|

Draci spálili hostující Klášterec na popel! Hosté si odvezli osm branek!

V 6. kole II. Ligy ČR přivítal domácí HC BAK Trutnov hostující HC Klášterec nad Ohří. Hosté přicestovali v kompletní sestavě a domácí soupiska již obsahovala jméno Pavel Fedulov. Ten nastoupil k prvnímu mistrovskému zápasu a hned vstřelil branku.

TRUKNO
Trutnov
5. Kolo
Trutnov
03.10.2015
18:00
8:2
(4:0, 2:2, 2:0)
Klášterec nad Ohří
Branky a nahrávky: 16. Malý (Chytráček), 19. Chytráček (Malý), 20. Kastner (Cetkovský, Půlpán), 20. Luštinec (Suvorov), 36. Fedulov (Uchin, Shamolin), 37. Janoušek (Luštinec, Karlík), 46. Suvorov (Malý, Vácha), 60. Kastner (Karlík) - 29. Kozák (Deveri), 36. Ptáčník

Vyloučení: 10:12 navíc Hrdlička (KNO) 10 OT, Využití: 1:1, V oslabení: 2:0, Střely na branku: 31:29

Diváci: 412

Trutnov: Jeschke (Čáp) - Beneš, Poul, Kubica, Vácha, Karlík, Suvorov, Chaloupka - Cetkovský, Kastner, Půlpán - Bartoň, Chytráček, Malý - Perutek, Janoušek, Luštinec - Uchin, Fedulov, Shamolin

Klášterec nad Ohří: Kaššák (od 45. Tichý) - Koblitz, Kuncl, Neuman, Zicho, Kozák, Žižka - Andres, Jáchym, Toušek - Ptáčník, Hammerbauer, Mála - Hrdlička, Vrtek, Deveri - Schönauer, Toman, Nguyen

V pořadí pátém utkání hostili Draci po tří zápasové pauze na domácím ledě Klášterec nad Ohří. Utkání bylo rozhodnuté po dvaceti minutách, když domácí nastříleli čtyři branky.

Úvodní třetina začala tlakem domácích. První šanci spálil Chytráček a po něm Bartoň, když nedokázali překonat hostujícího Kaššáka. Druhou příležitost měl Beneš, kterému přihrál Perutek, ale ani on Kaššáka nepřekonal. Na druhé straně zahrozil Andres, ale jeho pokus s přehledem chytil Jeschke. Skóre se měnilo v 16. minutě. Chytráček vyhrál vhazování a Pavel Malý vstřelil úvodní branku - 1:0. O tři minuty později si aktéři úvodní branky role vyměnili. Malý našel rozjetého Chytráčka a ten svůj únik zakončil blafákem do forhendu - 2:0. Dílo domácí dokonali v poslední minutě. Nejprve si první útok Trutnova pohrál s obranou Klášterce a přesně zakončil Kastner - 3:0. Jednu desetinu před koncem první třetiny se prosadil Jakub Luštinec a vyhnal hosty do kabiny - 4:0.

Po úvodní třetině už hostům moc šancí nezbývalo a tak vsadili vše na jednu kartu a to byl útok. To se jim vyplatilo, ale jen z poloviny. Šance Deveriho, Andrese a Tomana chytil skvělými zákroky domácí Jeschke. Až ve 29. minutě nestačil na přesnou střelu z přesilové hry hostujícího Kozáka, který využil přihrávku do brankoviště - 4:1. Domácí odpověděli v 36. minutě. Tlak před brankou Kaššáka si vytvořila čtvrtá, ruská, útočná formace a na konci pohledné akce stál nováček v sestavě Pavel Fedulov, který překonal Kaššáka střelou pod vyrážečku - 5:1. Ovšem hostující Klášterec dokázal znovu odpovědět. Nejlépe se zorientoval před brankou Jeschkeho Josef Ptáčník a vykřesal malou jiskřičku naděje pro hosty - 5:2. Ovšem o minutu později vyrobil fatální hrubku hostující brankář Kaššák a toho využil Janoušek, který trefil odkrytou branku - 6:2.

Třetí třetina se jen tak nedohrávala, ale mohli jsme vidět opět velmi pohledný a strhující hokej. Opět to byli domácí, kdo dominoval. První šanci si však vytvořil Klášterec, ale Vrtek nedokázal překonat výborně chytajícího Jeschkeho. Domácí to potrestali v 46. minutě. Mezi kruhy si najel Alexander Suvorov a trefil se přesně mezi betony - 7:2. Konečnou tečku za zápasem udělal sedm sekund před koncem Lukáš Kastner, který vymíchal v úniku Tichého a vstřelil osmou branku domácích - 8:2.

Domácí hokejisté si tak po dvou neúspěších na hřištích soupeřů připsali velmi důležité a cenné tři body. Další utkání sehrají hokejisté z Podkrkonošší v sobotu 10.10.2015 od 18:00 na domácím ledě v Pro Hockey Aréně. V zápase přivítáme letošního nováčka z Písku.

Děkujeme všem divákům za dnešní úžasnou atmosféru a těšíme se na další utkání. Opravdu si vážíme vaší podpory, je skvělá! Reportáž: Redakce