|

Derby přitáhlo velkou pozornost, tři body putují do Vrchlabí...

V 18. Kole II. Ligy ČR nás čekalo v trutnovské Pro Hockey Aréně derby dvou okresních rivalů. Nejsledovanější zápas druhé ligy nakonec skončil šťastněji pro hosty z Vrchlabí, kteří vyhráli 1:3.

TRUVCH
Trutnov
18. Kolo
Trutnov
28.11.2015
18:00
1:3
(0:2, 1:1, 0:0)
Vrchlabí
Branky a nahrávky: 23. Beneš (Chytráček) – 9. Maďar (Matějka, Šimoníček), 19. Šimoníček (Klement), 36. Filip (Oppelt)

Vyloučení: 6:9, navíc Čáp (TRU) 10 OT, Využití: 0:2

Diváci: 1468

Trutnov: Čáp (Jeschke) – Karlík, Suvorov, Vácha, Kubica, Beneš, Chaloupka – A. Půlpán, Fedulov, Shamolin – T. Půlpán, Kastner, Malý – Perutek, Chytráček, Luštinec – Uchin

Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) – Jebavý, Kadavý, Klement, Lenoch, Hejda, deCarvalho – Jirků, Filip, Šťastný – Maďar, Šimoníček, Matějka – Oppelt, Bláha, Urban

Derby mezi Trutnovem a Vrchlabím přitáhlo velkou pozornost. Do trutnovské Pro Hockey Arény přitáhlo derby celkem 1468 diváků, děkujeme!

Úvodní třetina nabídla velmi zajímavý hokej. Hostující celek z Vrchlabí začal hrát velmi agresivně a Trutnov bránil střední pásmo. První šanci si vytvořili domácí, ale únik Malého s Půlpánem v brance neskončil. Hned z protiútoku zahrozili také hosté, když se z bezprostřední blízkosti vyznamenal domácí Čáp, který zmařil šanci Bláhy. V přesilové hře si hosté žádnou šanci nevytvořili, ale po jejím skončení už branka padla. Souhru Matějky se Šimoníčkem zakončil z mezikruží úplně volný Patrik Maďar - 0:1. Hned po vhazování měl šanci domácí Tomáš Půlpán, ale Jelínek se vyznamenal. Na druhé straně zahrozili hosté ve vlastním oslabení, ale přihrávku Filipa zachytil výborným zákrokem Vácha. V další početní výhodě Vrchlabí odskočilo na rozdíl dvou branek. Klement vypálil od modré a trefil Jiřího Šimoníčka a od jeho ruky skončil kotouč za zády Čápa - 0:2. Domácí brankář inkasoval desetiminutový osobní trest za protesty. Do konce první třetiny se ještě naskytla početní výhoda pro domácí, ale tu do konce sirény nevyužili.

Druhá třetina nabídla opět velmi divácky pohledný hokej. V první polovině měl navrch domácí Trutnov. I díky přesilové hře, která se přelila z první třetiny do té druhé. Ovšem využitá nebyla. Před brankou Jelínka to jiskřilo ale několikrát. Nejprve měl šanci domácí Kastner, ale ztroskotal na vyrážečce hostujícího brankáře. Na druhé straně si musel domácí strážce svatyně Čáp poradit s pokusem Maďara. Ve 23. minutě vypálil od modré domácí obránce Peter Beneš a jeho střela skončila za zády Jelínka - 1:2. Domácí se dostali do hry a byli lepším týmem. O pár minut později hrál Trutnov téměř dvouminutovou přesilovou hru 5 na 3. Střely Chaloupky, Beneše a Perutka však v brance neskončili a hostující Jelínek podržel vrchlabský Stadion. V 32. minutě mělo přesilovou hru hostující Vrchlabí. Touto početní výhodou se dostalo zpět do hry. Pokus Šimoníčka vytěsnil Čáp a střela Lenocha skončila v jeho lapačce. Když už se zdálo, že domácí mužstvo vyrovná, udeřili hosté. Nepřehlednou situaci před Čápem vyřešil Martin Filip a zametl kotouč do prázdné branky a využil přesilovou hru - 1:3. Domácí Draci mohli snížit, ale střela Aleše Půlpána skončila pouze na betonech Jelínka.

Třetí třetina už byla v režii hostujícího celku. Ten zvládl poslední dvacetiminutovku výrazně lépe. Skóre se mohlo měnit ve 45. minutě když hostující Maďar netrefil prázdnou branku. Indentická situace nastala hned vzápětí, když tu samou příležitost nevyužili domácí útočníci. Velmi střelecky aktivní Šimoníček dvakrát ztroskotal na Čápovi a to samé zbylo i na Klementa, který dvakrát pálil v přesilové hře. Hostující celek zvládl třetí třetinu na jedničku a po zásluze si z dnešního derby odnesl tři body.

Situace kolem trutnovského celku se výrazně komplikuje po třech porážkách v řadě. Ve středu již Draci putují na led Žďáru nad Sázavou, kde je čeká opět velmi těžký boj o velmi cenné a důležité tři body. Děkujeme za podporu a přízeň. Reportáž: Redakce