|

Domácí prohospodařili náskok a v prodloužení rozhodl Tomáš Půlpán! Trutnov udolal Sokolov.

Ve 20. kole II. Ligy ČR se utkal domácí HC BAK Trutnov a hostující HC Baník Sokolov. Hosté si odváží z Trutnova bod, dva body zůstávají v Trutnově.

TRUSOK
Trutnov
20. Kolo
Trutnov
05.12.2015
18:00
3:2
(2:0, 0:0, 0:2 - 1:0)
Baník Sokolov
Branky a nahrávky: . Kubica (Půlpán T., Kastner), 20. Fedulov (Kastner, Chytráček), 62. Půlpán (Kastner, Půlpán) – 49. Tvrdek (Kukla, Račanský), 55. Kukla (Račanský, Tvrdek)



Trutnov: Jeschke (Čáp) – Beneš, Karlík, Kubica, Vácha, Suvorov, Fedulov – Uchin, Chytráček, A. Půlpán – T. Půlpán, Kastner, Malý – Perutek, Janoušek, Smékal – Tatar, Shamolin

Baník Sokolov: Fečo – Říha, Gombár, Michálek, Priškin, Binias – Račanský, Tvrdek, Kukla, Krejsa, Jirušek, Kašpar, Pfister, Sus

Hokejisté Trutnova přivítali ve 20. Kole II. Ligy ČR na svém ledě Baník Sokolov. Hosté přijeli s nadějí na bodový zisk, když v posledním zápase rozdrtili Klatovy.

První dvacetiminutovka začala velmi zostra. Ve 4. minutě mohl vstřelit vedoucí branku Aleš Půlpán, ale jeho střelu vyrazil Fečo do rohu. Na druhé straně pálil Kašpar, ale s jeho pokusem neměl Jeschke problém. V 7. minutě si nerozuměla domácí obrana a využít toho mohl Kukla, ale v přečíslení dva na jednoho hosté neuspěli. V 8. minutě se k odraženému puku dostal domácí Dominik Kubica a s pomocí hostujícího obránce střelit úvodní branku utkání - 1:0. Domácí byli na koni a snažili se o dvoubrankový náskok. V 9. minutě nastřelil z mezikruží Kastner tyčku. V 9. minutě se k sólu odhodlal hostující Tvrdek, ale Jeschkeho betony byly na místě. V 10. minutě ujeli domácí a nejprve střílel Vácha, po něm minul kotouč Malý a Perutek Feča nepřekonal. Ve 13. minutě dostal Sokolov výhodu jednoho muže v poli. Tu však nevyužil a záhy se nechal také vyloučit. V 16. minutě vyjel z rohu Aleš Půlpán, vystřelil a kotouč se snažil dorážet Chytráček, ale bez úspěchu. V poslední minutě se předvedl domácí Kastner, který obehrál tři protihráče a naservíroval kotouč do prázdné branky domácímu Fedulovovi - 2:0.

Druhá třetina byla bohatá na šance, ale bohužel ne na vstřelené branky. Už ve 21. minutě měl šanci aktivní Tvrdek, ale jeho pokus chytil domácí Jeschke. Ve 23. minutě pálil dvakrát od modré Suvorov, ale ani dorážka Janouška v brance neskončila. V téže minutěl měl obrovskou šanci domácí Karlík, pálil pouze mimo. Ve 24. mintě měl na své holi branku Kukla, ale výtečným zákrokem mu zkazil radost Jeschke. Ve 26. minutě mohl navýšit vedení domácích Pavel Malý, ale jeho střelu Fečo chytil. Ve 28. minutě se do brejku dostal Pfister, ale domácí Vácha mu šanci zmařil výborným obranným zákrokem. O dvě minuty později pálil od modré čáry domácí Kastner, střelu vyrazil hostující Fečo do rohu. V druhé polovině třetiny se dostal Sokolov do početní výhody. Od modré pálil Říha, k dorážce se dostal Račanský a Tvrdek, ale ani jeden ze střelců Jeschkeho nepřekonal. V oslabení naopak ujeli domácí Janoušek s Kubicou, ale slovenský obránce ve službách Trutnova minul branku. Z oslabení přešel Trutnov do přesilové hry. Největší šanci měl domácí Aleš Půlpán, který šikovnou tečí minul odkrytou branku Sokolova. Dvě minuty před koncem si zahráli hosté opět přesilovou hru. V ní opět pálil Říha a odražený kotouč napálil Tvrdek do ochranné sítě. Tři sekundy před koncem druhého dějství byl v úniku faulován Chytráček a sudí Svatopluk nařídil trestné střílení. To však domácí útočník neproměnil, když ztroskotal na betonu Feča.

Třetí třetina byla z domácí strany velmi špatná. Sokolov se dostával do větších šancí, ačkoliv ve 42. minutě mohl nejprve Malý a Vácha celé utkání rozhodnout. Ve 43. minutě měl další branku na své hokejce Aleš Půlpán, ale svou šanci neproměnil. Ve 49. minutě přišlo první zemětřesení. Domácí obrana zaspala a toho využil Kamil Tvrdek, který doklepl kotouč za záda Jeschkeho - 2:1. V 53. minutě mohli domácí odskočit, ale tutovky Uchina, Půlpána a Chytráčka v brance neskončili. No a toho opět využili hosté ze Sokolova. Bleskové přečíslení zakončil z druhé vlny Kukla a srovnal stav zápasu - 2:2. Domácí mohli jít znovu do vedení, v 56. minutě, když hráli přesilovou hru. Ovšem další tutovky z hokejek Aleše Půlpána a Tomáše Půlpána za Fečem neskončili.

Utkání se dostalo do prodloužení a naštěstí pro domácí diváky přišlo rychlé rozuzlení celého zápasu. Aleš Půlpán nejprve Feča nepřekonal, ale jeho bratr Tomáš už ano. Hrdinou zápasu se stal Tomáš Půlpán, který obkroužil branku Sokolova a kotouč zasunul za brankáře - 3:2.

Hokejisté Trutnova tak berou dva body. Utkání ale mohli zvládnout lépe a brát body tři. Děkujeme všem za přízeň a podporu. Reportáž: Redakce