|

Čaroděj Jeschke - Boxer Aleš Půlpán - Trutnov pokračuje na vítězné vlně!

Další úžasné utkání sehráli hokejisté Trutnova na svém ledě v Pro Hockey Aréně. V rámci dalšího kola II. Ligy ČR přivítali poslední Vajgar z Jindřichova Hradce. Hattrick Gordieho Howea předvedl domácí Aleš Půlpán (gól, asistence, bitka). Gesto fair_play předvedl domácí David Smékal, který se přiznal hlavnímu rozhodčímu, že faulován nebyl, ačkoliv hostující hráč putoval na trestnou lavici.

TRUJHR
Trutnov
26. Kolo
Trutnov
09.01.2016
18:00
6:1
(1:1, 2:0, 3:0)
Jindřichův Hradec
Branky a nahrávky: 5. Malý (Beneš, Janoušek), 24. Fedulov (Chytráček), 38. T. Půlpán (Kastner, A. Půlpán), 49. Janoušek (Smékal), 51. Chytráček (Fedulov), 53. A. Půlpán (Janoušek) - 11. Brabec (Voříšek, Popelka)

Vyloučení: 5:9 navíc A. Půlpán (TRU) a Port (JHR) 5+TH

Trutnov: Jeschke (Čáp) - Píša, Karlík, Kubica, Vácha, Suvorov, Beneš - Fedulov, Chytráček, A. Půlpán - T. Půlpán, Kastner, Shamolin - Perutek, Janoušek, Smékal - Uchin, Malý

Jindřichův Hradec: Švihálek (Marek) – Pípal, Tržil, Koňařík, Kadlec, Port, Popelka – Brabec, Voříšek, Šesták, Záhora, Lazorišák, Bárta, Jasanský, Drda, Košťál, Šafář

Sobotní utkání nabídlo velkolepé představení. Každý hokejový fanoušek si přišel na své. Dvě třetiny byly velmi vyrovnané, třetí část byla jako z pohádky. Hokejisté Trutnova navázali na výhru v Písku.

První třetina začala velmi svižně. Na hostech bylo vidět, že nepřijeli pouze bránit. V první šanci se ocitl domácí Chytráček, ale střelou přes beton se nedokázal prosadit. Na druhé straně zase chybovala domácí obrana a na Jeschkeho se řítili dva útočníci Vajgaru - domácí brankář však vytáhl famózní zákrok. Skóre se měnilo v 5. minutě. Od modré vystřelil Beneš, kotouč tečoval Záhora a Pavel Malý uklidil kotouč za záda Švihálka - 1:0. Vajgar se nebál a útočil, jako by vůbec nebyl na poslední příčce v tabulce. Trest přišel po faulu Perutka v 11. minutě. Hosté rozehráli přesilovku nádherně a do prázdné branky zakončoval Brabec - 1:1. První třetina pokračovala ve vysokém tempu. Domácí mohli jít do vedení, ale teč Fedulova minula tři tyče. To samé střela Píši, kterou stihl tečovat nad branku Tržil. Na druhé straně zase musel čarovat Jeschke při pokusech Lázorišáka a Brabce. První třetina skončila "plichtou".

Druhá třetina tak pohledná nebyla. Domácí se snažili zvrátit zápas, ale ze snahy pramenily nepřesnosti. Jeschke musel řešit nejednu situaci, kde před ním stáli střelci Vajgaru. Došlo také na trestné střílení. To však hostující Záhora neproměnil, protože Jeschke vytáhl suveréní zákrok betonem. A tak se skóre měnilo na druhé straně. Pavel Fedulov vystřelil přes obránce, odražený kotouč si dojel a bekhendem překonal Švihálka - 2:1. Běžela 38. minuta a Trutnov odskočil na rozdíl dvou branek. Krásná akce po ose Aleš Půlpán - Lukáš Kastner, skončila na holi Tomáše Půlpána a ten překonal Švihálka po třetí - 3:1.

Třetí třetina ta už byla jako z pohádky. Trutnov se více a více tlačil před branku a hostující brankář měl plné ruce práce. První šanci měl Janoušek, ale jeho pokus Švihálek zneškodnil. Ani trutnovská přesilovka 4 na 3 nepřinesla změnu skóre. Ve 49. minutě ale vlétl do útočné třetiny David Smékal a jeho střelu dorazil pod víko Roman Janoušek - 4:1. O dvě minuty později našel nádhernou přihrávkou Pavel Fedulov Petra Chytráčka a ten poslal kotouč za záda Švíhálka už po páté - 5:1. Domácí brankostroj dokonal v 53. minutě Aleš Půlpán, který v samostatném úniku nezaváhal a prodloužil tak svojí bodovou sérii - 6:1. Pro mnohé fanoušky přišel nejhezčí moment zápasu až nakonec. Férovou bitku si rozdali domácí Aleš Půlpán a hostující Port. Domácí útočník sice neměl výškovou převahu, ale hostujícího obránce deklasoval na plné čáře. Kaňkou na tomto skvělém momentu bylo to, že sudí Veinfurter vyloučil oba dva účastníky do konce hry a přidělil jim na cestu ještě trest ve hře, který bude muset řešit disciplinární komise ČSLH.

My děkujeme všem fanouškům, kteří na utkání přišli a doufáme, že se výkon i celé utkání líbilo. Děkujeme za podporu a za vaší přízeň!

Ohlasy po utkání

Reportáž: Redakce