|

5 zápasů, 5 porážek - Trutnov padl i v Bílině.

Poslední zápas první poloviny soutěže dopadl pro Draky mizerně. Po porážce na ledě Bíliny spadli trutnovští hokejisté na devátou příčku.

BLNTRU
Bílina
18. Kolo
Bílina
30.11.2016
18:00
4:2
(2:1, 1:0, 1:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 13. Komínek (Procházka, Machač), 18. Trübenekr, 36. Baránek (Procházka), 60. Petráš – 15. A. Půlpán (Chytráček, T. Půlpán), 53. Abrahám (Kysela)

Bílina: Mouček (Lisý) – Brettschneider, Machač, Fučík, Fryč, Moravec, Šikner, Kolíček – Procházka, Nedrda, Baránek – Bačák, Čmolík, Petráš – Komínek, Dumko, Kučera – Jirkovský, Kopřiva

Trutnov: Veselý (Jeschke) - Poul, Píša, Vácha, Abraham, Sakaev, Bezděk - T. Půlpán, Fedulov, A. Půlpán - Chytráček, Janoušek (od 21. Jak. Tatar), Ukhin - Hlaváček, Beneš, Kysela

Hokejisté Trutnova prohráli po páté v řadě. Tentokrát v Bílině neuhráli ani jeden bod. Klíčové utkání, které uzavřelo první polovinu soutěže, se vyvíjelo už od začátku pro hosty špatně.

Bílina vyrukovala na hosty aktivním hokejem, zatímco Trutnov vycházel ze zabezpečené obrany. Domácí do utkání opravdu vtrhli s veškerou vervou. První šanci měl domácí Baránek, ale Veselého lapačka byla rychlejší. Na druhé straně pálil dvakrát Aleš Půlpán, ale Mouček stál tam, kde měl. Ve 13. minutě hráli domácí přesilovou hru. Od modré vystřelil Procházka, ke kotouči se dostal Komínek a z dorážky se prosadil - 1:0. O dvě minuty později bylo srovnáno. Abrahám vystřelil od modré čáry, kotouč se odrazil od mantinelu na hokejku Aleše Půlpána a ten vyrovnal - 1:1. Domácí šli však do konce první třetiny do vedení. V 18. minutě se po vhazování dostal ke kotouči Trübenekr a poslal domácí do vedení - 2:1.

Hostující mužstvo si vytvořilo pramálo šancí, ale když už v šanci bylo, byla to branková příležitost. To platí o nájezdu Aleše Půlpána, nebo o jeho střele z bezprostřední blízkosti. Šanci měl také Beneš s Hlaváčkem, ale oba byli neúspěšní. Co se nepovedlo Trutnovu, se povedlo domácím. Za brankou chyboval brankář Veselý a od mantinelu se prosadil Baránek, když hostující brankář nestihl zajet zpět do branky - 3:1. Po faulu domácích se i hostům nabídla přesilová hra, ale střela Píši byla tečovaná mimo branku.

Poslední třetina už patřila pouze hostům a domácí hrozili z protiútoků. Ten jeden řešil Procházka, ale zastavila ho vyrážečka Veselého. Po velkém tlaku se v 53. minutě prosadil od modré čáry Lukáš Abraham a už to vypdalo, že hosté srovnají - 3:2. Jenže opak se stal pravdou, dvě šance Aleše Půlpána vyvrcholili 43 sekund před koncem. Před brankou pálil z otočky obránce Ondřej Poul, ale Mouček jeho šanci chytil. Naopak domácí těsně před koncem chybovali v rozehrávce a do prázdné branky pečetil skóre utkání domácí Petráš - 4:2.

Pátá porážka v řadě a deváté místo. To je výsledek středečního utkání trutnovských hokejistů v Bílině. V sobotu načnou Draci třetí čtvrtinu a pokud chtějí pomýšlet na úspěch, musí něco změnit. V sobotu přivítáme od 18:00 hosty z Řisut. Při tomto utkání nebude dostupný onlajn přenos. Reportáž: Redakce