|

Kompaktní a fantastický výkon = 3 body! Draci přehráli Děčín!

Hokejisté HC BAK Trutnov zajížděli ve středečním duelu na led Děčína. Obě mužstva se potýkají s nepříznivým startem do soutěže. Utkání ovládli hosté z Trutnova a po zásluze putují všechny body domů. Report bude na webu ve čtvrtek.

DECTRU
Děčín
4. Kolo
Děčín
28.09.2016
18:00
1:3
(0:1, 0:2, 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 51. Fojt (Racek, Vaněk) – 16. Janoušek, 31. Kysela (Bezděk, Chytráček), 37. Uchin (Kastner, Bažant)

Vyloučení: 9:6, navíc Hašek (DEC) 10 OT, Využití: 0:1

Děčín: Michajlov (Lavinger) – Vaněk, Molnár, Procházka T., Zdvořáček, Chmel, Málek, Vegner – Hašek, Volráb, Vacek – Faigl, Oliverius, Racek – Fojt, Zajan, Sýkora – Kment, Patzelt

Trutnov: Jeschke (Veselý) - Poul, Bažant, Vácha, Abraham, Bezděk, Beneš - T. Půlpán, Kastner, Ukhin - Smékal, Janoušek, Malý - Chytráček, Fedulov, Kysela - Musil

Hokejisty Trutnova čekal v rámci středečního duelu v Děčíne velmi nelehký úkol. Domácí, posílení o brankáře a lajnu z Litoměřic, chtěli na domácím ledě za každou cenu vyhrát. Stejně tak ale i Trutnov. Jenže hosté do Děčína cestovali bez Aleše Půlpána, Aleše Píši a Martina Hlaváčka.

Utkání začalo velmi intenzivně. Domácí se tlačili do útoku a hosté velmi důsledně bránili. Domácí mohli jít do vedení, ale střela Jaroslava Haška skončila pouze v lapačce Jechkeho. To samé předvedl Zajan, tentokrát narazil na Jeschkeho beton. První vážnější šanci Trutnova měl Bažant, ale jeho střela směřovala nad branku a následná dorážka Tomáše Půlpána do Michajlova. Domácím se naskytla výhoda přesilové hry. Jenže hostující celek výborně přesilovku ubránil. V 16. minutě se zrodila nenápadná akce u levého mantinelu. Roman Janoušek se dostal ze soupeřova sevření, zamířil, vypálil a překonal překvapeného Michaljova - 0:1. Domácí byli jako opaření a do přestávky se už na nic nezmohli.

Druhá třetina byla nahoru dolů. Děčín otevřel více brány do své obrany a většinu svých sil vsadil na útok. To se ale ukázalo, že bylo špatně. Nejprve a to v přesilové hře, se prosadil Oliverius, ale jeho pokus fantasticky vychytal Jeschke. To samé předvedl proti nájezdu Sýkory. Ani přesilová hra nepřinesla branku domácích. No a znovu udeřili hosté. Jiří Kysela se dostal k poskakujícímu kotouč a trefil úplně přesně kotouč pod vyrážečku Michajlova - 0:2. Domácí přidali pod kotel a zavřeli hosty do obranného pásma. Hosté se dostali pod velký tlak a následovala dvě vyloučení - oslabení tří proti pěti. To hosté srdnatě ubránili. Naopak, na druhé straně, pálil tvrdě od modré Bažant a jeho střelu za záda Michajlova tečoval Jaroslav Ukhin - 0:3. Následovalo opět vyloučení Trutnova. Do rozházené obrany, která oslabení bránila všemi silami, se dostal Oliverius a jeho nahrávku do prázdné branky chtěl využít Hašek. Jenže fantasticky zakročila dvojice Jeschke - Poul a kotouč chytila. Následně neudržel nervy na uzdě domácí Hašek a atakoval Abrahama. Domácí kanonýr vyfasoval 2+2+10 minut a putoval na trestnou lavici. Pro hosty to bylo jako vysvobození.

Třetí třetina byla v režii domácích - nutno podotknout, že hosté vsadili vše na jednu kartu a to byla velmi obětavá obrana. První šanci měl Volráb, ale jeho střelu Jeschke vyrazil nad branku. Závar před hostujícím brankářem poté předvedl Sýkora s Fojtem, ale ani jeden z nich hostujícího hrdinu zápasu nepřekonal. Prvních deset minut poslední třetiny hosté přežili a schylovalo se k poslednímu tlaku Děčína. Malinká chyba v obraně Trutnova a Děčín ji potrestal. V přečíslení dvou proti jednomu se prosadil domácí Fojt a snížil - 1:3. Všichni si mysleli, že domácí utkání budou dramatizovat, aby taky ne - Děčínu se naskytla další přesilová hra. Jenže zblokované střely Chytráčkem, Poulem a Půlpánem znamenali pouze jediné - stejný stav na výsledkové tabuli. Čas plynul a domácím docházel čas. Hosté dvoubrankový náskok ubránili a v závěru utkání nepustili domácí ani do power-play. Jednoznačně vydřené a zasloužené body tak putují do Trutnova.

Hokejisté Trutnova tak zvládli další utkání na hřišti soupeře a odvezli si tři body. V sobotu nás čeká Bitva o Krkonoše, když do 18:00 přivítáme Vrchlabí. Vstupné je tentokrát jednotné a to 70,- Kč. Utkání budou doprovázet opět rozsáhlá bezpečnostní opatření. Vše bude na webu včas. Děkujeme všem fanouškům za podporu! Reportáž: Redakce