|

Trutnov vládne v Krkonoších i nadále! Tři body zůstaly v Trutnově!

Ve 23. kole se na trutnovském ledě představilo Vrchlabí. Domácí bojovali, hráli srdcem, až do konce utkání a po šedesáti minutách mohli tak společně se svými fanoušky slavit výhru 5:4.

TRUVCH
Trutnov
23. Kolo
Trutnov
21.12.2016
18:00
5:4
(2:2, 1:0, 2:2)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 6. A. Půlpán (TS), 19. Chytráček (Fedulov), 28. T. Půlpán (Kastner, A. Půlpán), 46. Ukhin (Fedulov, Abrahám), 51. Ukhin (Chytráček, Fedulov) – 14. Filip (Šimoníček, Skočovský), 15. Šťastný (Filip), 50. Skočovský (Svoboda), 52. Šťastný (Filip)

Vyloučení: 10:7, Využití: 0:3, V oslabení: 1:0

Trutnov: Jeschke (Veselý) - Poul, Bažant, Vácha, Abraham, Beneš, Bezděk - T. Půlpán, Kastner, A. Půlpán - Chytráček, Fedulov, Ukhin - Smékal, Janoušek, Jakub Tatar

Vrchlabí: Abrahám (Jelínek) – Jirků, Hejda, Chleborád, Skočovský, Jandejsek, Tržický, Kadavý, Urban - Procházka, Filip , Šťastný - Novák, Šimoníček, Bláha - Svoboda, Miškovský, Maďar

Předvánoční derby mezi Trutnovem a Vrchlabím přilákalo necelou tisícovku příznivců hokeje na tribuny trutnovské Fischer Hockey CZ Arény. Napínavé utkání zvládli opět lépe hráči Trutnova, kteří hostující celek přehráli srdcem a obětavostí, která se musela všem domácím fanouškům líbit.

Do utkání nastoupili domácí s odhodláním vyhrát za tři body. A nejen to. Odhodlání bylo také porazit svého odvěkého rivala, kterého Trutnov porazil v posledním zápase v prodloužení. Utkání začalo velmi zostra. V první šanci byli domácí, ale pokus Aleše Půlpána chytil Abrahám. Na druhé straně zahrozil v tutovce Procházka, ale Jeschke opět vytáhl bezkonkurenční zákrok. První branka se zrodila v 6. minutě. Poul vypíchl kotouč na obrané modré čáře, do brejku se dostali bratří Půlpánové a starší z dvojice Aleš byl faulován. Sudí Jechoutek nařídil trestné střílení. Aleš Půlpán nic nevymýšlel a penaltu zakončil střelou pod vyrážečku - 1:0. Jenže o pár minut později bylo s domácími zle. Filip sekl brankáře Jeschkeho, po zásluze dostal naloženo od domácího obránce a vyvolaná mela před brankou skončila pro domácí trestem. A jelikož byl na trestné už Fedulov, byla z toho přesilovka pěti proti třem pro hosty. Že Vrchlabí přesilovky umí, o tom nikdo nepochyboval. Přihrávku Šimoníčka využil Filip a vyrovnal - 1:1. Z pokračující přesilové hry se hosté prosadili znovu. Nahrávku Filipa zpoza branky využil Šťastný a hosté byli na koni - 1:2. Jenže odhodlání domácích hokejistů bylo neuvěřitelné. Před koncem první třetiny si vybruslil před Abraháma domácí Petr Chytráček a střelou mezi betony vyrovnal - 2:2.

Do druhé třetiny měli lepší vstup domácí. Hosté si nevěděli rady s jejich napadáním. Velkou šanci měl Aleš Půlpán, ale Abraháma nepřekonal. Poté střílel Janoušek se Smékalem, ale ani jeden z nich nenašel na hostujícího brankáře ten správný recept. Na druhé straně chybovala domácí obrana a před branku se tlačil Šimoníček, Jeschke však kotouč za svá záda nepustil. Tutovku spálil Bažant, který selhal tváří v tvář Abrahámovi a trefil pouze jeho lapačku. Ve 28. minutě se však domácí už radovali. Kastner našel Tomáše Půlpána, který stál před brankou a svou střelou nad vyrážečku se nemýlil - 3:2. Domácí dál plnili taktické úkoly na jedničku. Hosté mohli srovnat z hole Bláhy, ten však našel pouze připravenou lapačku Jeschkeho. Dvě minuty před koncem druhé třetiny jeli vrchlabští tři proti dvěma. Svobodu dobruslil Poul, odebral mu kotouč a do brejku vyslal Aleše Půlpána. Ten byl však atakován a zakončení nebylo přesné.

Poslední třetina utkání byla ohromující. Kdo dá gól, tak vyhraje. Pokud by se hostům podařilo srovnat, byla by to pro ně psychická vzpruha. Jenže se jim to nepovedlo. Domácí odskočili na rozdíl dvou branek. Ve 46. minutě, při vlastním oslabení, se do úniku dostala dvojice Fedulov - Ukhin. Nutno říci, že hosté vyrobili fatální hrubku ve střídání. Trutnovská dvojice si pohrála s Abrahámem a Jaroslav Ukhin poslal Draky do trháku - 4:2. Jenže... Trutnov se dostal znovu do oslabení a hosté ho znovu potrestali. Schovaná střela Skočovského doplachtila až za záda Jeschkeho a bylo to znovu o jednu branku - 4:3. Ale domácí se znovu nezalekli. Bleskovou akci předvedli hokejisté Trutnova v 51. minutě. Po trase Poul - Bažant - Fedulov se dostal kotouč na hůl Chytráčka, ten našel rozjetého Jaroslava Ukhina, který poslal Abraháma "na párek" a vstřelil pátou branku domácích - 5:3. Jenže přetahovaná pokračovalo o minutu později. Filip přihrál na Šťastného a ten překonal Jeschkeho - 5:4. Od této chvíle se bojovalo i každý centimetr ledu. Hosté chtěli vyrovnat, ale domácí to nechtěli dopustit. Obětavá a účelná hra Trutnova dělala Vrchlabí problémy. Dvě minuty před koncem si hosté vzali time-out a odvolali brankáře. S šesti v hráči v poli se snažili o vyrovnání. Střelu Skočovského zblokoval v pádu Tomáš Půlpán a následně se kotouč dostal na zakázané uvolnění. Po dalším vhazování vypálil Procházka, ale Jeschke vytasil svou vyrážečku. Po této šanci se ke kotouči dostal mezi kruhama Šťastný, do střely mu však skočil Poul a kotouč znovu vyhodil. Po dalším vhazování se domácím podařilo vyhodit kotouč do středního pásma, odkud minul prádzdnou branku Aleš Půlpán. Čtrnáct sekund před koncem se hosté usadili v útočném pásmu, ale kotouč získali domácí a se závěrečnou sirénou mohli vypuknout pravé vánoční oslavy!

Hokejisté Trutnova tak nadále vládnou celým Krkonoším, když dokázali na svém ledě porazit Horaly z Vrchlabí. Děkujeme všem fanouškům za parádní atmosféru a podporu! Uvidíme se na domácím ledě po novém roce, kdy přivítáme pražskou Kobru, proti které to taky umíme! Děkujeme a přejeme vám všem Šťastné a Veselé! Reportáž: Redakce