|

Osmifinále č. 2: Bojovný výkon Draků na Tábor nestačil. Trutnov padl v prodloužení...

V druhém osmifinálovém utkání Trutnov předvedl velmi zodpovědný výkon. V 61. minutě prodloužení ale Tábor využil přesilovou hru po zbytečném faulu domácího Kozáka a utkáni tak rozhodl. V brance podal výborný výkon Fjodor Kukin a skvělý zápas odehrála dvojice Smékal - Janoušek. Série pokračuje ve středu na ledě Tábora.

TRUTAB
Trutnov
OS2
Trutnov
02.03.2015
18:00
2:3 pr.
(2:1, 0:1, 0:0 - 0:1)
Tábor
Branky a nahrávky: 9. Janoušek (Smékal, 15. Luštinec (Karlík) – 3. Kolomý (Blažek), 31. Kellner (Seidl, Havran), 61. Kellner (Kanov)

Vyloučení: 10:6 navíc Kratzer (TAB) 10 OT, Využití: 1:2, Střely na branku: 22:40

Diváci: 345

Stav série: 0:2

Trutnov: Kukin (Jeschke) – Voženílek, Škvor, Dufek, Chaloupka, Karlík, Junek, Souček – Smékal, Zítka, Veselý, Šimoníček, Janoušek, Luštinec, Koutník, Chytráček, Vacek, Perutek, Kozák

Tábor: Panec (Klestil) – Havran, Černý, Hlaveš, Kanov, Heršálek, Dvořák, Hájek – Kellner, Boháč, Seidl, Krätzer, Matušík, Mařík, Kolomý, Březina J., Blažek, Šimák

Trutnov úvodní zápas série sice prohrál, ale na domácím ledě předvedl úplně jiný výkon. Tábor o své výhře rozhodl až v prodloužení, když měl výhodu přesilové hry.

Úvodní třetina nabídla celkem tři branky. Tou první se prezentovali hosté, když Kolomý využil zaváhání domácí obrany a bekhendem překonal domácího Kukina - 0:1. Domácí však nesložili zbraně. V 9. minutě se k odraženému kotouči dostal Smékal a jeho střelu po ledě tečoval Janoušek a překonal hostujícího Pance - 1:1. Když se domácím naskytla výhoda přesilové hry, náležitě toho také využili. Karlík přihrál na osu rozjetému Luštincovi a ten bekhendem přehodil Pancův beton - 2:1. Hosté byli velmi zaskočeni a do konce první třetiny si nevytvořili žádnou vážnější šanci.

Druhé dějství už bylo v moci Tábora. Mohlo za to především časté vylučování domácích. Tábor dostal výhodu přesilové hry pět na tři, ale nejvážnější šanci Boháče zlikvidoval Kukin pohotovou lapačkou. V další přesilové hře zkoušel svoje štěstí Mařík, ale ani ten Kukina překonat nedokázal. V 31. minutě byli domácí potrestání dvouminutovým trestem a Kohouti z Tábora vytěžili vyrovnávací branku. Seidl našel přesnou přihrávkou Kellnera a ten propálil vše, co mu stálo v cestě - 2:2. I domácí boric si zahráli přesilovou hru, ale v té nic nevymysleli. Do kabin se šlo za stavu 2:2.

Třetí třetina byla velmi divoká, znovu díky častým vyloučením. Nejprve si přesilovku pět na tři zahráli domácí. V této přesilovce však Draci vystřelili na branku pouze jednou a nic vážnějšího Pance neohrozilo. To přesilovka pět na tři na druhé straně vážnější byla. Kukin musel likvidovat šanci Matušíka a následně sólo Maříka. Největší domácí šanci spálil tři minuty před koncem Šimoníček, který osamocený mezi kruhama napálil pouze plexisklo za Pancovou brankou. Minutu a deset sekund před koncem najel úplně zbytečně domácí Kozák do hostujícího Kanova a byl vyloučen za úder loktem. Tábor však do konce šedesátiminutové doby branku vstřelit nedokázal a to i díky pohotovým betonům domácího čaroděje Kukina.

Prodloužení hosté rozhodli během jednadvaceti vteřin. První střelu Matušíka Kukin vyrazil a za záda domácího brankáře si kotouč srazil trutnovský obránce. Branka byla připsána hostujícímu Kellnerovi, který se tak s celým týmem Tábora mohl radovat z vydřeného vítězství 2:3 v prodloužení.

Hokejisty Trutnova tak čeká nelehký úkol, pokud chtějí nadále setrvat v Play Off. Ve středu zajíždějí na led Tábora, kde budou odvracet svůj konec sezony. My děkujeme všem fanouškům za podporu a těšíme se na případný další zápas. Reportáž: Redakce