Tulačky a ten poslal domácí do vedení - 2:1. Jenže hosté se s tím nechtěli smířit. Když přečkali další oslabení, našel Aleš Píša svou přihrávkou Jaroslava Ukhina a ten svou brankou srovnal stav utkání - 2:2. Po něm ujížděl z boku na branku Konečný a jeho velmi ostrý projektil skončil pouze na tyčce a následně lapačce Sochůrka. Už to vypadalo, že se bude schylovat k nastavení. Pět minut před koncem ale zůstal nikým nehlídaný Topinka a vstřelil rozdílovou branku - 3:2. Hosté se sice tlačili do útoku, ale marně. Vyrovnat mohl Poul, ale jeho dělovku chytil ramenem Sochůrek. V power-play pak hosté už žádnou šanci neměli.

Trutnov se tak dostal opět do černé série čtyř proher v řadě. Utkání prohráli hosté opět o gól. Šanci na nápravu mají již tuto sobotu, kde se od 17:00 představí na ledě Řisut (ve Slaném). Reportáž: Redakce