|

Bod z Klášterce je málo. Trutnov neuspěl v nájezdech a domů se vrací poražen...

V dalším kole II Ligy ČR jeli hokejisté Trutnova na horký led Klášterce. Tam na ně čekalo úplně jiné mužstvo než v prvním měření sil. Nakonec domácí utkání zvládli lépe a vyhráli po samostatných nájezdech.

KNOTRU
Klášterec nad Ohří
23. Kolo
Klášterec nad Ohří
19.12.2015
17:00
4:3 sn
(2:3, 1:0, 0:0 - 0:0 - 1:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 11. Müller (Hammerbauer, Toušek), 14. Hammerbauer (Deveri, Toušek), 35. Vrtek (Charousek, Andres), rozhodující nájezd Hammerbauer - 7. A. Půlpán (Píša, Karlík), 12. Fedulov (Píša, A. Půlpán), 20. A. Půlpán (Píša, Karlík)

Vyloučení: 6:9, Využití: 1:1

Klášterec nad Ohří: Kaššák (Tichý) - Kuncl, Koblitz, Žižka, Kozák, Müller, Pokorný, Váňa - Andres, Charousek, Vrtek - Hrdlička, Jáchym, Mála - Toušek, Hammerbauer, Deveri - Nguyen, Lenhert, Huňady - Diviš

Trutnov: Jeschke (Čáp) - Píša, Karlík, Kubica, Vácha, Suvorov, Beneš - A. Půlpán, Chytráček, Fedulov - Malý, Kastner, T. Půlpán - Smékal, Janoušek, Perutek - Shamolin, Uchin

Hokejisté Trutnova zajížděli na dlouhý výlet do Klášterce nad Ohří. Domácí mužstvo posílené o hráče z Chomutova a Kadaně bylo úplně jiné, než to, co nastoupilo v Trutnově. Hvězdami zápasu byli hostující Aleš Píša a Aleš Půlpán.

Již úvodní dějství nabídlo velmi pohledný hokej. Především to byli hosté, kdo hrál s pukem a domácí jen přihlíželi a bránili se. První vážnou šanci měl na své hokejce Kastner, ale jeho střela těsně minula růžek domácí branky. V 7. minutě se však už Trutnov dočkal. Krásné sólo přes celé hřiště předvedl Aleš Půlpán, který prokličkoval celým týmem Klášterce a blafákem překonal Kaššáka - 0:1. Domácí v první třetině vytěžili z minima maximum. V 11. minutě se k odraženému kotouči v brankovišti dostal Müller a bekhendem překonal Jeschkeho - 1:1. Hosté ale stále pokračovali v drtivém tlaku. Odměnou z toho byla přesilová hra. Aleš Půlpán našel Aleše Píšu a jeho dělovku tečoval do branky Pavel Fedulov a hosté znovu vedli - 1:2. Jenže poté přišla chyba Trutnova. V přesilové hře si na přihrávku Deveriho sjel hrdina domácích Hammerbauer a zasunul kotouč do odkryté branky - 2:2. Trutnov však znovu odpověděl. V poslední minutě první třetiny dostal pas za obranu Aleš Půlpán a další nájezd znovu proměnil - 2:3.

Druhá třetina začala školáckou chybou Trutnova a celých dvacet minut se odvíjelo právě z prvního střídaní. Domácí Klášterec zatlačil hosty do jejich třetiny, ale tutovku Andrese a Charouska zneškodnil výborně Jeschke. Na druhé straně mohl navýšit vedení Kastner, ale jeho střelu Kaššák vyrazil bezpečně do rohu. Dlouho se na další branku čekalo. Ta nakonec přišla v 35. minutě. Couvající obrana hostů nedokázala zbavit kotouče Vrtka, který nadvakrát překonal bezmocného Jeschkeho - 3:3. V 38. minutě se do úniku dostal znovu Aleš Půlpán, ale hostující obránce na poslední chvíli mu sekl do hokejky a kotouč skončil pouze na betonech Kaššáka. Nutno dodat, že Trutnov nevyužil přesilovou hru pěti proti třem, která se zdála býti nakonec rozdílová.

Třetí třetina už byl tuhý boj. Souboj dvou velmi odlišných týmů gradoval. Šance jsme mohli vidět na obou stranách. V té první byli domácí, ale Danko Deveri bekhendem pouze přestřelil branku. Po něm, v přesilové hře, pálil Andres s Charouskem, ale oba dva domácí hráči si vylámali zuby na hostujícím brankáři. Hosté mohli strhnout vedení na svou stranu v 52. minutě. Komické zakopnutí Pavla Malého vyřadilo domácí obranu, nešťastník Malý našel krásnou přihrávkou Tomáše Půlpána, ale ten minul prázdnou branku domácích. Na řadu přišlo prodloužení.

V nastavení byli lepší domácí. Nutno dodat, že hokejisté Trutnova hráli pouze 87 sekund v plném počtu. Potom přišly naprosto nesmyslné chyby a fauly, které hlavní sudí bez pardónu potrestal. Obrovský tlak Klášterce však hosté přečkali. Devět sekund před koncem si domácí obrana vzala volno a Lukáš Kastner mohl v samostatném nájezdu rozhodnout. Jenže v cestě mu stálo břevno Kaššáka a došlo nakonec i na penaltový rostřel.

První se ujali kotouče hosté, jmenovitě Tomáš Půlpán. Ten s kotoučem nic nevymyslel a trefil Kaššákovu lapačku. Z domácí strany se rozjel Hammerbauer a překvapil Jeschkeho střelou pod lapačku. Vyrovnat mohl Jaroslav Uchin, ale jeho kličku na poslední chvíli chytil Kaššák, domácí stále vedli. Definitivní tečku mohl udělat domácí Vrtek, ale kličkoval tak moc, až mu kotouč utekl a Jeschkeho si ho schoval do lapačky. Hosté usilovali o vyrovnání, ale Petr Chytráček trefil hokejku Kaššáka a bylo rozhodnuto. Bod navíc si připsali domácí.

Hokejisté Trutnova tak odjeli z Klášterce s jedním bodem. Velmi dobré utkání však ovlivnila zbytečná vyloučení, kterými se dostali domácí do hry. Další utkání odehrají hokejisté Trutnova 30.12.2015. Na trutnovské půdě přivítáme Spartak Pelhřimov a součástí zápasu bude charitativní akce "Teddy bear toss - Let Plyšáka". Pokud tedy máte plyšové hračky, které již nepotřebujete, po první siréně je vhoďte na led. Všechny hračky poputují do dětských domovů a center. Děkujeme za přízeň a podporu a přejeme krásné prožití vánočních svátků! Reportáž: Redakce