|

Vládci Krkonoš jsou z Trutnova! Draci porazili Horaly v prodloužení!

Derby ovládli hokejisté Trutnova! Ne, není to sen, ale je to zkušenost. Po dlouhém čekání na výhru proti Vrchlabí nakonec přišel okamžik, který každý trutnovský fanoušek chtěl zažít. Trutnov je prvním mužstvem v letošní sezóně, který dobyl vrchlabský led. Draci zvítězili v prodloužení 2:3. Utkání sledovalo skoro dva tisíce diváků.

VCHTRU
Vrchlabí
14. Kolo
Vrchlabí
12.11.2016
18:00
2:3 pr.
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 26. Bláha (Jirků, Šimoníček), 41. Procházka (Šťastný) - 39. Smékal (Janoušek, Kysela), 60. T. Půlpán (Smékal, Ukhin), 62. Ukhin (A. Půlpán)

Vyloučení: 4:2

Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) - Klement, Hejda, Jirků, Matějček, Tržický, Jandejsek, Chleborád - Procházka, Filip, Šťastný - Novák, Šimoníček, Bláha - Maďar, Urban, Čurda - Krsek, Kerekanič, Oppelt

Trutnov: Veselý - Poul, Píša, Vácha, Abraham, Beneš, Junek, Bezděk – A. Půlpán, Kastner (od 12. Hlaváček), T. Půlpán - Ukhin, Chytráček, Fedulov - Smékal, Janoušek, Kysela.

Hokejisté Trutnova čekal v sobotním derby velmi nelehký úkol. Vrchlabí na domácím ledě neztratilo ani bod a navíc mělo impozantní skóre 47:13, což strašilo nejen hráče Trutnova, ale hlavně fanoušky.

Jenže Trutnov se svého úkolu zhostil na jedničku. Připravená taktika a defenzivní pojetí hry postupně sklízelo svoje ovoce. Úvod zápasu byl velmi vyrovnaný a obě mužstva čekala, co předvede to druhé. První vážnější šanci měl Urban, ale jeho střela z prostoru levého kruhu skončila na rameni Veselého. Na druhé straně faulovali domácí a poté ještě navíc Klement, takže měli hosté výhodu přesilové hry. V té pálil dvakrát velmi nebezpečně Aleš Píša, ale jeho dva pokusy Jelínek chytil. Domácí v polovině první třetiny pookřáli a začali se více tlačit do šancí. Šťastného střelu vyrazil Veselý na hůl Filipa, ten však kotouč nedokázal zasunout. V první třetině už žádná branka nepadla.

Druhá třetina byla v jasné režii domácích. Ti přidali a hlavně zjednodušili celou hru. Hosté se snažili hrát výborně ze zadu a čelili tak velkému tlaku hlavně ve středním pásmu. Obrovskou šanci hned v úvodu druhé třetiny měl Tržický, jenže kotouč z brankové čáry vystřelil do bezpečí obránce Ondřej Poul. V té chvíli ještě netušil, že to je teprve začátek. V 26. minutě však byla hostující tvrz probořena. Bláha dostal kotouč na levý mantinel a dělovkou zpoza modré čáry prostřelil překvapeného Veselého - 1:0. Hosté však neupustili od svých pokynů a dále čekali na svou příležitost. Obrovskou šanci na vyrovnání měl hostující Fedulov, ale minul úplně prázdnou branku. Do dvoubrankového vedení mohlo jít ale Vrchlabí. Povedenou akci zakončoval Maďar, Veselý ale vytasil svojí pohotovu lapačku. A tu použil i při střele Šťastného. Zdálo se, že domácí svůj náskok uhájí, ale přišel pro ně šok. V 39. minutě sehrála třetí formace Draků výborně rotaci v útočném pásmu, Janoušek předložil kotouč na Davida Smékala a ten prostřelil překvapeného Jelínka - 1:1. Jenže hned po buly ujížděl sám na branku Maďar. Jeho nájezd však fantasticky chytil František Veselý. Do přestávky ještě Vrchlabí mělo jednu tutovku, kterou spálil Tomáš Šťastný. Do kabin se šlo tedy opět za nerozhodného stavu.

Třetí dvacetiminutovka patřila od začátku domácím. Ti přidali pod kotel a hosté se opravdu zatáhli do obrany. Jenže po dvaceti sekundách hry ujel domácí Procházka a svůj nájezd zakončil přesně do levého horního růžku Veselého branky - 2:1. Rozdílový gól poslal domácí na koně a hosté byli celou třetí třetinu téměř bez vážnější šance. Velkou šanci měl po nahrávce Filipa domácí Šťastný, ale Veselý vytáhl reflexní zákrok betonem a šanci zmařil. Domácí se tlačili do útoku a utkání chtěli rozhodnout. V 56. minutě hosté špatně rozehráli a první lajna Vrchlabí měla na hokejkách další branku. Fantastický zákrok v leže však předvedl František Veselý a stále držel naděje na vyrovnání. Jenže Trutnov se nemohl pořádně dostat do útočného pásma. To se mu povedlo dvě a půl minuty před koncem. Střely od modré čáry však byly zblokované, tak se hosté museli snažit překonat domácí obrany zpoza branky. Hostující trenér odvolal minutu a půl před koncem brankáře. Hosté tlačili, ale Vrchlabí se dostalo z tlaku. Domácí se pokoušeli rozjet útok, ale přišla obrovská chyba a rozehrávku vystihl domácí kapitán Martin Filip. Ten se rozjel k prázdné brance a zdálo se být po všem. Jenže do branky se postavil Ondřej Poul a domácího kapitána vychytal pohotovým zákrokem pravou nohou. Zbývalo pouhých třicet sekund a hosté se hnali do útoku. Smékal nahodil kotouč na Jelínka, ten ho vyrazil před sebe a 13,2 sekund před koncem vyrovnal skóre Tomáš Půlpán - 2:2 !!! Obrovská vlna euforie vypukla jak na střídačce Trutnova, tak hlavně na tribuně hostujících fanoušků, neuvěřitelné se stalo skutečností!!!

Zápas tedy do prodloužení, za stejného stavu, jako tomu bylo i v prvním duelu v Trutnově. A že Trutnov prodloužení umí, to platilo i teďka. Aleš Půlpán zavezl kotouč do útočného pásma, tam si prohodil rozjetého Klementa a snažil se kotouč zasunout za záda Jelínka. Ten však jeho pokus chytil, ale dotíravý Jaroslav Ukhin kotouč dorazil a derby tak rozhodl ve prospěch Trutnova - 2:3.

Na ledě vypukla obrovská euforie hostujících hokejistů, kteří po 1361 dnech porazili domácí Vrchlabí a stali se tak minimálně do 21.12.2016 vládnoucím mužstvem Krkonoš.

Děkujeme všem fanouškům za fantastickou atmosféru, za podporu, za neustálé fandění a hlavně za to, že Trutnov věří a věřili. Další utkání sehrají Draci na svém ledě 17.11.2016, když od 18:00 přivítají celek z Klatov. Reportáž: Redakce