|

Vstup do sezóny nevyšel. Všechny body putují do Řisut.

Úvodní utkání sezóny 2016/2017 nedopadlo pro hokejisty HC BAK Trutnov podle jejich představ. Po bojovném výkonu domácí padli a hosté z Řisut si odvezli všechny tři body.

TRURIS
Trutnov
1. Kolo
Trutnov
14.09.2016
18:00
1:2
(1:1, 0:1, 0:0)
HC Řisuty
Branky a nahrávky: 14. A. Půlpán (Kastner, Píša) - 3. Sladký (Borovanský), 26. Krpata (Borovanský, Kos)

Vyloučení: 3:5

Diváci: 311

Trutnov: Veselý (Jeschke) - Poul, Píša, Junek, Abraham, Vácha, Beneš, Bezděk - Janoušek, Fedulov, A. Půlpán - Chytráček, Kastner, T. Půlpán - Kysela, Hlaváček, Malý - Vacek, Ukhin, Smékal

HC Řisuty: Ilašenko (Škubal) - Kolařík, Bílek, Babický, Sedláček, Hierman, Kulich, Keller - Sladký, Kos, Borovanský - Záleský, Krpata, Kalla - Slavíček, Fortelka, Náprstek - Janeček, Vyskočil

Úvodní utkání sezóny 2016/2017 nabídlo velmi dramatické utkání, bohužel pro domácí, se špatným koncem. Hostující Řisuty dokázaly uhájit jednobrankové vedení a radovaly se tak z prvních tří bodů do tabulky.

Trutnov začal utkání výborně. Okamžitě se do hostujícího celku pustil s chutí a vervou. Jenže místo toho, aby padla první branka z hokejek domácích hokejistů, stalo se tak na druhé straně. Z přečíslení tři na dva se ke kotouči dostal hostující velezkušený kapitán Matěj Kos a střelou po ledě překonal vůbec první hostující střelou brankáře Veselého - 0:1. Branka domácí zaskočila. Vyrovnat mohl Malý, ale jeho dorážku kryl Ilašenko. Tvrdou ránu od modré vyslal i Aleš Píša, ale Ilašenko stál tam, kde měl. Na druhé straně měl obrovskou šanci v početní výhodě znovu kapitán Kos, ale ani dorážka Borovanského branku nepřinesla. Domácí trestali. Do rychlého protiútoku se dostal Kastner, přesnou nahrávkou našel Aleše Půlpána, který překonal střelou nad betonem hostujícího brankáře - 1:1. Domácí ožili, ale do tlaku se ne a ne dostat.

Druhé dějství už bylo z domácí strany lepší, nicméně opět to byl Ilašenko, který hatil každičkou šanci. Velkou příležitost měl Tomáš Půlpán, který jel společně s Chytráčkem dva na jednoho. Střelu domácího křídelníka Ilašenko se štěstím vyrazil do rohu. Na druhé straně pálil Záleský, po něm Krpata, ale ani dorážka Kally v brance neskončila. Druhý útok Řisut se ale přeci jen dočkal. Čistě vyhrané vhazování, přihrávka a klinicky přesná střela z hokejky Krpaty, znamenala vedení Řisut - 1:2. Vhazování, tak to byla alfa a omega celého utkání, protože v této disciplíně domácí velmi zaostávali za svým soupeřem. Do dobré šance se dostali Haváček s Kyselou, ale jejich zakončení postrádalo přesnost. Vedení Řisut mohl navýšit Sladký, ale jeho únik zlikvidoval Veselý. Do kabin se šlo za nepříznivého stavu pro domácí.

Třetí třetina byla z domácí strany nejpovedenější. Domácí se vrhli do útoku a hostům docházely síly. Jenže domácí se nemohli dostat přes výborně chytajícího Ilašenka. Ten kryl všechny pokusy domácích. Rychlý protiútok předvedli i hosté, ale kotouč Náprstkovi utekl a brankář František Veselý ho uklidil do bezpečí. Největší šanci měl domácí Tomáš Půlpán, kterému přihrál jeho bratr Aleš. Domácí útočník ale tváří v tvář brankáři Ilašenkovi branku přestřelil. Půlminuty před koncem přišel dvakrát oddechový čas. Nejprve si ho vybrali domácí a poté i hosté. Závěrečná power-play však nedopadla pro domácí Draky brankou a před svým soupeřem se tedy museli sklonit.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova v sobotu, kdy zajíždí na led dalekého Klášterce nad Ohří. Utkání začíná v 17:00. Děkujeme všem fanouškům za návštěvu a za podporu. Reportáž: Redakce