|

Draci uspěli v Děčíně po nájezdech!

V předposledním utkání tohoto roku putovali hokejisté Trutnova na led Děčína. Po infarktovém závěru nakonec hosté zvítězili po nájezdech, když jediným úspěšným exekutorem byl hostující obránce Ondřej Poul. Vynikající výkon podal znovu Ota Jeschke.

DECTRU
Děčín
22. Kolo
Děčín
17.12.2016
18:00
3:4 sn
(1:0, 0:2, 2:1 - 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 14. Oliverius, 56. Molnár (Oliverius), 60. Hašek (Oliverius, Vaněk) – 29. Bažant, 40. Kastner (Půlpán T., Bažant), 47. Tatar (Smékal), rozh. náj. Poul

Vyloučení: 5:3, Využití: 0:1

Děčín: Lavinger (Kácha) – Vaněk, Molnár, Chmel, Málek, Zdvořáček, Hucek – Hašek, Volráb, Zajan – Faigl, Racek, Oliverius – Fojt, Vacek, Sýkora – Vykouk, Kopta

Trutnov: Jeschke (Veselý) – Poul, Bažant, Abrahám, Vácha, Junek, Bezděk, Beneš, Sakaev – Půlpán A., Kastner, Půlpán T. – Chytráček, Fedulov, Uchin – Konečný, Janoušek, Smékal – Tatar, Hlaváček

Hokejisté Trutnova na Děčín prostě letos umí. To se potvrdilo i v sobotním duelu na ledě Medvědů. Dva body získali trutnovští po výhře na nájezdy.

První třetina nabídla velmi pohledný hokej. První čtyři minuty se domácí Děčín nedostal k ničemu. Hosté zahájili utkání velmi kvalitně a Děčín si nevěděl s hostující hrou rady. První velkou šanci měl Tomáš Půlpán, ale Lavingera nepřekonal. Děčín se osmělil v polovině první dvacetiminutovky. Střelu Haška vyrazil Jeschke a ten dosáhl i na dorážku Volrába. Poté vytáhl fantastický semafor proti střele Oliveriuse. Domácí kapitán však na hostujícího brankáře našel recept ve 14. minutě. To když Oliverius obkroužil branku a zasunul kotouč za Jeschkeho záda - 1:0. S hosty to však nic neudělalo a dál plnili své taktické pokyny. Slibnou šanci měl Janoušek, ale Lavinger stál tam, kde měl.

Že vytěží Trutnov z minima maximum, to platilo v Děčíně i tentokrát. Po šancích Haška a Vacka, kde se opět zaskvěl Ota Jeschke, se nabídla pro hostující mužstvo přesilová hra. Po Haškově námazu vymetl Lavingerovu šibenici Matěj Bažant a hosté srovnali - 1:1. Domácí však dostali také výhodu přesilové hry. V té zahrozil dvakrát Volráb, ale Jeschke se překonat nenechal. Když už to vypadalo, že se půjde do kabin s plichtou, udeřil Trutnov. Lukáš Kastner projel až před branku Lavingera, kde švihem vymetl druhý růžek jeho branky - 1:2.

Hosté pokračovali v plnění defenzivních úkolů. Domácí přidali a navíc přitvrdili. Jenže ve 47. minutě zapomněli na mladičkého Jakuba Tatara, který vstřelil premiérovou branku v dresu "A" mužstva - 1:3. Děčín přidal pod kotel a od té doby se hosté téměř k ničemu nedostali. Silní a technicky vyspělí centři Děčína byl rozhodující faktor celého utkání. Medvědi hrozili po vhazování a to tak, že to byla smrtící hrozba. Z jednoho vhazování se prosadil domácí Molnár a snížil na rozdíl jediné branky - 2:3. Domácí odvolali minutu před koncem Lavingera a zkusili to v šesti. Dobývání Jeschkeho branky však netrvalo dlouho. Opět rozhodlo vhazování, které hosté čistě prohráli. Oliverius vypálil, kotouč se odrazil na hokejku Haška a ten vyrovnal - 3:3. Hned po buly se řítil dopředu Kastner a byl atakován na hranici faulu. Na druhé straně vytasil rychlé betony Jeschke při nájezdu Haška. Utkání dospělo do prodloužení.

V prodloužení měli šanci nejprve domácí, ale Racek narazil na obránce Poula, který jeho střelu zblokoval. Domácí pak chybovali a Trutnovu darovali přesilovou hru. Tu však hosté nevyužili a došlo tedy i na penalty.

Ty Trutnovu nejdou. Letos ještě ani jednu penaltu Draci neproměnili. Ve stejném duchu pokračoval Aleš Půlpán, jehož blafák chytil Lavinger. Na druhé straně si vzal kotouč Oliverius, ale překombinoval to a Jeschke ho vychytal lapačkou. Druhou sérii začal Tomáš Půlpán, ale ani jeho střela neskončila v síti. Za domácí se kotouče ujal Faigl, ale jeho pokus opět zneškodnil Jeschke. Ve třetí sérii určili trenéři Trutnova trošku neobvyklého exekutora - obránce - Ondřeje Poula. Ten však svůj nájezd provedl bravůrně a Lavingerovi nedal šanci - 0:1. Za domácí musel vyrovnat Volráb, ale když kotouč bouchl do plexiskla za Jeschkem, hosté se mohli radovat! - 3:4.

Trutnovští hokejisté tak sebrali Děčínu další dva body a postupně se dotahují na vyšší příčky v tabulce. Již tuto středu, 21.12.2016, přivítáme od 18:00 na domácím ledě svého odvěkého rivala HC Stadion Vrchlabí. Tímto zahajujeme mobilizaci všech fanoušků, aby nás bylo ve středu co nejvíce a obhájili jsme titul Vládců Krkonoš! Reportáž: Redakce