|

Draci Vikingy přehráli a nasázeli jim šest branek!

Hokejisté Trutnova zvládli další prověrku před nadcházející sezónou. Na domácím ledě si poradili s finským Vikingitem 6:1. Do trutnovské Fischer Hockey CZ Arény dorazili dvě stovky domácích příznivců, děkujeme!

TRUVED
Trutnov
Příprava
Trutnov
28.08.2016
19:00
6:1
(3:0, 1:0, 2:1)
Vikingit
Branky a nahrávky: 2. Bezděk (Kysela, Hlaváček), 11. Hlaváček (Kysela, Smékal), 17. Fedulov (Poul, Chytráček), 39. Chytráček (Fedulov, A. Půlpán), 47. Smékal (Hlaváček), 59. Poul (Fedulov) - 49. Sulander (Pitkälä, Tolvanen)

Vyloučení: 5:7, Využití: 2:0

Trutnov: Jeschke (od 31. Bouška) - Poul, Vácha, Junek, Abrahám, Beneš, Bezděk, Suvorov, Jak. Tatar - Chytráček, Fedulov, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Malý - Smékal, Hlaváček, Kysela - Vacek, Janoušek, Ukhin

Vikingit: Riekki (Aberle) - Tomety, Holmberg, Wonfor, Tolvanen, Leivo, Käki, Backamn, Lindström, Vänttinen, Jära, Immonen, Pitkälä, Manninen, Sulander, Muhonen, Aalto

Hokejisté Trutnova sehráli první domácí střetnutí před dvoustovkami diváku proti finskému Vikingitu. Domácí nevěděli, co od finskému mužstva čekat, nakonec z toho vzešlo pro diváka velmi pohledné utkání.

První třetina začala ve vysokém tempu. Domácí se dostávali do velkých šancí. Tu první měla domácí první pětka, ale po střelách Váchy nedokázali domácí zasunout kotouč za Riekkiho. Ujala se až střela od modré, kterou vypustil Bezděk a hostující gólman viděl střelu až v jeho síti - 1:0. Domácí šli stále víc a víc do tlaku. Ojedinělou šanci měl Vikingit v 10. minutě, když si na odražený kotouč sjel Lindström, ale Jeschkeho nijak nepřekvapil. Domácí trestali a to z hole Martina Hlaváčka, který švihem překonal hostujícího gólmana po druhé - 2:0. Střelecký účet prvních dvaceti minut uzavřela trutnovská první formace. Chytráček nahrál na střelu z voleje Poulovi, odražený kotouč si našel Fedulov a bylo to 3:0.

Druhá třetina začala také svižně, ale to pod kotel už přidal i finský soupeř. Domácí zaostávali v bránění rychlých finských protiútoků a po selhání domácí obrany měl Jeschke co dělat s nájezdem Sulandera. Poté přišla opět fatální hrubka při rozehrávce a střelu Immonena zblokoval Poul a následně Jeschke. Domácí se dostávali do šancí, ale Riekki byl vždy na svém místě. Když už se neujala šance Väntinena, tak domácí udeřili. Rychlý protiútok a pohledná akce prvního útoku. Kotouč se po trase Aleš Půlpán - Fedulov dostal k Chytráčkovi a ten střelou zápěstím překonal čtyři bezmocné bránící hráče včetně hostujícího brankáře - 4:0.

Zdálo se, že je po zápase, ale hosté se nevzdali. Třetí třetina začala z domácí strany nejhůře z celého utkání. Bouška musel řešit nájezdy Pitkäläho, ale byl úspěšný. Domácí se snažili hru zjednodušit a po jednom protiútoku se povedlo vstřelit další branku. Hlaváček nahrál Smékalovi a ten švihem překonal Riekkiho - 5:0. Vikingit se ale nevzdal a stále si šel za tím, že vstřelí alespoň čestný úspěch. To se povedlo ve 49. minutě hostujícímu Sulanderovi, který v úniku překonal bezmocného Boušku - 5:1. Skóre celého utkání uzavřeli domácí necelé dvě minuty před koncem. Fedulov přihrál na modrou Poulovi a jeho pokus švihem skončil za zády bezmocného finského brankáře - 6:1.

Hokejisté Trutnova tak ze tří utkání zvítězili dvakrát a udělali tak skvělou pozvánku na čtvrteční duel mezi Trutnovem a Vrchlabím. Utkání začíná v trutnovské Fischer Hockey CZ Aréně v 18:00 hodin a všichni jste srdečně zváni. Děkujeme všem fanouškům za dnešní podporu a těšíme se na další domácí utkání! Reportáž: Redakce