|

Výborný výkon po všech stránkách! Trutnov zvítězil v Hradci a neobdržel branku!

V dalším přípravném utkání si hokejisté Trutnova poradili s Královéhradeckou juniorkou. Po výborném výkonu, svědomité práci na ledě, si zeleno-bílí odvážejí výhru 0:2. Výborný výkon předvedl v brance hostí Ota Jeschke, který pochytal všech 28 střel!

HKJTRU
Hradec Králové jun.
5.
Zimní stadion Hradec Králové
31.08.2014
17:00
0:2
(0:1, 0:1, 0:0)
Trutnov
Branky a nahrávky: 14. Smékal (Březina, Chytráček), 26. Zítka (Perutek)

Vyloučení: 5:7, Střely na branku: 28:28

Hradec Králové jun.: Petrů – Suda, Matějček, Gančarčík, Pilař, Wolf – Košař, Skála, Drašnar, Bartoň, Dudák – Bezděk, Suk, Malinský, Miškář, Michálak – Janda, Souček, Uhlík, Kovářů.

Trutnov: Jeschke (Čáp)– Kozák, Voženílek, Karlík, Dufek, Poul, Chaloupka, Veselý, Šimoníček, Janoušek, Březina, Chytráček, Smékal, Perutek, Mašek, Zítka.

Trutnovští hokejisté nastoupili k předposlednímu přípravnému utkání proti Královéhradecké prvoligové juniorce. V prvním zápase byl šťastnější Trutnov, když vyhrál po nájezdech. Tentokrát se hostující mužstvo muselo obejít bez nemocného Antonína a bez kapitána Luštince, kterému se ze soboty na neděli narodila dcera Markéta. Touto cestou bychom celé rodině chtěli pogratulovat a popřát hodně štěstí a zdraví!

Zpět k hokeji. Hradecká sestava doznala změn oproti prvnímu zápasu a tak byli domácí pasování do role mírného favorita. Zvlášť po tom, co Mountfield rozstřílel Nymburk (7:2). Hokejistům z Trutnova se v přípravě zrovna dvakrát nedaří a tak museli zabrat, aby ukázali, co v nich je.

V první třetině byli aktivnější hosté. V první šanci se ocitl Mašek, ale jeho střelu vyrazil brankář Petrů. Když se v polovině první třetiny naskytla příležitost domácím hrát přesilovou hru, skoro ji využili. Střelu Gančarčíka vyrazil Jeschke a z brankové čáry lovil kotouč hostující obránce - a úspěšně. Ve 14. minutě perfektně forčekovala hostující druhá formace, kotouč se dostal k Březinovi, který ho naservíroval do prázdné branky Smejkalovi a ten otevřel skóre zápasu - 0:1. Hradečtí na tom byli dobře bruslařsky i fyzicky, ale na defenzivní a bezchybnou hru Trutnova to v prvním dějství nestačilo.

Druhá třetina byla z hostující strany horší, než ta první a to jen kvůli vyloučení. V dvouminutové přesilové hře pět na tři, však domácí nic nevymysleli a radovat z branky se nemohli. Nejvážnější šanci domácích, z hole Kovářů, zlikvidoval nádherným zákrokem bezchybný Jeschke. Co se nepovedlo domácím, se povedlo hostujícím. Z nenápadné akce vytěžili hráči Trutnova maximum. Perutek posunul na modré kotouč na Zítku a ten v samostatném úniku trefil růžek branky - 0:2. Domácí přitvrdili, ale hosté se nedali a dál hráli velmi svědomitě.

Třetí třetina byla z hostující strany velmi dobře zvládnutá po taktické stránce. Rychlé přechody z obrany do útoku dělali domácím problémy a Trutnov se tak dostával do častých šancí. Výjimkou tomu bylo v 51. minutě když musel Jeschke likvidovat nájezd Pilaře, který však svůj blafák do bekhendu poslal pouze do lapačky hostujícího strážce svatyně. Trutnov nenechal nikoho na pochybách a po naprosto nejlepším výkonu z letošní přípravy si připisuje výhru 0:2.

Další a zároveň poslední utkání v letošní přípravě odehrají hokejisté Trutnova na svém ledě tuto neděli, proti německému Jonsdorferu. Těšíme se na vaší návštěvu! Reportáž: Redakce