|

Fraška v Jablonci! Trutnov vybojoval bod a nasbíral 61 trestných minut!

V Jablonci se nevyhrává a to se potvrdilo znovu. Trutnov sahal po třech bodech, ale nakonec bere pouhý jeden. Nepochopitelné vyloučení hostujících hráčů vyvrcholilo pětiminutových trestem před koncem utkání za čistý zákrok. Divadelní představení předvedl domácí hrající trenér Tomáš Demel.

JBLTRU
Jablonec nad Nisou
8. Kolo
Jablonec n/N
15.10.2016
18:00
5:4 pr.
(0:0, 2:3, 2:1 - 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 28. Bříška (Pavlů), 33. Brokeš (Pavlů), 42. Frk (Brokeš), 57. Nevyhoštěný (Čechura, Demel), 61. Demel (Peřina, Pavlů) - 32. Chytráček (Fedulov, Píša), 38. Píša (Poul, Ukhin), 39. Fedulov (Vácha, Kysela), 44. Hlaváček (Malý)

Vyloučení: 10:18, navíc Brokeš (JBL) 10 OT, A. Půlpán (TRU) 10 OT, Poul (TRU) 5+OK, Využití: 3:1

Jablonec nad Nisou: Stejskal (Bouška) - Pavlů, Zeman, Čechura, Žalud, Bílek - Šulc, Bříška, Tondr - Nevyhoštěný, Havlas, Demel - Mulač, Brokeš, Frk - Gecko, Homolka, Peřina

Trutnov: Jeschke (Veselý) - Poul, Píša, Vácha, Abraham, Junek, Beneš - Ukhin, Kastner, A. Půlpán - Chytráček, Fedulov, Kysela - Smékal, Hlaváček, Malý - Janoušek, Jak. Tatar

To, co se dělo v sobotu v Jablonci, tomu nikdo neuvěří. Když jsme se rozhodovali, jak napsat tuto reportáž, váhali jsme. Nakonec našeho rozhodnutí bylo takové, že napíšeme reportáž se vším všudy.

Hokejisté Trutnova v Jablonci nikdy nevyhráli. Na ledě Vlků se vyhrává totiž velmi těžce. O tom se Trutnov přesvědčil i tuto sobotu.

První třetina byla vyrovnaná. Trutnov sice tahal za kratší konec, ale opět nastavil výbornou obranu, kterou jablonečtí těžko přecházeli. Už od prvních minut začal ale úřadovat hlavní sudí, podpořený svými kumpány na čáře. Některá vyloučení, či pískané offsidy, to bylo až k nevíře. První velkou šanci spálil Nevyhoštěný, když ho perfektně vychytal Jeschke. Na druhé straně mířil mimo Kysela. Další šanci domácích měl Bříška, ale opět narazil na výborného Jechkeho. I střela obránce Pavlů měl gólové parametry, ale mezi tyčemi neskončila. Do první přestávky se šlo za bezbrankového stavu.

Druhé dějství už bylo velmi zajímavé. Vše odstartovalo nepochopitelné vyloučení Kastnera. Ten byl zasažen domácím Demelem hokejkou do krku, ale na trestnou lavici putoval právě Kastner. Nebyl však nebyl schopný pohybu a do utkání nastoupil až ve třetí třetině. Domácí toho využili. V přesilové hře se trefil do odkryté klece Bříška - 1:0. Když už to vypadalo, že se Trutnov dostane do přesilové hry, hlavní sudí vyloučil současně i hráče Trutnova. To hosty opravdu nakoplo. Ve 32. minutě vypálil od modré Píša, odražený kotouč si našel Petr Chytráček a poslal ho za Stejskala - 1:1. O minutu později však šli domácí opět do vedení. Pavlů na modré zahrál kotouč v jasném offsidu, jenže čárový sudí rozpažil, Pavlů nahrál do prázdné branky Brokešovi a ten skóroval - 2:1. Následně obdržel kapitán hostí Aleš Půlpán osobní trest na deset minut. Po zranění Kastnera se tak rozpadla úplně první formace. Po dalším teatrálním pádu Demela putoval na trestnou lavici Fedulov. O pár sekund později ho však na druhé straně následovali dva domácí hráči. První přesilová hra pro Trutnov. Poul dostal kotouč od Ukhina, počkal si na správný moment a žabičkou vybídl ke skórování Aleše Píšu, který svoji dělovku poslal za Stejskala - 2:2. Hosté však neskončili. O minutu později na modré stál Lukáš Vácha a jeho plachtící projektil skončil za zády Stejskala - 2:3. Hosté byli na koni. Jenže... ještě do pauzy stihl hlavní sudí vyloučit Chytráčka, Trutnov tak musel dohrávat v dalším oslabení.

