|

Přestřelka ve Slaném? Řisuty odešly jako poražené mužstvo!

V úvodním kole druhé čtvrtiny zajížděli hokejisté HC BAK Trutnov do Slaného, kde hrají domácí zápasy Řisuty. Velká přestřelka nakonec skončila lépe pro Trutnov, který zaslouženě zvítězil. Rozhodující branku vstřelil čtyři minuty před koncem David Smékal.

RISTRU
HC Řisuty
10. Kolo
Slaný
26.10.2016
18:00
5:7
(3:2, 1:2, 1:3)
Trutnov
Branky a nahrávky: 8. Hierman (Slavíček), 14. Kos (Borovanský, Hegenbart), 17. Borovanský (Kos), 32. Borovanský (Bílek, Hegenbart), 42. Janeček (Záleský) - 1. Bažant (Janoušek, Chytráček), 17. Kastner (T. Půlpán, Píša), 29. A. Půlpán (Janoušek), 35. A. Půlpán (Píša, Poul), 44. Píša (A. Půlpán, Bažant), 56. Smékal (Fedulov), 60. Kastner (T. Půlpán, Bažant)

Vyloučení: 4:5, Využití: 1:2

HC Řisuty: Ilašenko (Chabr) - Bílek, Babický, Hierman, Kulich, Bunda, Keller - Borovanský, Kos, Hegenbart - Záleský, Krpata, Janeček - Kalla, Slavíček, Brém - Fortelka, Sladký, Vyskočil

Trutnov: Jeschke (od 32. Veselý) - Poul, Píša, Bažant, Abraham, Vácha, Beneš - T. Půlpán, Kastner, A. Půlpán - Chytráček, Janoušek, Ukhin - Smékal, Fedulov, Hlaváček

Hokejisté Trutnov zajížděli na led Řisut, které mají azyl ve Slaném. Na Draky nečekalo rozhodně jednoduché utkání a samozřejmě, že ve Slaném hráli jako outsider.

Utkání začalo z ostra. Trutnov opět plnil taktické pokyny do posledního dechu a ihned v první minutě skóroval. Matěj Bažant vystřelil od levého mantinelu a jeho rána skončila přesně v šibenici domácí svatyně - 0:1. Domácí se ale okamžitě oklepali. Při hře čtyř proti čtyřem nechala domácí obrana úplně volného Hiermana, který svým blafákem vyrovnal - 1:1. Aby toho nebylo málo tak ve 14. minutě zůstal nehlídaný Kos a domácí kapitán poslal Buldoky do vedení - 2:1. Další branka padla znovu z hokejek první elitní formace Řisut. Borovanský trefil přesně skulinku v Jeschkeho výstroji a dokonal fantastický obrat - 3:1. I přes tři slepené góly však Trutnov hrát nepřestal. Krátce po brance Borovanského ujel po křídle Tomáš Půlpán a jeho pokus doklepl za záda Ilašenka - Lukáš Kastner a snížil - 3:2.

Po úvodní třetině šli do té druhé Draci naprosto odhodláni vyrovnat. To se povedlo. V 28. minutě našel za modrou čárou Janoušek Aleše Půlpána a ten vymetl pavučinu v brance Ilašenka - 3:3. Jenže ve 32. minutě sehráli domácí výborně vhazování v přesilové hře. Střelu Bílka tečoval mezi kruhama Borovanský a poslal oěpt domácí do vedení a Jeschkeho na střídačku - 4:3. Do branky nastoupil Veselý a ihned musel čelit dvěma ostrým pokusům. Nejprve to zkoušel Kos a po něm ještě Janeček, oba však na hostujícím brankáři ztroskotali. V 35. minutě vyšel signál v přesilové hře i hostům. Píšova kolmice našla rozjetého Aleše Půlpána, který překonal v úniku Ilašenka mezi nohy - 4:4. Do vedení mohl poslat hosty Smékal, ale jeho pokus Ilašenko nadvakrát chytil.

Poslední třetina byla pěkná tahanice. Obě mužstva se nechtěla dělit s bodama a tak vypadala i hra. Hokej nahoru a dolů, šance sřídala šanci. Hostující hokejisté byli pohánění svými fanoušky, kteří do Slaného dorazili v hojném počtu. Ve 42. minutě však neměli prostor k oslavám. Odražený kotouč se dostal na hůl Janečka5:4. Jenže Trutnov opět vyrovnal. Přesilovou hru sehráli Draci výborně. Aleš Půlpán přihrál Aleši Píšovi a ten přes clonícího Poula překonal Ilašenka klasickou svojí bombou - 5:5. Čas plynul a obě mužstva se snažila i rozhodující gól. Ten přišel po obrovském tlaku Trutnova. Fedulov vybojoval kotouč, k němu se dostal David Smékal a vstřelil rozhodující branku utkání - 5:6. Komplikace přišla minutu před koncem, kdy hosté inkasovali dvouminutový trest. Jenže domácím se nepodařilo zhola nic a do prázdné branky, desetinu před koncem, upravil skóre Lukáš Kastner - 5:7.

Hokejisté Trutnova tak zvládli úvodní duel druhé čtvrtiny a oplatili tak Buldokům porážku z úvodu sezóny. Děkujeme všem fanouškům, kteří nás ve Slaném podporovali a hnali kupředu a těšíme se na domácí duel. Ten proběhne již tuto sobotu, 29.10.2016 od 18:00 v trutnovské Fischer Hockey CZ aréně. Na našem ledě přivítáme značně posílený Klášterec nad Ohří. Reportáž: Redakce