|

Trutnov ovládl druhou polovinu utkání a z Třebové si veze první výhru!

Trutnovští hokejisté si připsali první vítězství v letošní přípravě. Na ledě Kohoutů z České Třebové v polovině utkání prohrávali 3:0, poté zaveleli k obratu a zvítězili 3:8. Hattrickem se blýskl Lukáš Kastner a dvě branky vstřelil Jaroslav Uchin.

ČTŘTRU
Česká Třebová
1. Zápas
Česká Třebová
20.08.2015
18:00
3:8
(2:0, 1:2, 0:6)
Trutnov
Branky a nahrávky: 14. Schejbal (Vlček), 20. Pelán (Husák), 29. Pelán (Jindřich) – 32. Kastner, 35. Uchin (Smékal), 45. Kastner (Beneš, Litera), 49. Smékal (Janoušek), 53. Uchin (Chaloupka), 56. Janoušek (Smékal, Uchin), 59. Kastner (Bartoň), 60. Bartoň (Litera)

Vyloučení: 4:1, Využití: 0:1

Diváci: 250

Česká Třebová: Nimmerrichter – Lesák, Váně, Fink, Cik, Řehák, Horníček – Schejbal, Vlček, Fúzik – Fousek, Jindřich, Šula – Husák, Koranda, Pelán

Trutnov: Čáp - Karlík, Vácha, Klust, Vyskočil - Hemský, Chytráček, Luštinec - Vacek, Jak. Tatar, Srpek

Od 31. minuty

Jeschke - Poul, Beneš, Chaloupka, Karlík - Bartoň, Kastner, Litera - Uchin, Janoušek, Smékal

Hokejisté Trutnova nastoupili k prvnímu ostrému zápasu na ledě České Třebové hned bez několika hráčů. K dispozici nebyli Fedulov, Půlpán, Kozák, Kulhánek, Perutek. Domácím chyběli Krejnus, Poskočil, Janda a Dítě.

Úvodní dějství nebylo dle hostujících představ. První půlka mužstva (viz. sestava) si nedokázala vytvořit lepší šanci a když už ano, narazila na bezchybného kouzelníka Nimmerrichtera. Co se nepovedlo hostím, to se povedlo domácím. Schejbal, který se loni snažil dostat do sestavy Trutnova, vystřelil švihem přes obránce a překvapil Čápa v brance hostí - 1:0. Aby toho nebylo málo tak se ještě do přestávky prosadil Pelán a Kohouti šli do dvoubrankového trháku - 2:0.

Po přestávce domácí pokračovali ve svém výborném výkonu. Hosté měli pár šancí, ale bez úspěchu. Na rozdíl tří branek odskočili domácí v 29. minutě. Přesně se trefil znovu Pavel Pelán - 3:0. Hostující mužstvo se v polovině utkání vyměnilo a začal boj o změnu skóre. Ten načal hned ve 32. minutě Kastner, který dorazil střelu za záda domácího brankáře - 3:1. Ve 35. minutě se nejlépe na brankovišti zorientoval Uchin a snížil na rozdíl jediné branky - 3:2.

Třetí třetina už byla v režii Trutnova. Ve 45. minutě vypálil v přesilové hře od modré Beneš a jeho střelu tečoval Kastner přímo do branky - 3:3. Domácím docházely síly a Trutnov pokračoval v obrovském tlaku. Ve 49. minutě přihrál Janoušek Smékalovi a ten vstřelil vítěznou branku - 3:4. V hostující přesilovce ujel Jindřich a trutnovský Beneš fauloval - sudí Sedlák nařídil trestné střílení. Domácí fantom nájezdů však nevyzrál na hostujícího Jeschkeho, který si v utkání připsal vychytanou nulu. Hosté trestali v 53. minutě znovu z hole Uchina - 3:5. V 56. minutě se trefil centr druhé formace Janoušek, kterému naservíroval kotouč Smékal - 3:6. Minutu před koncem dokončil svůj první hattrick v drese Trutnova Lukáš Kastner, který tečoval střelu Bartoně - 3:7. Poslední tečku za utkáním udělal Bartoň, který využil přihrávky od Petra Litery - 3:8.

Po utkání ještě následovalo pět nájezdů. Za domácí se trefili Pelán a Fúzik, za hosty se prosadil pouze Ondřej Poul, který v loňské sezóně oblékal právě dres Kohoutů z České Třebové, společně s Markem Hemským.

Další utkání sehrají hokejisté Trutnova na svém ledě v úterý 25.8.2015 od 18:00 a přivítají svého rivala z Vrchlabí!

Trutnov získal další posily - z Litoměřic přichází Tomáš Půlpán, který má prvoligové zkušenosti z Berouna, dále Pavel Malý, který byl poslední dvě sezony spoluhráčem právě Tomáše Půlpána. Reportáž: Redakce