Třetí třetina se nesla ve stejném stylu, jako ta druhá. Divadelní představení jabloneckých baletek vedených hrajícím trenérem Demelm nebralo konců. Jablonec srovnal hned v úvodu. Frk se dostal po vhazování nejrychleji ze všech ke kotouči a překonal Jeschkeho - 3:3. Trutnov se pak následně dostal do tlaku a vytěžil z toho další branku. Malý našel krásným pasem Martina Hlaváčka a ten překonal domácího brankáře - 3:4. Trutnov však v Jablonci zkrátka vyhrát nemohl. Hned po vstřelené brance putoval na trestnou lavici Aleš Půlpán. Ten obral o kotouč domácího Demela, který vyhodil nohama až ke stropu. Hlavní sudí opět jeho herecký výkon přehlédl. Čas plynul a domácí byli velmi nervózní. K ničemu se prakticky nedostávali. Když už se dostali k brance, narazili na fantastického Jeschkeho, který chytá v obrovské formě. Pokusit se ho rozhodit, se snažil domácí Peřina, který ho dvakrát píchl, když držel kotouč. To se nelíbilo hostující obraně, která Peřinu zpracovala a následně i provokujícího Demela.

Jenže místo vyloučení Peřiny opět přišlo vyloučení hostujícího celku. Přesilovou hru využil s notnou dávkou štěstí domácí Nevyhoštěný - 4:4. Když už se zdálo, že se nemůže stát nic jiného, přišel klíčový moment celého zápasu, kde opět hlavní roli sehrál domácí Demel. Domácí jeli dva na jednoho. Celou akci dobruslil hostující obránce Ondřej Poul a domácího Demela poslal k ledu krásným a čistým zákrokem ramenem na rameno. Domácí útočník byl navíc v držení kotouče. Jenže Demel zahodil všechny součástky výstroje, které mohl a zůstal ležet na ledě. Nic netušící Poul dojel ke střídačce a byl vyloučen do konce zápasu za úder do oblasti hlavy a krku. Demel v dalším střídání pokračoval v zápase...

Hosté tedy hráli dvě minuty před koncem v oslabení a to zrovna v pětiminutovém. A bylo hůř. Kotouč mimo hřiště vystřelil Píša s pomocí domácí hokejky, jenže na trestnou lavici i přesto putoval. Hosté tak byli znovu ve třech, jako pětkrát v předchozím případě. Jenže domácí tuto výhodu nevyužili a zašlo se tedy až do prodloužení.

Početní výhoda Jablonce pokračovala nakonec ji využil domácí "hrdina" Demel, který těsně po vypršení trestu Píši překonal Jeschkeho - 5:4.

Celé utkání navíc okořenil domácí šéf jabloneckého klubu Cinibulk, který v prostoru mezi střídačkami slovně urážel trenérskou dvojici Trutnovu a samotné hráče Trutnova a dokonce nehrajícího Tomáše Půlpána, který otevíral dvířka trutnovské střídačky. Jeho vystoupení vyvrcholilo při podání ruky s trenérem Alešem Půlpánem, když hostujícímu trenérovi začal vyhrožovat pěstním útokem.

Vedení Trutnova bude na výkon sudího Hlinky reagovat oficiální stížností na komisi rozhodčích. Takový výkon podal tento sudí už po druhé a opravdu to není normální, protože v posledních zápasech měl Trutnov dohromady 6 vyloučených a v Jablonci dokonce 20!

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na svém ledě v sobotu 22.10.2016, když od 18:00 přivítají Bílinu. Děkujeme všem fanouškům za podporu! Reportáž: Ondřej Poul