|

Draci na Kobru nestačili ... Opět rozhodla střelecká produktivita!

V 17. kole II. Ligy ČR přivítali domácí hokejisté Kobru Praha. Utkání, které lámalo polovinu soutěže, získala pražská Kobra, když dokázala proměnit většinu svých šancí.

TRUKOB
Trutnov
17. Kolo
Trutnov
21.11.2015
17:00
1:4
(0:0, 0:1, 1:3)
Kobra Praha
Branky a nahrávky: 47. Perutek – 24. Jakeš (Šteiner, Novák), 43. Jakeš (Borovanský, Novák), 51. Novák (Borovanský), 60. Šteiner (Novák)

Vyloučení: 3:2, Bez využití:

Trutnov: Čáp (Jeschke) - Poul, Karlík, Kubica, Vácha, Chaloupka, Beneš, Suvorov - A. Půlpán, Fedulov, Cetkovský - Malý, Kastner, T. Půlpán - Luštinec, Chytráček, Perutek - Shamolin, Smékal, Uchin

Kobra Praha: Langer (Bílek) – Šteiner, Verbík, Drahorád, Lang, Kulich, Vacek, Bureš – Borovanský, Novák, Jakeš, Antončík, Hanták, Vlach, Jedlička, Kučera, Slanina, Kysela, Hlinka

Hokejisté Trutnova nastoupili k dalšímu utkání na svém ledě, kde přivítali pražskou Kobru. Poslední utkání před derby se povedlo lépe hostím, hlavně díky střelecké nemohoucnosti domácím.

První třetina začala hned velmi zostra. Obě mužstva dala jasně najevo, že chtějí všechny tři body a žádná dělba nepřipadá v úvahu. První velkou šanci spálil domácí Půlpán, když přečíslení dva na jednoho skončilo v náruči Langera. Hned po něm se do branky tlačil Cetkovský, ale ani ten na hostujícího brankáře recept nenašel. V polovině první třetiny vystrčila růžky Kobra. Hostující Jakeš stál sám před Čápem, ale na domácího brankáře nevyzrál. Další šance domácích a stále stejná písnička. Pavel Malý nedokázal překonat, ani nadvakrát, hostujícího Langera. Do kabin se šlo po dvaceti minutách bez branek.

Vyrovnané utkání, na šance lepší domácí, ale ... V 21. minutě si domácí zařvali gól, ale nájezd Kastnera orazítkoval pouze obě tyčky Langera. No a hostující Kobra svou další šanci využila. Nedorozumění na útočné modré čáře domácích využil Jakeš a z otočky nakonec překonal domácího Čápa - 0:1. Domácí nepolevili, ale utkání se opticky vyrovnalo. Srovnat mohl Uchin, ale zblízka trefil pouze vyrážečku Langera, který byl ve větší střelecké permanenci než domácí Josef Čáp. Ani ve druhé třetině jsme více neviděli a do kabin šla radostněji hostující Kobra.

Třetí třetina rozhodla o celém utkání. Nejprve přišlo opět nedorozumění v domácí obraně, které podruhé v utkání vyřešil hostující matador Jakeš - 0:2. Domácí přesto dali vše do útoku a podařilo se jim snížit. Domácí odchovanec Vojtěch Perutek byl v brankovišti nejdůraznější a po zásluze vstřelit branku - 1:2. Ovšem hosté tahali za delší konec. Nejprve minul odkrytou branku Jakeš, proti němu se vytáhl skvělým zákrokem domácí Pepa Čáp. Jenže deset minut před koncem si za brankou pohlídal kotouč Borovanský, přihrál na úplně volného Nováka1:3. Domácí to zkoušeli bez brankáře, ale marně, protože necelé tři minuty před koncem se nechal vyloučit obránce Kubica. Ve hře bez brankáře upravil konečné skóre Steiner a bylo definitivně rozhodnuto - 1:4.

Již druhé utkání po sobě sehráli hokejisté Trutnova se silným soupeřem. Co však domácím schází, to jsou góly. Zkušenější týmy čerpají ze svých šancí maximum, to se však o domácích říct nedá. Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na svém ledě 28.11.2015, kdy přivítají rivala z Vrchlabí.

Děkujeme všem za podporu a těšíme se na domácí svátek hokeje v našem okresním městě! Reportáž: Redakce