|

V derby bylo šťastnější Vrchlabí. V Trutnově vyhrálo v prodloužení...

Hokejisté Trutnova nedokázali ani ve třetím duelu na svém ledě zvítězit. Tentokrát podlehli Vrchlabí 2:3 v prodloužení, ačkoliv celý zápas tahali za delší konec.

TRUVCH
Trutnov
5. Kolo
Trutnov
01.10.2016
18:00
2:3 pr.
(0:0, 1:1, 1:1 - 0:1)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 23. Chytráček (Fedulov, Beneš), 53. A. Půlpán (Píša) - 35. Procházka (Maďar), 59. Procházka (Filip, Novák), 65. Šťastný (Klement, Filip)

Vyloučení: 3:10, Využití: 1:1, V oslabení: 0:1

Trutnov: Veselý - Píša, Poul, Abrahám, Bažant, Vácha, Beneš, Bezděk - A. Půlpán, Kastner, T. Půlpán - Smékal, Janoušek, Malý - Kysela, Chytráček, Fedulov - Musil, Ukhin, Hlaváček

Vrchlabí: Jelínek - Klement, Hejda, Jirků, Chleborád, Kadavý, Jandejsek, Tržický - Matějček, Maďar, Filip, Šťastný, Novák, Pokorný, Svoboda, Čurda, Urban, Procházka, Oppelt, Šimoníček, Bláha

Bitva o Krkonoše přilákala do trutnovské Fischer Hockey CZ Arény skoro devět stovek diváků. Ti mohli sledovat krásné utkání, ve kterém byli lepší domácí hokejisté. Šťastnější však bylo hostující Vrchlabí, které si nakonec odvezlo dva body za výhru v prodloužení.

Trutnov začal hrát velmi aktivně. Stejně tak jako v Děčíně, tak i v Trutnově, vycházeli domácí ze zabezpečené obrany. To dělalo hostujícímu Vrchlabí obrovské problémy. Hned první protiútok Trutnova měl skončit trestným střílením. faulující Klement šel však pouze na trestnou lavici. Domácím se přesilovka nepovedla. Hosté se nemohli dostat do hry. Ojedinělou šanci Šťastného a následně i Maďara vyřešil reflexním zákrokem domácí Veselý. Od modré čáry pálil tvrdě Aleš Píša, ale jeho střelu Jelínek vyrazil pouze do zadního mantinelu. Velkou šanci měl Tomáš Půlpán, který tečoval nahrávku Poula, ale ani nadvakrát hostujícího brankáře nepřekonal. Do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Druhá třetina je vždy kritickou pasáží pro domácí. Teď to ale bylo jinak. Domácí nepřestali hrát svojí hru a dostávali hosty pod častější tlak. Odměnou z toho byla branka. Fedulov se obtočil na brankovišti, našel osamoceného Petra Chytráčka a ten už neměl problém trefit odkrytou klec Jelínka - 1:0. Domácí nepolevili a hosté hrozili z brejků. Útočnější pojetí hry hostů však netrvalo dlouho, protože hráči Vrchlabí dost často seděli na trestné lavici. To domácí ale bohužel nedokázali využít. Další šanci měl domácí Tomáš Půlpán, který jel společně se svým bratrem Alešem dva na jednoho. Jeho střela však skončila pouze v Jelínkově náruči. V 35. minutě, ve vlastním oslabení, vystřelil od trestné lavice Michal Procházka a jeho prudký projektil skončil až za zády překvapeného Veselého - 1:1. Bylo srovnáno a byla to velmi kuriózní branka. Hned po vypršení trutnovské přesilovky se do samostatného úniku dostal Dominik Novák, ale blafák famózně Veselý vychytal. Domácí zbraně nesložili, ba naopak. Kastner se dostal za obranu společně s Alešem Půlpánem, ale byl faulovaný. Další trestné střílení, které měl sudí zapískat. Ale nestalo se tak a domácím se naskytla další přesilovka. Těsně před koncem pálil nejdříve Poul, Jelínek jeho pokus vyrazil před sebe a poté pálil a dorážel Aleš Píša, ale neúspěšně. Do kabin se šlo opět s remízou.

Třetí třetina začala lépe pro hosty. Ty začali hrát ještě ofenzivněji a nebáli se vsadit vše do útoku. Šanci měl Šťastný, ale jeho střelu Veselý vidět a vytáhl proti ní svoji lapačku. Slibnou příležitost měl i Filip, kterému přihrával Maďar, ale ani on nepřekonal domácího brankáře. velký závar musel řešit Jelínek v polovině třetí třetiny, ale Kastner své šance nevyužil. V 53. minutě měli domácí opět přesilovou hru a tu tentokrát využili. Píša vystřelil od modré, kotouč se odrazil od chráničů až do brusle Aleše Půlpána a domácí šli za bouřlivé atmosféry do vedení - 2:1. Kdo čekal, že bude po všem, byl na omylu. To nejdůležitější právě na všechny čekalo. Hosté přidali pod kotel a zamkli domácí v obranném pásmu. Dvě minuty před koncem to bylo jako na střelnici a Vrchlabí odvolalo brankáře. Necelou minutu a půl před koncem bylo srovnáno. Střela Michala Procházky šla vedle branky, jenže od rukavice domácího obránce se kotouč odrazil do tyčky, do břevna, do brankáře Veselého a následně za jeho záda - 2:2. Půl minuty před koncem přišel pro hosty další trest. Příliš mnoho hráčů na ledě.

Trutnov si tak do prodloužení přenesl přesilovou hru. V té pálil Aleš Píša, ale jeho pokus Jelínek chytil. Na druhé straně fauloval Kastner a síly se vyrovnaly. Po vypršení hostujícího trestu se nabídla Vrchlabí přesilová hra. PO faulu Filipa na Bažanta zůstal domácí obránce bezvládně ležet na ledě. Hlavní sudí však hru nepřerušil a toho hosté využili. V přečíslení čtyř proti dvou si vzal kotouč Tomáš Šťastný, zamířil, vypálil a rozhodnul celé utkání - 2:3.

Hokejisté Trutnova tak znovu smolně prohráli. Na domácím ledě tentokrát vybojovali bod, ale ten byl v sobotním utkání málo. další zápas sehrají Draci na svém ledě 12.10.2016, když od 18:00 přivítají pražskou Kobru. Sobotní utkání s HC Klatovy je odloženo. Reportáž: Redakce