|

Tři body doma? Noční můra je u konce! Trutnov udolal Děčín!

Po téměř dvou měsících se to povedlo. Hokejisté Trutnova zvítězili v domácím duelu proti Medvědům z Děčína a to v poměru 5:2. Výhru režírovala první pětka Trutnova, která vstřelila 4 branky.

TRUDEC
Trutnov
13. Kolo
Trutnov
09.11.2016
18:00
5:2
(4:1, 1:1, 0:0)
Děčín
Branky a nahrávky: 2. Poul (T. Půlpán, A. Půlpán), 4. A. Půlpán (T. Půlpán, Kastner), 5. Kysela (Smékal, Bezděk), 19. Kastner (A. Půlpán, T. Půlpán), 40. A. Půlpán (Píša) - 10. Fojt (Kopta, Sýkora), 27. Zajan (Faigl, Oliverius)

Vyloučení: 5:3, navíc Kastner (TRU) 5+OK, Vaněk 5+OK a Volráb (oba DEC) 10 OT, Využití: 1:1

Trutnov: Jeschke (Veselý) - Poul, Píša, Abraham, Vácha, Bezděk, Beneš - T. Půlpán, Kastner, A. Půlpán - Chytráček, Fedulov, Ukhin - Smékal, Janoušek, Kysela - Hlaváček

Děčín: Lavinger (od 5. Šticha) – Vaněk, Molnár "A", Chmel, Zdvořáček, Hucek, Saska, Procházka – Hašek "A", Volráb, Vacek, Faigl, Oliverius "C", Zajan, Fojt, Kopta, Sýkora

Hokejisté Trutnova už beznadějně chtěli na domácím ledě zvítězit. Vše tomu podřídili ve středu, kdy na svém ledě přivítali Děčín.

Domácí do utkání vlétli jako vichřice. Hosté měli problém s pohybem a prvních pět minut byli pouze v roli sparing partnera. První branka přišla ve 2. minutě. Tomáš Půlpán při přesilovce vystřelil, odražený kotouč si našel Ondřej Poul a zasunul ho za Lavingera - 1:0. O Dvě minuty později se skóre měnilo znovu. Tomáš Půlpán byl opět v roli nahrávače a našel svého bratra Aleše Půlpána, který překonal Lavingera po druhé - 2:0. S hosty bylo zle a vzali si time-out. Jenže ani to nepomohlo. V 5. minutě jel sám na branku Smékal, jeho nájezd Lavinger chytil, ale na dorážku Jiřího Kysely byl krátký - 3:0. Domácí byli všude a hostující mužstvo nevědělo, jak s utkáním naložit. Do hry se dostal Děčín při svojí přesilovce. Nebezpečný pokus Oliveriuse však minul branku, stejně tak jako střela Volrába. Další pokus Vacka pak kryl Jeschke. V 10. minutě ale přišla domácí chyba, kterou využil Fojt blafákem do bekhendu - 3:1. Domácí se nelekli a pokračovali dál ve své hře. V 19. minutě přišla další branka první pětky Trutnova. Lukáš Kastner vyjel mezi kruhy, natáhl, zamířil a vypálil a překonal Štichu v brance Děčína - 4:1.

Ve druhé třetině byli mírně lepší hosté, ale nedokázali z toho nic vytěžit. První šanci měl Vacek, ale jeho střelu chytil nádherným semaforem Jeschke. Přečíslení tří proti jednomu pak řešil společně s Jeschkem obránce Poul. Když se Medvědům nabídla přesilová hra, tak přišlo snížení. Domácí nepohlídali v prostoru mezi kruhama Zajana a ten pálil klinicky přesně - 4:2. Domácí se poté dostali zbytečně pod tlak, právě kvůli svým vyloučením. Do hry se Trutnov dostal v přesilovce. Znovu u toho byla první pětka domácích. Nejprve pálil Píša, Štich však kotouč vyrazil. Poté hledal Tomáš Půlpán před brankou Poula, ten minul klec Štichy a zpoza branky chtěl dorážet Aleš Půlpán, neúspěšně. Poté měl tutovku Petr Chytráček, ale svůj nájezd nezakončil, protože mu Šticha vypíchl kotouč. Už se zdálo, že se půjde do kabin za stavu 4:2, jenže domácí byli proti. Třicet sekund před koncem vyslal Aleš Píša do brejku Aleše Půlpána a ten svůj blafák do bekhendu proměnil - 5:2.

Třetí třetina začala náporem Děčína, ale kontaktní branku tento tlak nepřinesl. Střely Volrába a Haška kryl perfektní Jeschke. Nad druhé straně pálil nebezpečně Fedulov s Abrahamem, ale Šticha byl na svém místě. Velkou příležitost měl Oliverius, ale Jeschke opět vytasil svojí pohotovu lapačku. Další nájezd měl k dispozici Petr Chytráček, ale opět Štichu nepřekonal. Hostující brankář pak v přesilové hře domácích vytasil rychlý beton proti Smékalovi a následně posunul branku. Hlavní sudí Horinek nařídil trestné střílení, které však domácí kapitán Aleš Půlpán neproměnil. Domácí tak dokráčeli k vítězství 5:2.

První domácí tři body chutnají skvěle. Na domácí výhru však budou chtít hokejisté Trutnova navázat už v sobotu, kdy zajíždějí na derby proti Vrchlabí. Utkání ve Vrchlabí začíná v 18:00 hodin a opět ho budou doprovázet bezpečnostní opatření. Děkujeme všem za podporu a v sobotu se těšíme na podporu ve Vrchlabí! Reportáž: Redakce