|

Trutnov smazal náskok Řisut, ale padl v prodloužení.

Domácí hokejisté jsou v těžké krizi. Šesté utkání, šestá porážka. Z toho již třetí v nastavení. Ačkoliv domácí prohrávali ve třetí třetině 1:3, podařilo se jim vyrovnat. Fatální hrubky ale hosté potrestali a odvezli si dva body za výhru v prodloužení.

TRURIS
Trutnov
19. Kolo
Trutnov
03.12.2016
18:00
3:4 pr.
(1:1, 0:1, 2:1 - 0:1)
HC Řisuty
Branky a nahrávky: 16. Ukhin (Chytráček, Vácha), 54. Kysela (Poul), 57. Kysela - 20. Slavíček (Borovanský, Kos), 25. Kolařík (Čurilla), 43. Borovanský, 63. Čurilla (Záleský)

Trutnov: Jeschke (Veselý) - Vácha, Poul, Beneš, Bezděk, Sakaev, Junek - T. Půlpán, Fedulov, A. Půlpán - Jak. Tatar, Ukhin, Kysela - Chytráček, Janoušek, Hlaváček

HC Řisuty: Doplníme později...

Hokejisty Trutnova čekal další nelehký úkol. Po pěti porážkách v řadě na ně čekalo mužstvo z Řisut, které jednou porazili a jednou s nimi prohráli. Utkání nabídlo velmi dramatickou podívanou, kterou ale zvládli lépe hosté. Trutnov nastoupil bez Píši, Abrahama, Kastnera a Smékala. Utkání přihlížel na střídačce fanoušek Pavel Křížek.

Domácí začali velmi aktivně. Hosté nevěděli jak s hrou domácích naložit a tak pouze bránili a čekali na protiútoky. Za hosty hrozila zejména první pětka vedená Kosem a Borovanským. Ti si připravili ojedinělou šanci v 10. minutě, ale Kose vychytal perfektním zákrokem Jeschke. Na druhé straně zahrozili domácí z hole Petra Chytráčka, ale brankář Řisut byl na svém místě a kotouč chytil. V 16. minutě šli domácí do vedení. Vácha vystřelil od modré, tečovaný kotouč skončil na tyčce, odkud ho do branky dopravil Jaroslav Ukhin - 1:0. Domácí si vytvořili obrovský tlak, avšak branku z něho další nevytěžili. To se povedlo hostujícímu celku. V přesilové hře našel Kos Borovanského, ten přihrál do prázdné branky Slavíčkovi a ten vyrovnal - 1:1.

Domácí se po přestávce oklepali a pokračovali ve své hře. Jenže znovu chybovali. Domácí útok zapomněl na najetého obránce Řisut Kolaříka, který přesný pas Čurilly zakončil přesně za záda Jeschkeho -1:2. Na druhé straně měl vyrovnání na hokejce Aleš Půlpán, ale ve své šanci ztroskotal na hostujícím brankáři. Na druhé straně ujížděl sám na branku Záleský, ale Jeschke ho vychytal. Domácí se dostali do dalšího tlaku na konci třetiny, ale v cestě jim stál bezchybný výkon hostujícího brankáře.

Třetíé třetina začala pro domácí jako noční můra. Nahození Borovanského skončilo k údivu všech za záady Jeschkeho - 1:3. Domácí publikum už nevěřilo, že by mohlo dojít k obratu. Domácí měli výhodu přesilové hry. Ve velké šanci byl Poul, ale kotouč mu sjel z čepele. Z následného protiútoku však fauloval Čurilla domácího obránce tak nešťastně, že domácí bek utkání dohrával po vykloubení horní čelisti. Domácí přesilovku pět proti třem nevyužili. Následná přesilovka pět na čtyři však už branku přinesla. Poul se vrátil na led, po přihrávce Kyseli vystřelil, odražený kotouč si našel opět Jiří Kysela a střelou švihem snížil - 2:3. Domácí se dostali zpět do zápasu a o tři minuty později bylo vyrovnáno. Opět to byl Jiří Kysela, který překvapil hostujícího brankáře střelou bekhendem a vyrovnal - 3:3. Domácí mohli utkání strhnout na svou stranu, ale nakonec se to nepovedlo.

Utkání dospělo do prodloužení. První tutovku spálil Aleš Půlpán v úniku dva na jednoho. Z protiútoku jel nájezd hostující Kos, ale Jeschke ho fantasticky vychytal. Z dalšího protiútoku připravil Aleš Půlpán palebnou pozici pro Chytráčka, ale tomu sjel kotouč z čepele. Jenže domácí špatně vystřídali a ze střídačky Řisut naskočil Čurilla. Ten už svůj nájezd proměnil a vystřelil tak hostům bod navíc.

Šestá prohra v řadě znamená jediné. Devátá příčka - dva body ztráta na Play Off a zápas k dobru oproti Bílině. Další utkání sehrají Draci 10.12.2016 na ledě Klášterce nad Ohří. Reportáž: Redakce