|

Tábor v prvním zápase uhájil domácí prostředí...

V prvním zápase playoff byl na vlastním kluzišti úspěšnější Tábor, zvítězil nad Draky 7:1. Utkání však po herní stránce zdaleka nebylo tak jednoznačné, jak konečný výsledek napovídá. Táborští získali převahu především v přesilových hrách, které jsou jejich nejslinější zbraní. Za vyrovnaného počtu hráčů na obou stranách byl Trutnov rovnocenným soupeřem. Hráči musí rychle zapomenout na vysokou porážku a soustředit se na další střetnutí s Kohouty a pokusit se vyrovnat stav série na vlastním ledě. Druhé osmifinále se odehraje v pondělí 2.3. od 18:00 na zimním stadionu v Trutnově.

TABTRU
Tábor
OS1
Tábor
28.02.2015

7:1
(1:1, 2:0, 4:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 18. Kellner (Seidl, Černý), 22. Krätzer (Mařík, Kanov), 24. Matušík (Krätzer), 45. Krätzer (Matušík), 47. Krätzer (Mařík), 49. Mařík (Kellner), 55. Blažek (Krätzer, Kanov). - 16. Junek (Veselý, Chytráček).

Diváci: 1328

Vyloučení: 5:8 Využití: 3:0 Góly v oslabení: 0:0

Tábor: Klestil (Panec) - Černý, Havran, Kanov, Hlaveš, Heršálek, Dvořák - Kellner, Mrkvička, Seidl - Mařík, Matušík (47. Blažek), Krätzer - Kolomý, Boháč, Březina.

Trutnov: Jeschke (Kukin) - Voženílek, Škvor, Dufek, Chaloupka, Karlík, Junek, Souček - Smékal, Zítka, Veselý, Šimoníček, Březina, Janoušek, Luštinec, Koutník, Chytráček, Vacek

Trutnov v Táboře opět vedl, ale zápas do úspěšného konce bohužel nedotáhl.

V první třetině se Trutnov ujal vedení zásluhou Junka, který od modré propálil vše co mu stálo v cestě. Celé první dějství bylo z pohledu Draků velice úspěšné, jelikož Tábor se téměř nedostal do brankových příležitostí. Naopak Trutnov si střelecké příležitosti vytvořit dokázal a po herní stránce byl v první třetině lepším týmem. Jedinou kaňkou na jinak výborném výkonu v úvodní části utkání byla vyrovnávací trefa Kellnera z 18. minuty. Oba týmy se tak poprvé rozešli do kabin za nerozhodného stavu 1:1

Druhá třetina vyzněla lépe pro Tábor. Ten dokázal vstřelit dvě branky a dostat se tak do vedení. Využil úvodního zaváhání Draků a obě branky stihl vměstnat do prvních čtyř minut druhé třetiny. Na straně Trutnova vzrostl počet vyloučených což hostům značně odebíralo síly, ale ve zbytku druhé třetiny již branku neobdrželi. Naopak si dokázali vytvořit slibné příležitosti a ke vstřelení branky nechybělo mnoho. Klestil byl však bezchybný a po druhé třetině tak byl stav utkání 3:1 pro Kohouty.

Ve třetí třetině Tábor začal jednoznačně plnit roli favorita. Dokázal vstřelit čtyři branky a osoudu ukání bylo rozhodnuto.

Pokud se Trutnov v domácím utkání dokáže vyvarovat zbytečných vyloučení a naváže na výkon z prvního a druhého dějství zápasu v Táboře, má reálnou naději na vyrovnání série. Reportáž: Redakce