|

Derby zažilo 180 trestných minut! Draci dostali lekci produktivity a z Vrchlabí odjeli bez bodů...

V dohrávce 1. kola II. Ligy ČR zajížděli hráči Trutnova na led rivala z Vrchlabí. Domácí si utkání po první třetině, která skončila 4:0, pohlídali a zvítězili 5:1. Trutnov má v sobotu šanci na reparát, když na domácím ledě od 18:00 hodin přivítá Havlíčkův Brod.

VCHTRU
Vrchlabí
9. Kolo
Vrchlabí
21.10.2015
18:00
5:1
(4:0, 1:0, 0:1)
Trutnov
Branky a nahrávky: 4. Mrňa (TS), 11. Jirků (Filip), 16. Šimoníček (Mrňa), 20. Oppelt (Filip, Matějka), 26. Filip (Jirků) - 59. Cetkovský (Luštinec, Kubica)

Vyloučení: 6:9 navíc Klement, Bittner, Urban, Blažej (všichni VCH) 5 + OK - Kastner, Malý (oba TRU) 5 + OK

Využití: 1:0, V oslabení: 2:0, Střely na branku: 30:28

Diváci: 1966

Vrchlabí: Jelínek (Abrahám) - Jebavý, Lenoch, Klement, Bittner, Kadavý, deCarvalho, Petr Beneš - Šťastný, Filip, Jirků - Bláha, Šimoníček, Mrňa - Urban, Matějka, Maďar - Oppelt, Blažej, Srnský

Trutnov: Jeschke (od 21. Čáp) - Poul, Karlík, Píša, Vácha, Kubica, Chaloupka, Suvorov, Beneš - Bartoň, Kastner, Malý - Cetkovský, Půlpán, Luštinec - Uchin, Fedulov, Shamolin - Perutek, Smékal

Trutnovští hokejisté sehráli ve středu utkání ve Vrchlabí. Odvěký rival zvládl lépe první třetinu a uštědřil hostům lekci produktivity. Hostující celek nastoupil bez Chytráčka a Janouška, kteří stále doléčují zranění. Naopak se v trutnovské sestavě objevil Aleš Píša.

První třetina začala velmi z ostra. Oba celky ukázali svojí sílu a hrálo se nahorů - dolů. Hokejisté Trutnova měli výhodu přesilové hry, ale obrana zapomněla na najíždějícího Mrňu. Za záchranou brzdu zatáhl Vácha a bylo nařízeno trestné střílení. Pavel Mrňa provedl nájezd výborně a vstřelil úvodní branku zápasu - 1:0. Domácí byli na koni, ale hosté měli stále územní převahu. Ta skončila přesilovkou domácích, když po závaru se nejlépe zorientoval Jirků a poslal domácí Stadion do dvougólového vedení - 2:0. Ve 14. minutě se vyznamenal Martin Klement, který ostrým zákrokem trefil do obličeje trutnovského Uchina. Domácí bek vyfasoval trest do konce hry. Jenže to byli opět domácí, kteří se trefili. Z dalšího protiútoku se prosadil přesnou střelou Šimoníček - 3:0. Poslední hřebíček do pomyslné trutnovské rakve zatloukl Oppelt, když v poslední minutě prvního dějství vymetl pavouka z hostující branky - 4:0.

Po přestávce přišel velký závar domácích a hostující střídačka si vzala oddechový čas. V tomto čase si už valná většina trutnovských fanoušků vzala dovolenou a z vrchlabské arény odešla. Ve 26. minutě ujel hostující obraně Martin Filip a svůj blafák provedl bezchybně - 5:0. Zdecimovaní hosté se dál snažili s vývojem utkání něco udělat, ale v brance Vrchlabí naráželi na Jelínka. Zvýšit mohla dvojice Šimoníček - Mrňa, když v přečíslení čtyři na dva, ani jeden z nich nedokázal zasunout kotouč. To se opakovalo dvakrát, během třiceti sekund, na poslední chvíli vložil svou hokejku do přihrávky Poul a kotouč vytečoval mimo. Hosté měli největší příležitost v 36. minutě, když pálil Karlík, ale jeho střelu Jelínek viděl a také chytil.

Poslední dvacetiminutovka nabídla znovu hodně šancí. Nejdřív Mrňa, po něm Šimoníček se Šťastným, nedokázali vyzrát na hostujícího Čápa v brance Trutnova. Ve 47. minutě se strhla mela za brankou domácích a pěstními souboji si svoje názory vyměnili dvojice Kastner - Urban a Malý - Bittner. Všichni zúčastnění putovali předčasně do sprch. Po nich následoval i domácí Blažej, který naprosto zbytečně a za hranicí lidského rozumu atakoval do hlavy Bartoně. Hostující celek však s přesilovou hrou naložil stejně jako s předešlými a branku vstřelit nedokázal. Povedlo se to dvě sekundy po skončení trestu. Střelu Kubici od modré tečoval Luštinec a za záda Jelínka doklepl skákající kotouč Jiří Cetkovský - 5:1.

Hostující Trutnov tak po třech výhrách utrpěl porážku a z Vrchlabí si odvezl pětigólový příděl. Šanci na nápravu mají Draci již tuto sobotu, kdy od 18:00 přivítají dalšího těžkého soupeře, nováčka soutěže, Havlíčkův Brod.

Chtěli bychom poděkovat všem fanouškům za vytvořenou atmosféru a hlavně těm, kteří náš tým podporovali až do samotného konce. Nikdo nechce prohrávat, a trutnovští hokejisté a už vůbec ne v takovýchto zápasech. Proto vás všechny zveme v sobotu na hokej! Reportáž: Redakce