|

Rozhodla třetí třetina. Weisswasser vyloupil Pro Hockey Arénu a přidal sedm branek...

Hokejisty Trutnova čekal poslední přípravný zápas. Německý soupeř z Weisswasseru prokázal, že patří do druhé nejvyšší soutěže v jeho zemi.

TRUWES
Trutnov
7. zápas
Trutnov
06.09.2015
18:00
3:7
(2:0, 1:2, 0:5)
Weisswasser
Branky a nahrávky: 15. Kastner (Luštinec), 20. Chytráček (Fedulov), 37. Smékal (TS) - 32. Geisler (Ostwald), 40. Geisler (Dolan), 44. Frank (Ostwald), 48. Ostwald (Poživil), 52. Dolan (Tepper), 55. Poživil (Lavallee), 56. Lusch (Tepper)

Vyloučení: 6:7, Využití: 0:3

Trutnov: Jeschke (Čáp) - Kulhánek, Vácha, Poul, Beneš, Chaloupka, Suvorov, Kozák - Fedulov, Půlpán, Malý - Bartoň, Kastner, Luštinec - Uchin, Janoušek, Smékal - Shamolin, Vlasov, Chytráček

Weisswasser: Fallon (Weidemann) - Geisler, Hufner, Poživil, Mucke, Linden, Ostwald, Boháč, Frank, Lavallee, Tepper, Schmidt, Classen, Lusch, Heyer, Gotz, Swinnen, Dolan

Trutnovští hokejisté nastoupili do posledního přípravného zápasu s cílem porazit německý druholigový celek Weisswasser. Skoro dvě třetiny se jim to dařilo, ale v poslední části ukázal svou sílu německý tým a Trutnov pěti brankami zničil.

První třetina začala dle předpokladů. Rychlý hokej, nahoru a dolů. Více ze hry měl Weisswasser, ale branky padaly do jeho sítě. Tu první jsme mohli vidět v 15. minutě. Luštinec našel od mantinelu Kastnera, který pohotově prostřelil brankáře mezi betony - 1:0. Druhá branka přišla těsně před přestávkou. Fedulov našel najetého Chytráčka a ten svůj samostatný únik proměnil -2:0.

Ve druhé třetině nabuzený Trutnov dál hrál svojí hru. Ovšem do častějších šancí se dostávali hosté a pořádně domácím zatápěli. Weisswasser se dočkal ve 32. minutě. Odražený kotouč si dojel Geisler a ranou pod horní tyčku snížil - 2:1. Jenže... v 37. minutě ujel domácí Smékal a byl podražen. Sudí Veselý nařídil trestné střílení. Domácí štírek David Smékal svůj blafák poslal pod horní tyčku a domácí se radovali ze třetí branky - 3:1. Ovšem nepozornost domácí obrany dostala znovu za uši. Znovu to byl Geisler, který se dostal ke kotouči a tvrdou ranou znovu překonal bezmocného Jeschkeho - 3:2.

Ve třetí třetině jsme viděli pět branek a bohužel všechny do domácí sítě. Hostující celek ukázal, kde je jeho síla a domácí bohužel nestihli nijak reagovat. Ve 44. minutě se v domácí obraně otevřela skulinka, které využil Frank - 3:3. O čtyři minuty později našel hostující český legionář Poživil svého spoluhráče Ostwalda, který překonal Jeschkeho - 3:4. S domácími to vypadalo zle a hosté byli střelecky při chuti. V 52. minutě se ke kotouči dostal kanadský zadák Sean Dolan a ostrou ranou poslal hosty do dvoubrankového vedení - 3:5. Domácí si najednou s hostujícími hráči nevěděli rady, přesto se však snažili o snížení - bez výsledku. Střelecky při chuti se drželi němečtí útočníci. V 55. minutě dostal v přesilové hře kotouč Poživil a vymetl pavouka z rohu domácí klece - 3:6. Německou kanonádu dokonal v 56. minutě Lusch - 3:7.

Domácí hokejisté tak zakončili přípravu prohrou na domácím ledě. Německý, druholigový, Weisswasser ukázal, že je opravdu silný. Domácí mají deset dní na zapracování na svých chybách, protože už 16.9.2015 startuje druholigová sezóna, kterou začneme na domácím ledě proti Žďáru nad Sázavou!

Děkujeme vám všem za podporu a těšíme se na vaší návštěvu v prvním mistrovském utkání! Reportáž: Ondřej Poul