|

Draci přivezli dva body z Klášterce!

Velmi vyhrocené a napínavé utkání bylo k vidění v Klášterci nad Ohří. Tam hokejisté Trutnova zvítězili v prodloužení, když výhru vystřelil Aleš Půlpán.

KNOTRU
Klášterec nad Ohří
2. Kolo
Klášterec n/O
17.09.2016
17:00
2:3 pr.
(1:1, 0:1, 1:0 - 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 6. Charousek (Kuncl), 50. Bečka (Huňady, Šmejc) – 16. Chytráček (Píša), 38. Janoušek (Vácha), 62. A. Půlpán (Chytráček)

Vyloučení: 9:12, navíc Malý (TRU) 5+OK, Využití: 0:1

Klášterec nad Ohří: Kaššák - (Kutnar), Kuncl. Cestr, Žižka, Páleník, Týr, Zicho, Toušek, Charousek, Huňady, Hrdlička, Zdeněk, Mála, Tupý, Strunz, Procházka, Šmejc, Diviš, Bečka, Vrtek

Trutnov: Jeschke (Veselý) - Poul, Píša, Junek (od 13. Bezděk), Abraham, Vácha, Beneš - Chytráček, Fedulov, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Malý (od 15. Hlaváček) - Smékal, Janoušek, Kysela - Ukhin, Musil

Hokejisté Trutnova zajížděli na první venkovní utkání až do dalekého Klášterce nad Ohří. Jejich soupeř si v prvním kole poradil s Jabloncem a to dokonce na jeho ledě. Cíl hostujícího celu byl jasný - urvat body.

Začátek utkání se hostujícímu celku mimořádně povedl. Ovšem rychle se to změnilo. Hlavní sudí posílal na trestnou lavici jednoho hráče Trutnova za druhým a hostující celek prvních patnáct minut pouze bránil. Toho využili domácí, kteří v 6. minutě šli do vedení. Střelu od modré, kterou vyslal Kuncl, tečoval před bezmocným Jeschkem domácí Charousek - 1:0. Trutnov se však nezdával a i v oslabení mohl udeřit. Nejprve pálil Aleš Půlpán, ale jeho pokus Kaššák kryl. Po něm v úniku dva na jednoho pálil Malý, ale jeho pokus vytěsnil domácí brankář až do ochranné sítě. Tentýž hráč byl v 15. minutě vyloučen do konce zápasu. Nejprve Pavel Malý dohrál na prostředku hřiště hostujícího beka, poté byl píchnutý holí a když se při vzájemné šarvátce pod jeho ruce připletl čárový rozhodčí, tak byl hostující mstitel odvelen do kabin s trestem do konce hry. Oslabení Trutnov ustál, tak jako všechny předešlé. Domácí udělali chybu a dvakrát faulovali. Naskytla se tedy přesilová 4 na 3 pro Trutnov. Po trase Poul - A. Půlpán - Píša, se dostal kotouč na hokejku Petra Chytráčka a ten s nutnou dávkou štěstí překonal Kaššáka a vyrovnal - 1:1. Do konce první třetiny ještě padlo jedno vyloučení a to opět na hostující straně.

Cirkus nepochopitelných vyloučeních pokračoval i v druhé třetině. Jakmile se dostali hosté do tlaku, přišlo nesmyslné vyloučení. Jenže to hosty dokázalo tak nakopnout, že i v oslabení sahal Trutnov po vedoucí brance. V úniku dva na jednoho byl Kastner s Poulem, ale druhý jmenovaný už nedokázal kotouč usměrnit za Kaššákova záda. Poté byl v dobré pozici Aleš Půlpán, ale ani ten Kaššáka nepřekonal. Na druhé straně pálil do odkryté branky domácí Huňady, ale kotouč těsně před čárou vyšťoural Aleš Píša. Co se nepovedlo domácím, se povedlo hostům. Vácha napřáhl na modré, jeho střelu tečoval Roman Janoušek a vstřelil vedoucí branku - 1:2. Od té doby byli na ledě pouze hráči Trutnova. Obrovský tlak Trutnova mohl skončit další brankou, jenže Lukáš Kastner mířil pouze do připraveného Kaššáka. Stejně tak jako na druhé straně domácí Charousek, který nevyzrál na Jeschkeho.

Třetí třetina byla velmi strhující. Oba dva týmy se snažili urvat každičký kousek ledové plochy, která byla již od začátku zahalená v mlze. Domácí mohli srovnat, ale únik Bečky s Charouskem překazil Poul. Na druhé straně měl dobrou příležitost Hlaváček, který jel s Tomášem Půlpánem dva na jednoho, ale jeho střela skončila pouze na betonech Kaššáka. Stejně tak tomu bylo i při pokusu Fedulova, který dorážel střelu Aleše Půlpána. Z minima vytěžit maximum, tak to přesně se povedlo domácím. Hostující obrana vyrobila chybičku a v 50. minutě ji potrestal Bečka, který propasíroval kotouč přes obránce i přes brankáře hostí - 2:2. V 55. minutě se strhla obrovská mela v útočném pásmu Trutnova. Nejprve fauloval Kastner, ale byl poté zasažen hokejkou do krku. Do šarvátky se dostal Bezděk, Tomáš Půlpán a Abraham. Ze všech strkanic vyšli hosté vítězně. Jenže ani to se hostům nelíbilo. Opět šlápli do pedálů a domácí už vyhlíželi konec utkání. Dvě minuty před koncem třetí třetiny si hosté zahráli přesilovou hru, ale střelu Aleše Píši nikdo do branky nedorazil. Došlo tedy na prodloužení.

První ostrý test prodloužení 3 na 3. Hostující trenér Aleš Půlpán starší určil trojice, které půjdou na led. Hokej nahoru dolů, útok za útokem, přečíslení za přečíslením. V 62. minutě nejprve jeli dva na jednoho domácí, ale hostující trojice tento útok přežila a navíc se dostala sama do úniku. Chytráček předložil skákající kotouč na Aleše Půlpána, ten udělal kličku do bekhendu a jeho blafák skončil az zády Kaššáka - 2:3. Hosté se mohli radovat ze zisku dvou bodů.

Hokejisté Trutnov tak zvládli velmi napínavý a těžký duel na hřišti soupeře. Teď je čeká utkání proti Sokolovu, které sehrají na domácím ledě v sobotu 24.9.2016 od 18:00. Děkujeme všem za přízeň a podporu a těšíme se na domácí utkání! Reportáž: Redakce