|

Ani na druhý pokus Kobra nedopadla. Trutnov zakončil základní část prohrou.

V posledním kole základní části odehráli hokejisté Trutnova zápas s Kobrou Praha. Na pražském ledě to znovu nevyšlo a Trutnov tak skončil po základní části na jedenáctém místě.

KOBTRU
Kobra Praha
34. Kolo
Praha
20.02.2016
18:00
4:1
(0:1, 1:0, 3:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 25. Jedlička (Jakeš, Verbík R.), 42. Novák (Vlach), 48. Antončík (Verbík R., Jedlička), 57. Antončík (Jakeš, Šteiner) – 19. Půlpán A. (Půlpán T.)

Kobra Praha: Bílek (Langer) – Šteiner, Lang, Cafourek (A), Vacek, Verbík J., Verbík R., Kulich – Antončík, Jedlička, Jakeš (C), Škop, Vlach, Hanták, Slanina (A), Novák, Borovanský, Strnad, Kučera, Doležal, Kysela

Trutnov: Jeschke (od 56. Hlubuček) - Poul, Píša, Váha, Kubica, Beneš, Suvorov - Fedulov, Chytráček, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Shamolin - Uchin, Janoušek, Malý - Perutek

Hokejisté Trutnova zajížděli k poslednímu duelu základní části na led pražské Kobry. Utkání bylo během celých šedesáti minut vyrovnané, ale štěstěna se přiklonila na stranu domácích a ty vyhráli o tři branky (4:1).

Úvod zápasu patřil hostujícímu celku. Ten na domácí Kobru vlétl a na malém hřišti stupňoval postupně svůj tlak. První šanci měl Chytráček, ale jeho střelu vyrazil Bílek do ochranné sítě. Po celé utkání agilní Pavel Malý to zkoušel dvakrát z pravé strany, ale Bílka také nepřekonal. Na druhé straně musel Jeschke řešit závar, který udělali Jakeš s Novákem. V polovině první třetiny dostali domácí výhodu přesilové hry, ale nedokázali ji využít. Domácí střelci vždy ztroskotali na výborném brankáři hostů. V 19. minutě ujela bratrská dvojice Tomáš a Aleš Půlpánové. Aleš Půlpán zakončil přesně za záda Bílka a hosté šli zaslouženě do vedení - 0:1.

Nástup do druhé třetiny byl však ze strany hostí velmi špatný a nevydařený. Hned v úvodu zatlačili domácí hokejisté Trutnov hluboko do obrany a jen díky bezchybnému výkonu Jeschkeho stále Trutnov vedl. To se však změnilo v 25. minutě. Hlavní sudí přehlédl faul na hostujícího obránce a z přečíslení dva na jednoho se prosadil Jedlička - 1:1. Hosty obdržená branka nakopla a začali hrát znovu tak, jak hráli v první třetině. Po faulu na Malého se naskytla výhoda přesilové hry i pro Trutnov. Dvakrát pálil Píša, zkoušeli to i Aleš Půlpán a Poul, ale Bílka nepřekonali. Na druhé straně musel Jeschke řešit tutovku Jakeše a hostující brankář odešel ze souboje jako vítěz. V druhé polovině druhé třetiny ujížděl sám na branku Aleš Půlpán, ale znovu to byl Bílek, který jeho pokus zneškodnil.

Třetí třetina už byla buď a nebo. Hosté se snažili otočit vývoj utkání na svou stranu, ale v cestě jim stál opravdu vyníkající výkon domácího Bílka v brance. Už ve 42. minutě se domácím podařilo dát rozdílovou branku. Střelu Nováka čekal Jeschke do horní části branky, ale po teči jednoho z hráčů, skončil kotouč mezi nohama hostujícího brankáře - 2:1. Ve 48. minutě se navíc k dorážce dostal Antončík a dal domácím uklidňující náskok - 3:1. Hosté však během celé třetí třetiny dostávali domácí pod tlak, ale bez výsledku. V 57. minutě si vzala hostující střídačka oddechový čas a odvolala brankáře. V power-play však nevyšlo vhazování a od vlastní branky se prosadil bekhendem znovu Antončík - 4:1.

Pro hokejisty Trutnova to tedy znamená, že základní část skončili se ztrátou čtyř bodů na postupové příčky, zaručující Předkolo Play Off. Dle všech informací se Play Out hrát nebude a o osudu Pelhřimova by se mělo rozhodnout v úterý. O stavu věci vás budeme informovat.

Trutnov tak s největší pravděpodobností ukončil včerejším zápasem sezónu. Co se bude dít dál, to se dozví hráči na úterním tréninku. V plánu je samozřejmě rozlučka se sezónou - i s fanoušky.

Děkujeme vám všem za přízeň a podporu. Reportáž: Redakce